Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Παράταξη Χαϊδάρι Ξανά: H Δημοτική αρχή ας υλοποιήσει έστω τα τόσα ώριμα έργα που της αφήσαμε

 

Ανακοίνωση και δελτίο τύπου του π. δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Ε. Ντηνιακού μέσα από το οποίο προσπαθεί να αναδείξει τις προσπάθειες της παράταξης του και να υποβαθμίσει την διοίκηση του κ. Σελέκου:

Είναι τέλη Ιουνίου του 2019. Οι Δημοτικές εκλογές έχουν τελειώσει και πρόκειται να αναλάβουμε καθήκοντα στην πόλη την 1η Σεπτεμβρίου. Προετοιμαζόμαστε και ενημερωνόμαστε. Στα πλαίσια αυτά συναντιόμαστε με στελέχη της διεύθυνσης της τεχνικής υπηρεσίας. Έχει προηγηθεί συνάντηση με εξειδικευμένους τεχνικούς συμβούλους προκειμένου να μας πληροφορήσουν ποιες προτάσεις χρηματοδότησης για Δήμους βρίσκονται σε εξέλιξη.

  • Το κλίμα είναι βαρύ.Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές του Μαϊου έχουν ήδη απενταχθεί από τον Δήμο Χαϊδαρίου 5 έργα από το πρόγραμμα της περιφέρειας. Μεταξύ αυτών τα περίφημα 2 «μπαλόνια» γήπεδα μπάσκετ που ο κύριος Σελέκος διαφήμιζε στους αθλητικούς συλλόγους τότε και το Καπή στα Κουνέλια. Ο,τιδήποτε άλλο πλην των περίφημων 2 χλοοτάπητων που υλοποιήθηκαν το 2014-2019, βρίσκεται σε εξαιρετικά πρώιμο-φιλολογικό στάδιο. «Έτοιμα» και αυτά για απένταξη αν δεν αλλάξει κάτι.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο των μηδενικών έργων, φυσικό και αναμενόμενο η Δημοτική αρχή Σελέκου να μην έχει καμία ιδέα ,μεταξύ όλων των άλλων, και για την πρόσκληση του προγράμματος Φιλόδημου που έληγε 31 Οκτωβρίου του 2019 σχετικά με την αποκατάσταση Κτηρίων μοναδικής σημασίας. Και ενώ το Παλατάκι είναι ήδη από καιρό κλειστό με σοβαρότατα κτηριακά προβλήματα!!!. Η βιβλιοθήκη έχει μεταφερθεί στο Αίθριο και οι τοιχογραφίες του Γύζη με αρκετά θέματα συντήρησης . Μόνο κάποιες υπηρεσίες να λειτουργούν σε χώρους του κτηρίου Γύζη. «Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Δεν αξίζει αυτό το τοπόσημο να μένει κλειστό και ανεκμετάλλευτο» είπαμε. Ψάξαμε μελετητές. Μελετητές με εμπειρία και γνώση αλλά και που θα αναλάβουν το ρίσκο να ξεκινήσουν να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται προκειμένου να προλάβουμε τις προθεσμίες. (Υπενθυμίζω ότι δεν είχαμε καν εγκατασταθεί στο Δημαρχείο).

  • Έτσι και έγινε. Δουλέψαμε μέσα στο καλοκαίρι και καταφέραμε να προλάβουμε να υποβάλουμε στο πρόγραμμα που έληγε 31 Οκτωβρίου 2019 και είχε παντελώς αγνοήσει η Δημοτική αρχή Σελέκου. Στη συνέχεια, και αφού είχαμε τη σιγουριά της υποβολής σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα- το μεταφέραμε- σε ένα άλλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με μεγαλύτερη δυνατότητα χρηματοδότησης, στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε διαγωνισμό. Ο ανάδοχος εγκαταστάθηκε-και φτάσαμε στις 31 Δεκεμβρίου 2024 το Παλατάκι να είναι κατά 90 τα εκατό ολοκληρωμένο. Όλα αυτά σε μία τετραετία με κορωνοϊό και μεγάλες χορηγίσεις παρατάσεων στους εργολάβους από το Κράτος.

Αυτή είναι η ιστορία ενός έργου- και ένα παράδειγμα πώς δουλέψαμε και από πού ξεκινήσαμε-«από το -100 όπως είπε ένας εν ενεργεία Δήμαρχος με θεσμική γνώση για το πώς δουλεύουν όλοι οι Δήμοι της Αττικής». Και είναι κάπως έτσι αφού εκτός από 2 χλοοτάπητες κανένα έργο δεν παραλάβαμε αλλά μόνο προβλήματα και κινδύνους απεντάξεων. Πόσες επισκέψεις σε Υπουργεία και Υπηρεσίες, πολλές φορές απρόσκλητοι και να περιμένουμε στους διαδρόμους να δούμε τους αρμόδιους-αφού τα καθορισμένα ραντεβού πολλές φορές καθυστερούσαν και θα χανόταν πολύτιμος χρόνος. Αγώνας για να μπορέσουμε να εκθέσουμε το συντομότερο όλα τα θέματα του Δήμου μας. Φυσικά το οικονομικό στην αρχή που αναλάβαμε αλλά και για να προχωρήσουμε τα έργα του Δήμου μας. Έχει ενδιαφέρον ότι για το έργο στο Παλατάκι ο νυν Δήμαρχος έχει εκφραστεί αρνητικά και μάλιστα σε Δημοτικό Συμβούλιο. «Σιγά το έργο»είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

  • Ίσως θα έπρεπε να μην κάνουμε τίποτα όπως έκανε ο ίδιος, και να τα ρίχνουμε στην Κυβέρνηση και σε όλους τους άλλους. Όταν ο ίδιος δεν έχει μπορέσει να ανοίξει 6 μήνες ούτε τον περιβάλλοντα χώρο που είναι τόσο καιρό έτοιμος. Αναρωτιέμαι αν δεν προλαβαίναμε αυτή την πρόσκληση του ευρωπαϊκού προγράμματος τί θα είχε γίνει με το Παλατάκι?Πόσες άλλες προσκλήσεις χάθηκαν το 2014-2019 για δομές και κτήρια!Σε μία 5ετία χωρίς κορωνοϊούς, με πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο και χωρίς ενεργειακή κρίση.

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον, έστω αυτή την 5ετία η νέα-παλιά Δημοτική αρχή, να μας παρουσιάσει ένα αντίστοιχο έργο που ξεκινάει η ίδια από την υποβολή του μέχρι την υλοποίησή του. 1 έργο. Και τότε θα πούμε ναι, κάτι μπορεί να άλλαξε.

  • Ας είμαστε πραγματιστές. Με τα πρώτα δείγματα γραφής των ρουσφετολογικών προσλήψεων υβριστών και «ημετέρων», η συγκεκριμένη Δημοτική αρχή ας υλοποιήσει έστω τα τόσα ώριμα έργα που της αφήσαμε. (ήδη βέβαια αποχαιρετίσαμε το Haidari Hub, και τη γραμμή Δημοτικής συγκοινωνίας Δαφνί-Σκαραμαγκά ”.
Ας προσπαθήσει χωρίς άλλες απεντάξεις, χωρίς δικαιολογίες. Χωρίς σκόπιμες καθυστερήσεις όπως φαίνεται ότι κάνει στα φώτα λεντ,στις ασφαλτοστρώσεις, στο ταρτάν στο αθλητικό κέντρο και στο Παλατάκι εν προκειμένω για να «ξεχνάει ο κόσμος» και να τα ψευτοκαπηλεύεται σαν δικά της. Με σκληρή δουλειά και διάθεση προσφοράς για το Χαϊδάρι μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου