Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Δήλωση του Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου για τη νέα σχολική χρονιά

 


«Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, που από αύριο 11 Σεπτεμβρίου κάθονται ξανά στα θρανία.

  • Δυστυχώς πρόκειται για ακόμα μια χρονιά που τα σχολεία δεν είναι στην κατάσταση που θα έπρεπε να είναι προκειμένου απρόσκοπτα να παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υποδομές και συνθήκες. Κι αυτό καθώς η υποχρηματοδήτηση σπάει διαρκώς νέα ρεκόρ, με τα «ψίχουλα» που δίνονται από την κεντρική διοίκηση να μην καλύπτουν παρά ελάχιστα τις ανάγκες, ενώ και φέτος όπως κάθε χρόνο τα σχολεία της χώρας θα ανοίξουν με χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών.


Φέτος μάλιστα η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη, αφού η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει έγκαιρα σε απαραίτητες προσλήψεις για να καλύψει τα κενά προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων, στοιβάζοντας έτσι τους μαθητές σε τάξεις έως και 28 παιδιών, δημιουργώντας συνθήκες ακατάλληλες και αντιεκπαιδευτικές. Αυτό «ακουμπά» και τον Δήμο μας, όπου υπάρχουν συγχωνεύσεις σε ορισμένα σχολεία.

  • Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση με διαρκή αγώνα, όπως κάνουν εδώ και καιρό και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν. Ως Δημοτική Αρχή επαναλαμβάνουμε πως συντασσόμαστε μαζί τους ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων, για προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα κενά και για αύξηση συνολικά της χρηματοδότησης για τα σχολεία.

Καλή πρόοδο, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου