Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Λώλος στην επετειακή εκδήλωση «90 χρόνια Περιστέρι»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Βασίλης Λώλος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής  στην  επετειακή εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η πόλη που γεννήθηκε και ζει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων «90 Χρόνια Περιστέρι».

  • Τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι κ.κ. Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, Κώστας Καράμπελας, Σπύρος Τσεκρέκος, Βίκυ Σταυροπούλου, Ευάγγελος Λακιώτης και οι αείμνηστοι Αλέξιος Κοζώνης, Κώστας Νικολάου, Άγγελος Μπιτσακτσής, Αικατερίνη Κοκκίνη – Μάσχα, Δημήτρης Φωλόπουλος.


Στον χαιρετισμό του  ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Λώλος είπε τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή και η πρόσκληση που έλαβα εκπροσωπώντας ως Αντιπεριφερειάρχης, τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, για να παραστώ σε αυτή την πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Δήμου Περιστερίου που συμπίπτουν με τα 50 χρόνια ιστορίας της τοπικής μας Μητρόπολης.

  • Το Περιστέρι διανύει μια μακρά πορεία από τότε που έγινε αυτόνομος Δήμος και πλέον έχει μεταμορφωθεί σε μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις της Αττικής και όχι μόνο… Μια πορεία από το 1934 με πολλές νίκες, πολλές προκλήσεις και πολλούς αγώνες. Μια μακρά αναπτυξιακή πορεία που μέσα από την συνεργασία όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, των δημοτικών συμβούλων και των υπαλλήλων έχει φέρει αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.


Τιμούμε λοιπόν εκείνους που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με όραμα και έργα για να απολαμβάνουμε μέσα από μια διαρκή πρόοδο το Περιστέρι του σήμερα. Από τους πρώτους κατοίκους που εγκαταστάθηκαν εδώ μέχρι τους σημερινούς δημότες που συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο.

  • Βλέπουμε μια πόλη ευρωπαϊκή που ακμάζει και προοδεύει, με σύγχρονες υποδομές υπό την καθοδήγηση του αναμορφωτή της  που δεν είναι άλλος από τον επί σειρά ετών Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και ειμαι πολύ χαρούμενος γιατί από την πρώτη στιγμή στάθηκα δίπλα του.

Πλέον μέσα από τα νέα μου καθήκοντα ως Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά δεσμεύομαι ότι θα συμβάλουμε για μια πόλη ακόμη πιο φιλική και ακόμη πιο πράσινη, με έργα υποδομών και περιβαντολλογικές πρωτοβουλίες. Θα είμαστε αρωγοί σε μικρά και μεγάλα έργα με κορυφαίο το Νέο Πολιτιστικό Κέντρο  που το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής. Ένα έργο πολύ μεγάλο για την πόλη που αποτελεί όραμα,  αίτημα και διεκδίκηση του Ανδρέα Παχατουρίδη.

  • Εύχομαι σε όλους υγεία και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για καλύτερο μέλλον με τον ίδιο ενθουσιασμό και αφοσίωση που μας χαρακτηρίζει και σας χαρακτηρίζει».

 

Κατά την έναρξη της τιμητικής εκδήλωσης είχε προηγηθεί βίντεο – αφιέρωμα στους σημαντικούς Περιστεριώτες και ακολούθησε ένα υπέροχο χορευτικό πρόγραμμα από το Εργαστήρι Λαϊκών και Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Περιστερίου.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΛΩΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου