Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Χαϊδαρίου - Η Δημοτική Αρχή στην σύσκεψη φορέων της Υγείας ενάντια στην εφαρμογή του νομοσχεδίου για την Ψυσική Υγεία

 

Σύσκεψη σωματείων, συλλόγων εργαζομένων και φορέων στον χώρο της Υγείας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου, στο ΨΝΑ Δαφνί.

  •  Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Παναγοπούλου.


Θέμα της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των νέων δράσεων και του αγώνα των εργαζομένων, προκειμένου να μπλοκαριστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, και το οποίο διαλύει τις δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης. Μεταξύ άλλων, προβλέπει και την κατάργηση των 2 εκ των 3 ψυχιατρικών νοσοκομείων της χώρας, δηλαδή του ΨΝΑ Δαφνί και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

  • Ανοίγοντας τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΨΝΑ Δαφνί Θωμάς Δημουλάς, αφού αναφέρθηκε στις έως τώρα δράσεις, τόνισε πως ο αγώνας των εργαζομένων και του κόσμου που συμπορεύεται μαζί τους, δεν τελείωσε με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά συνεχίζεται προκειμένου αυτό να μην εφαρμοστεί.


Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος σημείωσε πως όλη αυτή η δυναμική δράση που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα ήταν πολύ σημαντική, και αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των εργαζομένων, να συμμετέχει στους αγώνες και να κινητοποιεί τον κόσμο.

  • Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν εξέφρασαν την θέληση να συνεχίσουν δυναμικά και να μην το βάλουν κάτω, διεκδικώντας Υγεία και Ψυχική Υγεία υψηλού επιπέδου, για όλους.


Στην σύσκεψη παρευρέθηκε και η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου