Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας μαζί με τους βουλευτές σε αμαξοστάσια και χώρους δουλειάς των Δήμων της Δυτικής Αθήνας








Μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας μαζί με τους βουλευτές της περιοχής περιόδευσαν σε αμαξοστάσια και χώρους δουλειάς των Δήμων της Δυτικής Αθήνας για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους , οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις, την προσπάθεια της κυβέρνησης των «αρίστων» να ιδιωτικοποιήσει υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με τις διατάξεις του άρθρου 179 του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για την εκτέλεση υπηρεσιών όπως συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτηρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Η εφαρμογή αυτών θα έχει ως συνέπεια απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να θωρακίσει τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων με προσλήψεις 8.500 εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ που τώρα ολοκληρώνονται, καθώς και με τη δυνατότητα που τους έδωσε για αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αντιπαλέψει το νεοφιλελεύθερο πισωγύρισμα της χώρας με κάθε τρόπο και καλεί τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες των δήμων να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που οι συλλογικότητές τους αποφασίζουν. Ταυτόχρονα καλεί όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και τα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν θέση στο πλευρό των εργαζομένων και των δημοτών.

Οι φωτογραφίες είναι από τις εξορμήσεις στα αμαξοστάσια των δήμων Αιγάλεω και Περιστερίου του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου και του πρώην αν. υπουργού Πάνου Ρήγα και την περιοδεία της βουλευτού Χαράς Καφαντάρη στο δημαρχείο Χαϊδαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου