Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης

 

Στελέχη της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης έδωσαν το «παρών» στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες από φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

  • Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Τσιακίλος, παρευρέθηκε έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κινητοποίηση που κάλεσαν σωματεία εκπαιδευτικών από την Αττική καθώς επίσης και σύλλογοι και ενώσεις γονέων ανάμεσά τους και η Ένωση Γονέων Πετρούπολης, η Γ’ ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε., «Δ. Γληνός».

Επιπλέον τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου οι Αντιδήμαρχοι Ξένια Γιώγου (Διοικητικών Υπηρεσιών),  Κατερίνα Τσεπέρκα (Οικονομικών Υπηρεσιών) και Γιώργος Τσιακίλος (Παιδείας) παρευρέθηκαν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών σωματείων, έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στα δίκαια αιτήματά των εκπαιδευτικών.

  • Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν έντονα στην προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων τόσο σε σχολεία της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας βαθμίδας που θα οδηγήσουν στο να στοιβάζονται οι μαθητές σε πολυπληθή τμήματα και να καταργούνται θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών.  

Την ίδια στιγμή τα σχολεία ανοίγουν για άλλη μια χρονιά με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, κάτι που είναι ακόμα πιο έντονο για τους δασκάλους και τους καθηγητές της παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης, με σοβαρές συνέπειες για τους μαθητές που χρήζουν βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου