Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Χαϊδάρι Ξανά: Τα παρασκηνιακά παιχνίδια Σελέκου και οι συμπαίκτες του

 


Δελτίο τύπου με τίτλο "Τα παρασκηνιακά παιχνίδια Σελέκου και οι συμπαίκτες του":

Τα «παρασκηνιακά παιχνίδια» της Δημοτικής Αρχής Σελέκου επαναλαμβάνονται με τον χειρότερο τρόπο.  Τα παιχνίδια όμως αυτή τη φορά έχουν και άλλους «παίχτες».

  • Η νέα-παλιά Δημοτική αρχή Σελέκου με τους χειρισμούς που κάνει σχετικά με το νέο πρόγραμμα για τις αθλητικές ομάδες δείχνει για άλλη μία φορά ποιες είναι οι έγνοιες και οι προτεραιότητές της. Εικόνες διχαστικές και άσχημες ζούμε άλλη μία φορά εξαιτίας της, με εμβέλεια μάλιστα σε όλο το πανελλήνιο.

Δυστυχώς αυτή η Δημοτική αρχή επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι η παραγωγή έργου δε την ενδιαφέρει καθόλου. Το μόνο που την ενδιαφέρει-και με αυτό ασχολείται υποδειγματικά- είναι η πολιτική της επιβίωση με «παρασκηνιακές συμφωνίες». 

  • Το 2014-2019 με τη «συνδρομή» νυν- πρώην Αντιδημάρχου της  δημιουργήθηκαν 2 καινούριες ομάδες. Χωρίς φυσικά να προστεθεί καμία αντίστοιχη υποδομή. Η βούληση της τότε Δημοτικής αρχής  ήταν να αντλεί ψήφους. Να έχει το δικό της «μαγαζί». Έτσι και τώρα σκόπιμα προσπαθεί άλλοτε να «τιμωρεί» και άλλοτε να «ευνοεί» ομάδες, να «μαγειρεύει» τις ώρες των γηπέδων κατά το δοκούν. 

Τώρα όμως είναι αλλιώς. Το παιχνίδι είναι «ομαδικό» και «παίζεται με δύο τουλάχιστον». Τώρα προσπαθεί παράλληλα να ξεπληρώνει και τα γραμμάτια του β γύρου των πρόσφατων εκλογών του κυρίου Πανόπουλου και βασικού πυρήνα του. (Κάποια από τα «γραμμάτια»προσλήψεων χυδαίων υβριστών είναι ήδη γνωστά) Θα μου πείς τουλάχιστον  είναι μία ομολογία αναγνώρισης ότι με τέτοια γραμμάτια, μία Δημοτική αρχή της πενταετίας 2014-2019 του μηδενικού έργου, επανήλθε στην εξουσία. Άρα οφείλει κατά τον υπόγειο κώδικά της, «μπεσαλίδικα» και να τα ξεπληρώσει. «Δε βαριέσαι. Ας είναι και εις βάρος της πόλης,θα λένε».


  • Δεν θα κάνουμε μνημόσυνο για την ήττα σχεδόν ένα χρόνο μετά. Την αυτοκριτική μας και τα λάθη μας τα έχουμε αποδεχτεί.  Εμείς άλλωστε το 2023, παρά τα όσα έγιναν, κάναμε άμεσα δήλωση αναγνώρισης του αποτελέσματος των εκλογών. Ο αλαζόνας και υπερόπτης κύριος Σελέκος το 2019 ποτέ! Οφείλουμε όμως να ασκήσουμε αντιπολίτευση προς όφελος του Δήμου μας. Γι αυτό δεν είμαστε το ίδιο.  Και δεν ασκήσαμε διοίκηση με τον ίδιο τρόπο. Μεταξύ αυτών στη θητεία μας:

 Αγνοήσαμε ποιανού «πρωτοβουλία» υπήρξαν οι 2 νέες ομάδες. Τα παιδιά και οι γονείς δεν έφταιγαν σε κάτι. Σεβόμενοι όλες τις ομάδες που βρήκαμε, τις ενσωματώσαμε αρμονικά στο πλήρες πρόγραμμα του Δήμου.

  • Αγνοήσαμε όμως και τις «σειρήνες» δημιουργίας νέων ομάδων. «Άλλη ομάδα με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν χωράει» δηλώναμε σε οπαδούς, φίλους, ψηφοφόρους μας.

 Βρήκαμε χρηματοδότηση, προχωρήσαμε τις διαδικασίες και εν τέλει εγκαταστάθηκε ανάδοχος για την μετασκευή των γνωστών γηπέδων 5*5 στο Αττικό Νοσοκομείο. Άλλο ένα έργο που «καθυστερεί» η νέα-παλιά Δημοτική αρχή για να «ξεχάσει» ο κόσμος.

  • Αξιοποιήσαμε τον προαύλιο χώρο του 6ου Γυμνασίου, επίσης προκειμένου να υπάρχει χώρος προπόνησης για τις ομάδες.

Δημιουργήσαμε  τη Δημοτική Συγκοινωνία όπου μεταξύ άλλων εξυπηρετεί τις εσωτερικές μετακινήσεις παιδιών, γονέων σε χώρους άθλησης εντός της μεγάλης σε έκταση πόλης του Χαϊδαρίου.

  • Με πολλά έγγραφα, επισκέψεις, πιέσεις, -τα περισσότερα πρωτοκολλημένα- επαναφέραμε και ωριμάσαμε το θέμα των 66 στρεμμάτων με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης όπου μεταξύ άλλων σχεδιάζαμε και τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου. Ο κύριος Σελέκος, πέρα από την πατρότητα απ εντάξεων έργων, μεταξύ των οποίων και των γηπέδων- μπαλόνια που  διαφήμιζε 5 χρόνια για μπάσκετ και βόλλεϋ- τουλάχιστον για τα 66 στρέμματα ήταν ειλικρινής. Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ο φάκελος που βρήκαμε είχε μείνει ξεχασμένος στο 2012. Και ενώ επί εποχής του αρμόδιος υπουργός ήταν ο Χαϊδαριώτης κύριος Βίτσας.

Αντίθετα ως αντιπολίτευση το 2019-2023 στράφηκε κατά των συμφερόντων του Δήμου. Με πρωτεργάτη τον γνωστό Αντιδήμαρχό του, και με βασικό σκοπό  να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα γνωστού παράγοντα από τον σύλλογο αντισφαίρισης-σταθερά λειτουργώντας στο παραςκήνιο -δημιουργήθηκε το «συντονιστικό ομάδων».

  •  Φυσικά διαφωνήσαμε με τέτοιου είδους «πρακτικές»που έκρυβαν τις ως άνω σκοπιμότητες. Όπως θα διαφωνούσαμε με οποιονδήποτε μπορεί να δράσει εις βάρος του συμφέροντος της πόλης μας η οποία είναι πάνω από όλα.

Αυτά τα 4 χρόνια λοιπόν με δυσκολίες όπως ο κόβιντ και πολλά άλλα, η ροή των ομάδων κύλησε ομαλά και όλοι λίγο-πολύ ικανοποιημένοι. Με σοβαρότητα, σχεδιασμό και κύριο συμφέρον αυτό των Δημοτών-γονέων-παιδιών. Εξαίρεση αποτέλεσε η τελευταία-προεκλογική χρονιά όπου συγκεκριμένοι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι-«παράγοντες» μίας ομάδας, φώναζαν για τις ώρες του προγράμματος, χωρίς όμως να έχουν ουσιαστικά επιχειρήματα. Βλέπετε οι «παρασκηνιακές συμφωνίες» Σελέκου-Πανόπουλου, είχαν ήδη πάρει μορφή και εκδηλώνονταν με κάθε τρόπο.

  •  Αυτά τα παιχνίδια εμάς δε μας άρεσαν ποτέ. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δίκαιο.

Η Δημοτική αρχή ας σταματήσει να αναλώνεται στο παρασκήνιο. Να επισπεύσει όλα τα δρομολογούμενα έργα-έστω αυτά-και να αφήσει τις πάσης φύσεως δικαιολογίες. Για το καλό όλης της πόλης. Όχι των «δικών της» και των όποιων «φανερών-άφαντων συμμάχων»της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου