Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Πετρούπολη: Εκδήλωση βράβευσης εισαχθέντων στα ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο, σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας, πραγματοποιήθηκε χθες (23/9) η εκδήλωση βράβευσης των επιτυχουσών και επιτυχόντων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης.

Παιδιά που «χθες» ήταν μαθήτριες/μαθητές στα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο ΓΕΛ και 1ο ΕΠΑΛ και «σήμερα» φοιτήτριες/ές, οι γονείς και εκπαιδευτικοί τους, μοιράστηκαν τη χαρά που διαδέχθηκε τον κόπο όλων για την επίτευξη του κοινού στόχου.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Τσιακίλος, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Ξένια Γιώγου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Γιάννης Κουγέας, και η εντεταλμένη στον τομέα παιδείας και Δημοτική Σύμβουλος Ανθή Ζορμπά.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή Πετρούπολης» και Δημοτικός Σύμβουλος Μανόλης Συλλιγνάκης και η Δημοτική Σύμβουλος Βούλα Αγγελοπούλου.

Το «παρών» έδωσαν οι Διευθύντριες Θοδώρα Γκέλη (2ο), Γεωργία Ματθιοπούλου (3ο), Παναγιώτα Σγαντζούρη (4ο) και ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Θωμάς Μανίκας, και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πετρούπολης Δημήτρης Πάκος.

Στον χαιρετισμό της η κυρία Γιώγου, απευθυνόμενη στα παιδιά, μίλησε για το «ταξίδι που σας χάρισε γνώσεις, φίλους, εμπειρίες, ίσως κάποιες λίγες στεναχώριες, αλλά κυρίως πολλά μα πολλά γέλια!
Σ’ αυτό το ταξίδι μπήκατε μικρά παιδάκια και φτάσατε στον προορισμό σας ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Και όπως συμβαίνει πάντα στη ζωή όταν κλείνει ένας κύκλος, κάποιος άλλος ανοίγει».

Τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στο πρόσωπό σας βραβεύεται σήμερα η προσπάθεια, η επιμονή, ο αγώνας ο δικός σας και των γονιών σας, η συμπαράσταση των καθηγητών σας.

Στο πρόσωπό σας βραβεύονται και εκείνα τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν, εκείνα που θα ξαναπροσπαθήσουν, τα παιδιά που δεν έτυχαν της απαιτούμενης στήριξης, με την ευχή και την ελπίδα ότι κάποτε όλα τα παιδιά θα ξεκινούν ισότιμα αυτόν τον μαραθώνιο των πανελληνίων που τόσο πολύ μοιάζει με τον μαραθώνιο της ζωής».
Προτρέποντας τις φοιτήτριες και τους φοιτητές «σε κάθε περίπτωση να κάνετε πολλά όνειρα και να παλεύετε για την πραγματοποίηση τους».

Εκ μέρους και του δημάρχου της πόλης, Βαγγέλη Σίμου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ευχήθηκε «καλή σταδιοδρομία, πάντα επιτυχίες με υγεία σε όλους».

Πρόσθεσε πως «η χρονιά που πέρασε για εσάς αλλά και για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας ήταν μια πολύ ζόρικη χρονιά. Είτε κάποιος τα κατάφερε, είτε δεν τα κατάφερε να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ένα είναι σίγουρο: ότι είστε όλοι νικητές.

Γιατί έχετε αποδείξει ότι ξέρετε να παλεύετε για τη ζωή σας και είστε από τα παιδιά που... "δεν κάθονται καλά".  Γιατί από το Γυμνάσιο κιόλας τα βάλατε με την πανδημία και τα κλειστά σχολεία.

Γιατί στο Λύκειο τα βάλατε με μια σειρά μεταρρυθμίσεις όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων που επιδείνωσαν τα διαχρονικά προβλήματα και τις ελλείψεις του σχολείου, απόρροια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Γιατί, τελικά, μέσα σε μια κοινωνία που αποκλείει τους αδύναμους, που καλλιεργεί τον ατομισμό και τη λογική "ο θάνατός σου η ζωή μου" εσείς αποδείξατε πως η νέα γενιά έχει αξίες και ιδανικά».

Επισήμανε πως «οι εξετάσεις μπορεί να ολοκληρώθηκαν και να περάσατε στα πανεπιστήμια ο αγώνας όμως για να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας, όμως, δεν τελειώνει ποτέ.

Τώρα ξεκινάτε μια νέα πορεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έναν αγώνα για την κατάκτηση της μόρφωσης και της γνώσης σε διάφορα επιστημονικά πεδία ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του καθενός.

 Ανάμεσά σας βρίσκονται οι αυριανοί εξειδικευμένοι εργαζόμενοι αλλά και οι επιστήμονες που με την επιστημονική τους κατάρτιση οφείλουν να βοηθήσουν την κοινωνία να πάει μπροστά θέτοντας τον εαυτό τους στην υπηρεσία του κοινού καλού.

Εσείς είστε αυτοί που θα συμβάλλετε ώστε να προχωρήσει η επιστήμη και η τεχνολογία ακόμα πιο μπροστά με σκοπό να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων, τις εργασιακές συνθήκες αρκεί τα επιτεύγματά της να τα χαίρεται όλη η κοινωνία και όχι μόνο οι λίγοι. Μπορείτε να συμβάλλετε ώστε να περάσουμε από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας.

Να έχετε κατά νου ότι η κατάκτηση της γνώσης δεν είναι μια διαδικασία που σταματάει στην αίθουσα του σχολείου ή στο αμφιθέατρο της σχολής αλλά είναι ένα αέναο ταξίδι ζωής για να μάθουμε τους νόμους που διέπουν τη φύση και την κοινωνία έχοντας πάντα έναν βασικό σκοπό: να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, χωρίς φτώχεια και πολέμους».

Εκφράζοντας τον σεβασμό και την αναγνώριση που αξίζει η συμβολή γονέων και εκπαιδευτικών στην επιτυχή προσπάθεια των παιδιών.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου