Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας: Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων του εκπαιδευτικού συστήματος

Ανακοίνωση της  Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας για τις μαθητικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας:

Τις τελευταίες μέρες, σε δεκάδες σχολεία της Δυτικής Αθήνας, οι μαθητικές κοινότητες έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας διεκδικώντας από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει συνθήκες υγείας και ασφάλεια μέσα στις σχολικές μονάδες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση καθώς και δυνάμεις φίλα προσκείμενες σε αυτή έχουν επιδοθεί σε μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε οι κινητοποιήσεις αυτές να εμφανιστούν ψευδώς ως κινητοποιήσεις που στρέφονται ενάντια στη χρήση μάσκας.




Ενδεικτική είναι η περίπτωση κατασυκοφάντησης των κινητοποιήσεων των μαθητών του 1ου Λυκείου Αγίων Αναργύρων όπου οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη διεκδικώντας ένα ασφαλές περιβάλλον λειτουργίας του σχολείου τους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές ζητούν την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας της υγείας, να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που θα εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη και η λειτουργία τμημάτων έως 15 μαθητές, να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός εργαζόμενων στην καθαριότητα και να προσληφθούν νοσηλευτές στα σχολεία και τέλος να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο, σύμφωνα με έγγραφο με αιτήματα που έχουν αναρτήσει οι ίδιοι έξω από τη σχολική μονάδα.


Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί η στάση της διοίκησης του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, που αν και θα έπρεπε να είναι η πρώτη που θα συμπαρατάσσονταν με τα αιτήματα των παιδιών και θα διεκδικούσε την ασφάλεια στα σχολεία της, σε έγγραφό της - που φέρει την υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου, κ. Σταύρου Τσίρμπα - αναφέρει ψευδώς ότι πρόκειται για "κατάληψη από ομάδα μαθητών που αρνούνται τη χρήση μάσκας" και ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να επαναλειτουργήσει το σχολείο


Από την πλευρά μας, ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας, τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τέτοιες ενέργειες μας βρίσκουν αντίθετους. Θεωρούμε πως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές υγειονομικής κρίσης, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να διεκδικεί μαζί με τις τοπικές κοινωνίες την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων του εκπαιδευτικού συστήματος που δεν διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε συνθήκες πανδημίας. Ταυτόχρονα, απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη έως 15 άτομα όπως η πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και την πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων ιδιαίτερα σε ότι αφορά το προσωπικό καθαριότητας και τα μέσα προστασίας.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου