Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου για άλλη μια φορά πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης σε εκπαιδευτικούς και γονείς!

  • Απαιτούμε έστω και τώρα να χορηγηθεί έκτακτη άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που χρειάζεται να παραμείνουν μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι τις μέρες που τα σχολεία είναι κλειστά.
  • Απαιτούμε έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα στα σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα πανελλαδικών και ιδιαίτερη μέριμνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Επιτέλους ας αφήσει το Υπουργείο τις μεγαλοστομίες για ψηφιακό σχολείο και ας ξεκινήσει με τα βασικά.

Ασφαλή και σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας.


ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Αγαπητοί,

όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα μιλούν για οριακές θερμοκρασίες. Το ίδιο διάστημα οι μαθητές της πόλης μας, και όλης της χώρας περνούν την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα εξεταστούν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε τάξεις που βράζουν.

Θεωρούμε ότι οι διευθύνσεις των σχολείων που είναι εξεταστικά κέντρα έχουν κάνει ήδη τις απαραίτητες ενέργειες οι μαθητές να εξετάζονται σε κατάλληλες αίθουσες μόνο. Το θεωρούμε ως ελάχιστη απαίτηση ώστε οι μαθητές απρόσκοπτα να αφοσιωθούν στην εξέταση.

Παρακαλούμε τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων να εξετάσουν την κατάσταση και αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να μας ενημερώσουν ΑΜΕΣΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΓΜΕ

Τις επόμενες μέρες οι μαθητές όλης της χώρας συνεχίζουν την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Παράλληλα όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις για τις επόμενες ημέρες προβλέπουν πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (συνθήκες καύσωνα).
Ως ΔΣ της ΑΣΓΜΕ απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, την Πολιτική Προστασία και συνολικά το κρατικό μηχανισμό, να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε οι μαθητές να εξεταστούν ομαλά και απρόσκοπτα  και όχι σε τάξεις που θα "βράζουν"
Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!!!
Αθήνα Ιούνης 2024


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και τις δημοτικές αρχές της Αττικής να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τα παιδιά που εξετάζονται στις πανελλαδικές τις επόμενες ημέρες να κάνουν την προσπάθεια τους σε όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες.

Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου για άλλη μια φορά πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης σε εκπαιδευτικούς και γονείς!

Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων είναι τελείως προσχηματική εφόσον δεν συνοδεύεται και με χορήγηση άδειας σε έναν τουλάχιστον από τους δύο γονείς ιδιαίτερα των μαθητών των μικρότερων ηλικιών.

Απαιτούμε έστω και τώρα να χορηγηθεί έκτακτη άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που χρειάζεται να παραμείνουν μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι τις μέρες που τα σχολεία είναι κλειστά.

Απαιτούμε έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα στα σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα πανελλαδικών.

 

Τα σχολεία μας, όταν δεν «βρέχει» σοβάδες, βράζουν σε αυτές τις θερμοκρασίες πολλές φορές το χρόνο και μαζί τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Επιτέλους ας αφήσει το Υπουργείο τις μεγαλοστομίες για το ψηφιακό σχολείο και ας ξεκινήσει με τα βασικά.

Ασφαλή και σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας.

 Το ΔΣ

11.06.2024


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση καύσωνα καθώς και των υποδείξεων της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, να παραμείνουν κλειστά.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν σε κλιματιζόμενους χώρους, ενώ οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα διεξαχθούν κανονικά.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους φορείς να πάρουν ουσιαστικά μέτρα και να μη μετατοπίζουν την ευθύνη τους στους Δήμους.

Η ύπαρξη παλιών σχολικών κτιρίων, κοντέινερ, η έλλειψη επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρησή και τον σύγχρονο ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό τους εκθέτει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε καιρικά φαινόμενα. Αιτούμαστε έκτακτη χρηματοδότηση προς  τον Δήμο μας για τη θωράκιση των σχολικών υποδομών με σύγχρονα μέσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ανακοινώσει σήμερα τη δυνατότητα λήψης έκτακτων γονικών αδειών για όλους τους γονείς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου