Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Γιάννης Γκίκας, Δήμαρχος Αιγάλεω: Ξεκινάμε σήμερα να φτιάξουμε την όμορφη, έξυπνη, φιλική, πράσινη, εξωστρεφή πόλη, που όλοι ονειρευόμαστε






Μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και με την παρουσία πλήθους κόσμου ετελέσθει η ορκωμοσία του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Γιάννη Γκίκα και των Μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 & ώρα 12:00 στο Δημαρχείο Αιγάλεω.


Αρχικά δόθηκε ο θρησκευτικός όρκος παρουσία του Μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιου και ακολούθησε η πολιτική ορκωμοσία.





Ο κ. Γκίκας αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους τόνισε:

Αναλαμβάνουμε σήμερα την ευθύνη της πόλης μας. Ευθύνη βαριά, αλλά, συνάμα, πολύ τιμητική. 

Ξεκινάμε σήμερα να φτιάξουμε το Αιγάλεω του αύριο. 
Την όμορφη, έξυπνη, φιλική, πράσινη, εξωστρεφή πόλη, που όλοι ονειρευόμαστε για μας, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. 

Στο εγχείρημα αυτό σας καλούμε όλους σε συστράτευση. Πέρα από στείρες και ανούσιες αντιπαραθέσεις. Στο εγχείρημα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Γιατί το εγχείρημα αυτό είναι κοινό, όπως κοινό είναι και το όραμά μας για την πόλη που αγαπάμε. 



Στα πρόσωπα όλων σας βλέπω συνεργάτες στο νέο αυτό ξεκίνημα. Θα διαφωνήσουμε σε πολλά, είναι αναπόφευκτο. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι θα συμφωνήσουμε στα περισσότερα. 

Θα συμφωνήσουμε στην ανάγκη για πρόοδο, για καινοτομία. Στην ανάγκη να ξεφύγουμε από την αδράνεια, από τα στερεότυπα που μας κρατούν πίσω. 

Θα συμφωνήσουμε στην ανάγκη να διευκολύνουμε την καθημερινότητα όλων των συνδημοτών μας, να κάνουμε φιλικότερη τη σχέση τους με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας, να αναδείξουμε την ιστορία της, αλλά και τις προοπτικές της, να στηρίξουμε όσους δραστηριοποιούνται εδώ. 

Θα συμφωνήσουμε στην ανάγκη ενός σύγχρονου μοντέλου διοίκησης, δημοκρατικού, δίκαιου, ευέλικτου κι αποτελεσματικού. 

Ενός Δήμου που ξέρει να διεκδικεί, να σχεδιάζει, να υλοποιεί, να συνεργάζεται. 

Μιας δημοτικής αρχής που υπηρετεί όλους τους δημότες ισότιμα, χωρίς εξαιρέσεις ή διακρίσεις. 



Προς αυτές τις κατευθύνσεις είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να δράσουμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες των επιλογών μας. Να εργαστούμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα αλλά και κέφι και χαρά και αισιοδοξία. 



Θέλω να σας πω, από την αρχή, ότι ο στόχος μου δεν είναι απλά να είμαι ο Δήμαρχος Αιγάλεω. Θέλω να είμαι αυτός που θα είναι κοντά στην καθεμιά και τον καθένα από σας, κάθε μέρα, που θα ανοίξει δρόμους, που θα ενώσει, που θα καταφέρει να δημιουργήσει αυτό που υποσχεθήκαμε: μια μεγάλη, δυναμική ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 



Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα λείψω από το Δήμο, όπως δεν έλειψα μέχρι σήμερα. 

Και καθημερινά θα επιδιώκω συνέργειες και συνεργασίες, με όλους όσοι έχουν την ίδια επιθυμία για συνεργασία και συνεννόηση. Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, στο δήμο, στην κοινωνία της πόλης μας. 



Κυρίες και κύριοι 



Κύριοι συνάδελφοι 

Ξεκινάμε !!! 



Καλή και Δημιουργική Θητεία.

Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Λοβέρδος. Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα Χαρά Καφραντάρη. Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, Ο περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης, Ο πρώην Δήμαρχος  Αιγάλεω κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος. Ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Λεωτσάκος. Αυτοδιοικητικοί γειτονικών δήμων κ.α.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου