Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

H δημοτική αρχή Αλεβίζου – Κουκουβίνου προχωρά ολοταχώς την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Δήμου!

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου σε ανακοίνωση της για την ίδρυση «Αναπτυξιακού Οργανισμού» Ιλίου αναφέρει:


Την ίδρυση «Αναπτυξιακού Οργανισμού» εισηγήθηκε και ψήφισε η δημοτική αρχή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, εφαρμόζοντας το νόμο του 2020 της ΝΔ που δίνει στους δήμους τη δυνατότητα να συστήνουν τέτοιους οργανισμούς μετατρέποντάς τους ουσιαστικά σε Ανώνυμες Εταιρίες. Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή αποφάσισε να δημιουργήσει «Αναπτυξιακό Οργανισμό», μια Ανώνυμη Εταιρία δηλαδή, που με βάση το καταστατικό της μπορεί να αναλαμβάνει και να εκτελεί όλες τις κρίσιμες λειτουργίες του δήμου και των υπηρεσιών του. Από τα έργα, τις μελέτες, την πολιτική προστασία, την κοινωνική πολιτική μέχρι την αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, ακόμα και υπηρεσίες ψυχικής υγείας!


  • Η εταιρία αυτή θα μπορεί να προσλαμβάνει έκτακτο προσωπικό χωρίς κανένα κατοχυρωμένο δικαίωμα και για όσο το χρειάζεται, προωθώντας περαιτέρω τις ελαστικές μορφές απασχόλησης για τους εργαζόμενους, ενώ πρακτικά με αυτόν τον τρόπο ο δήμος παραιτείται από την όποια διεκδίκηση για αύξηση του μόνιμου προσωπικού του. Και όλα τα παραπάνω θα γίνονται χωρίς κανέναν έλεγχο από το δημοτικό συμβούλιο αφού για όλα θα αποφασίζει το 3μελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας!



Γίνεται φανερό πως μια Ανώνυμη Εταιρία, που μάλιστα ούτε καν θα ελέγχεται από το δημοτικό συμβούλιο και που έχει ως στόχο «να αυξάνει τον κύκλο εργασιών της» (όπως γράφει στην οικονομοτεχνική μελέτη), θα διαχειρίζεται σταδιακά όλες τις υπηρεσίες του δήμου με κριτήρια αποκλειστικά την αύξηση των κερδών της μακριά από τις ανάγκες του λαού της πόλης και των εργαζομένων του δήμου. Και ως εκ τούτου σε βάθος χρόνου είναι δεδομένο πως θα ενταθεί η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, το χαράτσωμα των δημοτών, η υποστελέχωση του δήμου και η υποβάθμιση των υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή υπερασπίστηκε τη δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού με πάθος που θα ζήλευε ακόμα και ο κ. Βορίδης (που επί ημερών του ως Υπ. Εσωτερικών ψηφίστηκε ο νόμος).


  • Ενώ στήριξη στη δημοτική αρχή έδωσε και ο επικεφαλής της «Αλληλέγγυας Πόλης» και στέλεχος της «Νέας Αριστεράς» Χρήστος Μπατσής, που υπερψήφισε την ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού, επιβεβαιώνοντας πως και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ 1 & 2 είναι εδώ για να στηρίζουν όλες τις βασικές αντιλαϊκές επιλογές. Αξιοποίησε μάλιστα, όλη την αντιλαϊκή επιχειρηματολογία που συνοδεύει συνήθως τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών δηλαδή τη λογική που λέει «αφού υπάρχει υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, ας τα δώσουμε όλα σε ιδιώτες».


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου καταψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο τη δημιουργία του «Αναπτυξιακού Οργανισμού». Κατήγγειλε πως η νέα δημοτική αρχή έχει ήδη βγάλει πολλή «βρώμικη» δουλειά στην αντιλαϊκή πολιτική, σε μόλις 6 μήνες που έχει αναλάβει (αύξηση συμμετοχής στα θερινά camp, διήμερη Λευκή Νύχτα, Αναπτυξιακός Οργανισμός).

  • Ανέδειξε την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για επαρκή χρηματοδότηση του δήμου από το κράτος, για την απόδοση όλων των χρωστούμενων από το κεντρικό κράτος, για άμεσες προσλήψεις στον δήμο, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Ταυτόχρονα δήλωσε πως θα βρεθεί δίπλα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι του δήμου που ήδη καταγγέλλουν την δημιουργία του «Αναπτυξιακού Οργανισμού».

Ίλιον, 3/7/2024



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου