Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Κοινή δήλωση των Αντιδημάρχων Οικονομικών & Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων της Πετρούπολης

Στη λειτουργία των σχολείων της Πετρούπολης, μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών, αναφέρθηκαν με κοινή δήλωσή τους η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κατερίνα Τσεπέρκα, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Τσιακίλος.


Συγκεκριμένα, αναφέρουν: 

«Η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης και οι υπηρεσίες του Δήμου καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών με απόφαση της κυβέρνησης.

  • Συνέπεια αυτής της απόφασης ήταν να περάσει στην ευθύνη του Δήμου η διαχείριση των λειτουργικών δαπανών, μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο πρόσθετο όγκο αρμοδιοτήτων στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες, χωρίς ταυτόχρονα να προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, οδηγώντας έτσι στην εντατικοποίηση της εργασίας.


Επιπλέον, αυτή η μετάβαση πραγματοποιήθηκε χωρίς καμιά ενημέρωση από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου. Έτσι, αφέθηκαν οι υπηρεσίες των Δήμων και κυρίως τα ίδια τα σχολεία και οι ανάγκες τους "στον αέρα", με ορατό τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς τα απαραίτητα από την αρχή της χρονιάς.

  • Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Πετρούπολης βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων, ενημέρωσε για τα νέα δεδομένα και προσπαθεί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των σχολείων.


Παράλληλα, κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή μετάβαση των αρμοδιοτήτων που είχαν οι καταργούμενες Σχολικές Επιτροπές στις υπηρεσίες του (Διεύθυνση Παιδείας, Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών).

  • Προσβλέπουμε, ως Δήμος, στη συνέχεια της αγαστής συνεργασίας με τις Διευθύνσεις των σχολείων της πόλης μας, ώστε -παρά τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί- να δρομολογηθεί η όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη λειτουργία τους.


Σε καμία περίπτωση κανένας γονέας ή εκπαιδευτικός να μη βάλει το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων. Είμαστε και θα είμαστε στο πλάι της εκπαιδευτικής κοινότητας για να μην λείψει τίποτα από τα παιδιά της πόλης μας, για να πηγαίνουν σε ένα σχολείο που θα το χαίρονται, θα τα βοηθάει να μορφώνονται και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου