Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον: ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΙΛΙΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS




Την αναπλήρωση του πρασίνου και των κομμένων δέντρων με νέα στο Άλσος Ιλίου, ζήτησε με παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο η Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον και συγκεκριμένα η δημοτική σύμβουλος Σοφία Μυγδάλη.

Το Άλσος Ιλίου αποτελεί έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη μας. Παράλληλα αποτελεί και έναν χώρο αναψυχής για τους δημότες και τα δεκάδες παιδιά που καθημερινά παίζουν στον χώρο.
 

Δυστυχώς τα τελευταία αρκετά χρόνια η διοίκηση Ζενέτου έχει εγκαταλείψει το Άλσος Ιλίου στην τύχη του, αρνούμενη να προχωρήσει ακόμη και σε στοιχειώδεις, βασικές παρεμβάσεις για την προστασία της συγκεκριμένης περιοχής.

Τους τελευταίους μήνες έχουν κοπεί στο Άλσος πάνω από 10 μεγάλα δέντρα, ενώ αφέθηκε να ξεραθεί και να καταστραφεί και το πράσινο που υπήρχε περιμετρικά της πλατείας (και η δημοτική αρχή βρήκε ως μοναδική λύση απλά να το ξηλώσει για να μην φαίνεται).

 Στην απάντησή της στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή έκανε λόγο για την ύπαρξη κάποιου ζιζάνιου που ταλαιπωρεί τα πεύκα και για αυτό έπρεπε να προχωρήσει στην κοπή των ξερών δέντρων. Δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητήσουμε. Άλλωστε η προστασία των παιδιών που παίζουν στο Άλσος είναι πάνω από όλα.


Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε να μάθουμε το σχέδιο αναπλήρωσης των κομμένων δέντρων και του πρασίνου στο Άλσος όπως και τον συνολικότερο σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου για την προστασία του πρασίνου στη συγκεκριμένη περιοχή.
 
Δεν λάβαμε σαφείς απαντήσεις. Τα μισόλογα και οι υποσχέσεις για το μέλλον, που ακούστηκαν από την διοίκηση δεν μας αρκούν. Ζητάμε τώρα την προστασία, ανάδειξη και αναβάθμιση του πρασίνου στο Άλσος Ιλίου αλλά και των συνολικότερων υποδομών στην περιοχή.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταδικάσει την περιοχή του Άλσους από πνεύμονα πρασίνου και σημαντικό χώρο αναψυχής της πόλης μας, στον μαρασμό και την απαξίωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου