Ένα έντονο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την παραχώρηση του παραθεριστικού κέντρου στη
Μυρσίνη για φιλοξενία προσφύγων.
Όπως αναφέρει η Δυτική όχθη, παραχωρητήριο – και όχι σύμβαση – για 48 (αντί 38 που είναι ο αριθμός τους) κατοικίες στο παραθεριστικό κέντρο στη Μυρσίνη με την υπογραφή του δημάρχου Φυλής έχει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στα συρτάρια του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Παραχωρητήριο που δόθηκε με απόφαση του Χρήστου Παππού, χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση ή σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.
Στο παραχωρητήριο ο κ. Παππούς φέρεται να δηλώνει ότι τόσο τα κτίσματα, όσο και η έκταση στο σύνολό τους είναι ιδιοκτησίας του δήμου Φυλής ενώ, αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν έχει προχωρήσει στη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης (και συνεπώς δεν έχει λάβει εγγράφως οποιαδήποτε εχέγγυα), καθώς δεν υπάρχει εξειδικευμένος φορέας στον οποίο παραδίδει το κέντρο.
- Στον αντίποδα, ο δήμαρχος Κυλλήνης – Ανδραβίδας (που διεκδικεί το μισό συγκρότημα) πήρε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση των οικίσκων, την οποία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, παρέδωσε – μαζί με τις προγραμματικές συμβάσεις που είχε κάνει η πρώην κοινότητα Μυρσίνης με τον πρώην δήμο Άνω Λιοσίων – στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ζητώντας να προχωρήσει σε κάποιου είδους άτυπη σύμβαση.
- Το ιστορικο
Το LM Village το οποίο ήρθε στην επικαιρότητα από την απόφαση να μεταφερθούν εκεί Σύροι πρόσφυγες αποτελεί μία ακόμα από τις συνηθισμένες υποθέσεις δημόσιας κακοδαιμονίας που τόσο ευδοκιμούν στη χώρα μας.
- Πρόκειται για ένα παραθεριστικό κέντρο το οποίο χτίστηκε στην παραλία του χωριού Μυρσίνη στον Δήμο Λεχαινών (Ανδραβίδας-Κυλλήνης πλέον) και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998, αποτελώντας από την πρώτη στιγμή πόλο έλξης για παραθεριστές αλλά και εστία ανάπτυξης για τη γύρω περιοχή.
Την έκταση την είχε παραχωρήσει η τότε κοινότητα Μυρσίνης στον Δήμο Άνω Λιοσίων ο οποίος είχε προχωρήσει σε δανεισμό 800.000.000 ευρώ ενώ είχε υπογράψει ακόμα και συμφωνία με το ταξιδιωτικό γραφείο TUI στη Γερμανία έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας υψηλών προδιαγραφών τουριστικός πόλος στην περιοχή. Παράλληλα λειτουργούσε και με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, κυρίως για τους δημότες του Δήμου Λιοσίων.
- Το LM λειτούργησε για περίπου 9 σεζόν, και -ιδίως τα πρώτα χρόνια- αποτέλεσε έναν σημαντικό πόλο έλξης για την περιοχή, η οποία υστερούσε σε υποδομές σε σχέση με την υπόλοιπη ακτογραμμή δυτικά της Κυλλήνης. Οι εγκαταστάσεις ήταν προσεγμένες, τα μικρά μπάνγκαλοους ήταν εξαιρετικής αρχιτεκτονικής (με κλιματισμό, κουζίνα, τηλεόραση, τηλέφωνο, θυρίδα ασφαλείας και... μίνι μπάρ!), ενώ και το σύνολο των εγκαταστάσεων (πισίνες, εστιατόρια, παιδικές χαρές) κατέστησαν τον χώρο όχι μόνο παραθεριστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών αλλά και επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της γύρω περιοχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου