Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Διαγενεακή δράση του Δήμου Αιγάλεω με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, ο Δήμος Αιγάλεω διοργάνωσε μια όμορφη διαγενεακή δράση, φέρνοντας κοντά τους μαθητές της Γ’ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω με τα μέλη του 4ου Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας.

 

  • Στόχος της δράσης ήταν να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των γενεών και να προωθηθεί η ανταλλαγή εμπειριών,συναισθημάτων και γνώσης ανάμεσα στους νεότερους και τους μεγαλύτερους.

 

Τους μικρούς μαθητές συνόδευσε η Διευθύντρια του σχολείου, Άννα Μπαλτά και οι εκπαιδευτικοί, Μάγδα Δουλγεράκη, Λάμπρος Φαρμάκης και Θανάσης Γραμματίκας.

 

  • Τη δράση επιμελήθηκε και παρουσίασε η Επισκέπτρια Υγείας του 4ου Κ.Α.Π.Η.  Ξένια Σκόδρα με την ενεργό συμμετοχή του μέλους, Ελένης Χριστοφοράκη.

 

Η επίσκεψη των παιδιών στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. αποτέλεσε μια γιορτή αγάπης και χαράς, γεμάτη γέλια και συγκίνηση. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, ανάγνωση παραμυθιών και προβολή των δραστηριοτήτων των Κ.ΑΠ.Η. του Δήμου, με τη χρήση εποπτικών μέσων, δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες μάθησης και αλληλεπίδρασης που έφεραν στην επιφάνεια τη σημασία της διατήρησης των σχέσεων μεταξύ των γενεών και του σεβασμού προς την εμπειρία και τη σοφία των ηλικιωμένων.

 

  • Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικών σταθμών & Θεμάτων Ισότητας, Νίκη Βελλιανίτη και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Νικολέττα Δερνελή.

 H Αντιδήμαρχος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς και τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες που έκαναν τη δράση αυτή πραγματικά ξεχωριστή, ενώ υπογράμμισε ότι «η διαγενεακή αυτή δράση μας δίδαξε πως οι ηλικιακές διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν μέσω της συνεργασίας και της κατανόησης, προσφέροντας ανεκτίμητες στιγμές σε όλους τους συμμετέχοντες».

 

  1. Ο Δήμος Αιγάλεω δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει και να ενθαρρύνει παρόμοιες δράσεις, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και προάγουν τον σεβασμό και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. 

 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου