Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Δημοτική Παράταξη «Ανάπλαση Αιγάλεω»: Για το εργατικό δυστύχημα στον ΧΥΤΑ Φυλής.




Η «Ανάπλαση Αιγάλεω» εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια υπαλλήλου της Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων σε εργατικό δυστύχημα στον ΧΥΤΑ Φυλής που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής. 

  • Παράλληλα, εκφράζουμε τον βαθύ προβληματισμό μας για τα αυξανόμενα εργατικά δυστυχήματα στην Καθαριότητα, όπου έχουν, δυστυχώς, σημειωθεί πολλές απώλειες τα τελευταία χρόνια. 

Το τελευταίο τραγικό συμβάν ακολούθησε ένα πρόσφατο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη με θύμα επίσης υπάλληλο Καθαριότητας (κατά τη νυχτερινή βάρδια έπεσε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου, χτύπησε στο κεφάλι και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”). 

  • Σημειώνεται ότι και στα δύο ατυχήματα τα θύματα ήταν άνω των 55 ετών. Η «Ανάπλαση Αιγάλεω» απαιτεί από την Περιφέρεια να αναλάβει τις ευθύνες της για την ασφάλεια στον ΧΥΤΑ Φυλής. 

Οι Δημοτικές αρχές οφείλουν να αφουγκράζονται τις ανησυχίες των εργαζομένων της καθαριότητας, διασφαλίζοντας την καλή συντήρηση των οχημάτων και την παροχή ατομικών μέσων προστασίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζομένου και τους οικείους του. 

  • Η «Ανάπλαση Αιγάλεω» θα συνεχίσει απαρέγκλιτα να αγωνίζεται για ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Αιγάλεω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου