Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Συνάντηση με θέμα τις απαντήσεις του Δήμου Πετρούπολης στα ερωτήματα που είχε θέσει ο Σύλλογος Γονέων του 2ου ΓΕΛ

 


Την Τρίτη 2/7/2024 έπειτα από πρόσκληση της Διοίκησης του Δήμου Πετρούπολης πήραμε μέρος στην συνάντηση που έγινε στη Διεύθυνση Παιδείας ώστε να δοθούν οι απαντήσεις στα ερωτήματα που είχε θέσει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών του 2ου ΓΕΛ με έγγραφο στις 30/6/2024. Στην συνάντηση συμμετείχαν από τον Δήμο Πετρούπολης: ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Τσιακίλος Γιώργος, η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και εκπαιδευτικός στο 2ο ΓΕΛ κα Γιώγου Ξένια και η Δημοτική Σύμβουλος κα Απολλωνάτου Σοφία. 

Από την σχολική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ η διευθύντρια του Λυκείου κα Γκέλη Θεοδώρα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και μέλος του ΔΣ της Ένωσης κα Ζώτα Δέσποινα, η Γραμματέας του Συλλόγου κα Βοντίτσου Άννα και το μέλος του Συλλόγου κος Μπουκουμάνης Θανάσης. Στην συνάντηση πήρε επίσης μέρος ο κος Σταυρόπουλος Παναγιώτης μέλος του ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας.

Από το ΔΣ της Ένωσης στην συνάντηση παρίστανται οι κκ Πάκος Δημήτρης, Μαρίνου Διονυσία, Κοσμοπούλου Αγγέλα και Δερδελάκος Χάρης.

Ο Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι (η σειρά με βάση τα ερωτήματα που τέθηκαν από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών του 2ου ΓΕΛ):

·         Οι εργασίες για την αποκατάσταση της στατικότητας του κτηρίου του 2ου ΓΕΛ έχουν ολοκληρωθεί.

·         Έχει ζητηθεί από τις υπηρεσίες να ελέγξουν αν η εγκατάσταση εξωτερικού ανελκυστήρα δύναται να ενταχθεί στην παρούσα εργολαβία. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα σε αυτή σε επόμενη εργολαβία θα υλοποιηθεί.

·         Η τεχνική έκθεση έχει ολοκληρωθεί για τα έργα που θα αποκαταστήσουν την λειτουργικότητά του Σχολείου. Η τεχνική υπηρεσία εργάζεται ώστε να είναι έτοιμος ο φάκελος του διαγωνισμού που θα πρέπει να γίνει – αν δεν γίνει εφικτός άλλος τρόπος ανάθεσης υλοποίησης της μελέτης- μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα (έως 29/7/24) ώστε να μην χαθεί η χρηματοδότηση.

·         Ο Δήμος έχει απαντήσει με έγγραφο στις αρχές του Ιουνίου που αναφέρει τις προδιαγραφές των υλικών των containers-αιθουσών. Επίσης πρόσθεσε ότι τα έγγραφα πιστοποίησης των υλικών υπάρχουν στις ΚΤΥΠ.

·         Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει αποδεχθεί το αίτημα του Δήμου για συνάντησή της με τους αρμόδιους διευθυντές των σχολείων για τη χρήση του κλειστού γυμναστηρίου.

Ως ΔΣ της Ένωσης ενημερώσαμε τους παριστάμενους για την θέση και τις ενέργειες που έχει κάνει το ΔΣ για τα παραπάνω θέματα.

Η θέση μας για την υλοποίηση της μελέτης αποκατάστασης της λειτουργικότητας του κτηρίου του 2ου ΓΕΛ είναι ότι πέρα από τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να προσκομιστούν, σοβαρό ρόλο θα παίξει η παρέμβαση και η πίεση των φορέων της πόλης. Είναι ζήτημα που αφορά όχι μόνο τους Συλλόγους Γονέων αλλά και όλη την πόλη. Στην επόμενη συνάντηση που θα οριστεί θα πρέπει να δώσουν το παρών όλοι οι φορείς της πόλης.

Θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που δίνονται ώστε να συμπεριληφθεί και ο εξωτερικός ανελκυστήρας στη μελέτη. Αν δεν καταστεί εφικτό θα πρέπει στο αμέσως επόμενο στάδιο να συνταχθεί μελέτη που θα έχει ως θέμα την εγκατάσταση ανελκυστήρα ΑΜΕΑ στο 2ο ΓΕΛ.

Για το ΔΣ της Ένωσης ακόμα κι αν οι αίθουσες containers είναι ασφαλής, πόσο μάλλον αν δεν πληρούν τις προδιαγραφές, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας. Δεν αξίζει ούτε στα παιδιά μας αλλά ούτε και στους εκπαιδευτικούς τους να κάνουν μάθημα σε τέτοιες εγκαταστάσεις. Θέλουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για όλους τους μαθητές. Καταθέσαμε πρόταση να σταλεί αίτημα στις ΚΤΥΠ για να γίνει έλεγχος καταλληλότητας των αιθουσών και παράλληλα να μας κοινοποιηθούν τα πιστοποιητικά καταλληλότητας των αιθουσών.

Τέλος για το ζήτημα της χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου αφού ενημερώσαμε για τις κινήσεις που έχει κάνει το ΔΣ της Ένωσης προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τονίσαμε ότι το ζήτημα θα είχε λυθεί αν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας είχε παρέμβει άμεσα ώστε όλοι οι χώροι των σχολείων θα είχαν δοθεί ισότιμα προς χρήση σε όλους τους μαθητές. Επίσης ζητήσαμε από τον Δήμο αν υπάρχουν και άλλοι χώροι στο συγκρότημα που δεν χρησιμοποιούνται να γίνουν εργασίες ώστε να αποδοθούν από τη νέα σχολική χρονιά προς χρήση.

Ακολούθως τον λόγο πήραν εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας του 2ου ΓΕΛ.

Το ΔΣ θα ενημερώνει συνεχώς όλα τα μέλη για τις εξελίξεις στα παραπάνω θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου