Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Tο φθινόπωρο λήγει η σύμβαση μεταξύ του δήμου Φυλής και του ΕΔΣΝΑ για την παραχώρηση της έκτασης της για τη λειτουργία της χωματερής






Να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το αν προγραμματίζεται υπογραφή νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Δήμου Φυλής και του ΕΔΣΝΑ για τη συνέχιση λειτουργίας της αποδεδειγμένα εγκληματικής λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή, ζητά από την περιφερειακή Διοίκηση, με αίτημα που κατέθεσε για συζήτηση θέματος προ ημερήσιας διάταξης στη 16η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Στο αίτημά της αναφέρει τα εξής:


Συζήτηση θέματος προ ημερήσιας διάταξης στη 16η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με τη λήξη της σύμβασης μεταξύ Δήμου Φυλής και ΕΔΣΝΑ για τη λειτουργία της χωματερής.

  • Φέτος το φθινόπωρο λήγει η 20ετής σύμβαση μεταξύ του δήμου Φυλής και του ΕΔΣΝΑ για την παραχώρηση της έκτασης της για τη λειτουργία της χωματερής και γενικότερα της ΟΕΔΑ. Με αφορμή και τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ στις 30.7, ζητάμε να γίνει αναλυτική ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου αναφορικά με το τι προτίθεται να κάνει η περιφερειακή αρχή για το θέμα αυτό.

Επαναφέρουμε επιπλέον το ζήτημα ότι στο περιφερειακό συμβούλιο ακόμα περιμένουμε να υπάρξει αναλυτική συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και η συζήτηση αυτή διαρκώς παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Την ίδια στιγμή παραμένει στα συρτάρια Περιφέρειας και ΕΔΣΝΑ η επιδημιολογική μελέτη για την ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής.

  • Με βάση τα παραπάνω ρωτάμε συγκεκριμένα:

Προγραμματίζεται υπογραφή νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Δήμου Φυλής και του ΕΔΣΝΑ για τη συνέχιση λειτουργίας της αποδεδειγμένα εγκληματικής λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή;



Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΓΕΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΚΑΣΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΓΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΣ

ΤΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ


NEOΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΛΙΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου ήρθε προς ψηφοφορία η εκλογή νέου Αντιπροέδρου, μετά τη διαγραφή του Φώτη Μαρκόπουλου από το συνδυασμό «Δημοκρατική Συνεργασία - Νίκος Ζενέτος», καθώς όπως ορίζει ο νόμος η θέση του Αντιπροέδρου προτείνεται από το συνδυασμό της μείζονος Αντιπολίτευσης.
  • Ο τέως δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος πρότεινε τον επί σειρά ετών δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Κακούρη ο οποίος υπερψηφίστηκε από την πρώτη ψηφοφορία, καθώς ψήφισαν υπέρ του επίσης η «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Αναστασία Στεφανοπούλου από το συνδυασμό «Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον» συμπληρώνοντας τις 9 ψήφους που απαιτούνταν.
Μετά την εκλογή του σε σύντομη δήλωσή του ευχαρίστησε και αυτούς που τον ψήφισαν και τον τίμησαν, αλλά και αυτούς που δεν τον ψήφισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου