Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ





Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 ο οδοντιατρικός έλεγχος σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία της Πετρούπολης.

Οδοντίατροι της πόλης μας επισκέφτηκαν τις σχολικές μονάδες, πραγματοποίησαν οδοντιατρικό έλεγχο σε περίπου 720 παιδιά και έδωσαν στους μικρούς μας φίλους συμβουλές σχετικά με την ορθή χρήση της οδοντόβουρτσας και το σωστό πλύσιμο των δοντιών.

Η δράση είχε ως στόχο, όχι μόνο να γίνει οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά, αλλά και να ενημερωθούν σωστά για το πως μπορούν να προστατεύουν τα δόντια τους από τα πρώτα σχολικά βήματα.

Τέλος, δόθηκε στους γονείς φυλλάδιο που περιείχε πρακτικές συμβουλές για την διατήρηση της σωστής στοματικής υγιεινής, ενώ σε όσα παιδιά παρατηρήθηκαν προβλήματα δόθηκαν συστάσεις για περαιτέρω έλεγχο.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους οδοντιάτρους για την εθελοντική προσφορά τους και για την συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης, καθώς και τους εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων.

Ο Δήμος Πετρούπολης επιδιώκει μέσω της συγκεκριμένης δράσης να αναδείξει την μεγάλη ανάγκη για παροχή δωρεάν “υπηρεσιών υγείας” στους πολίτες, και ειδικά στα παιδιά, από το κράτος, αφού η προαγωγή της Δημόσιας Υγείας δεν πρέπει να αναστέλλεται ή να εμποδίζεται από αντιλαϊκές πολιτικές και από την έλλειψη κρατικής μέριμνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου