Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Σε δημοκρατικό μέτωπο ανατροπής στο καλεί η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον»


Σε δημοκρατικό μέτωπο ανατροπής στο Ίλιον καλεί η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον»

"Τη Γενική της Συνέλευση πραγματοποίησε, χθες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» στο Καλλιτεχνικό Καφενείο στη γειτονιά του Αγίου Φανουρίου.

 Σε αυτήν, αφού έγινε ένας απολογισμός των εκατοντάδων πρωτοβουλιών, πολύμορφών δράσεων και παρεμβάσεων, που έφερε εις πέρας η παράταξη από το 2014 και μέχρι σήμερα, εντός και εκτός δημοτικών συμβουλίων - παρεμβάσεις κρίσιμες και κομβικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών στο Ίλιον - τέθηκαν οι βασικοί άξονες για την από εδώ και πέρα πορεία της δημοτικής κίνησης, για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβρη του 2023.


Απέναντι στη διοίκηση Ζενέτου, που όλα αυτά τα χρόνια κρατά την πόλη «όμηρο» και σε στασιμότητα, φιμώνοντας ή στην καλύτερη περίπτωση ποδηγετώντας την τοπική κοινωνία μέσα από ένα δίκτυο μηχανισμών που διαθέτει, μια διοίκηση που έχει κουράσει και έχει κουραστεί, η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» προτάσσει την ανάγκη για μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη, πράσινη, συμπεριληπτική.

Μια πόλη που θα διοικείται με διαφάνεια και αξιοκρατία και όχι με διάτρητες, αδιαφανείς διαδικασίες, αναθέσεις και εξυπηρετήσεις «ημετέρων».


Μια πόλη στην οποία οι υποδομές της (σχολικές μονάδες, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι πολιτισμού, παιδικές χαρές κλπ) θα είναι στο επίπεδο που πρέπει και αξίζει στους δημότες.


Μία πόλη που όλοι οι κάτοικοι θα μπορούν να την διαβαίνουν σε ελεύθερα πεζοδρόμια, αναβαθμισμένους χώρους πρασίνου, πεζόδρομους-ποδηλατοδρόμους, σύγχρονες πλατείες και αξιοπρεπείς δρόμους.

 
Μια πόλη όπου η πρόσβαση των ΑμεΑ συμπολιτών μας στο δομημένο περιβάλλον και τις ψηφιακές υπηρεσίες του δήμου θα είναι αυτονόητη.


Μια πόλη που θα διαθέτει σύγχρονες και οργανωμένες κοινωνικές δομές, οι οποίες θα προστρέχουν στους ευάλωτους πολίτες, που στις σημερινές συνθήκες κρίσης χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε την υποστήριξη και τη βοήθειά τους.

 
Μια πόλη που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την ιστορία και την κληρονομία της, και οι δημότες θα μπορούν να ζουν σε αυτήν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.


Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω η Γενική Συνέλευση της δημοτικής κίνησης έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

• Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης για το επόμενο κρίσιμο διάστημα αναλαμβάνει ο γιατρός, Χρήστος Μπατσής, ο οποίος έχοντας πλούσια εμπειρία στα κοινά της πόλης θα ηγηθεί της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός «συλλογικού νικηφόρου ρεύματος ανατροπής» στον Δήμο Ιλίου.


• Συγκροτείται νέο συντονιστικό όργανο, το οποίο θα οδηγήσει τη δημοτική παράταξη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, και, ταυτόχρονα, δημιουργείται πενταμελής εκλογική επιτροπή, που ως στόχο θα έχει να διερευνήσει, αλλά και να προκαλέσει τις συμμαχίες που απαιτούνται για να αλλάξει σελίδα το Ίλιον.


• Ο Κώστας Κάβουρας θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τη δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον στο δημοτικό συμβούλιο του Ιλίου, για όλο το επόμενο διάστημα και μέχρι τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.


Η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη –Συμμαχία για το Ίλιον», πιστή - από θέση αρχής - στη λογική των συμπράξεων και των συμμαχιών - όπως έκανε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 - το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου προοδευτικών δυνάμεων, ικανό να κάνει πραγματικότητα την πολιτική αλλαγή στον Δήμο Ιλίου. Μέσα από συναντήσεις και διάλογο με άλλες δημοτικές κινήσεις, ενεργούς πολίτες, κινήματα, φορείς και συλλογικότητες της πόλης.


Η πολιτική αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Ιλίου είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς".


* Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον», Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου