Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Πως δύο αλλοδαποί λήστευαν κατ’ εξακολούθηση από οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας

Εξιχνιάστηκαν -8- περιπτώσεις


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περίστροφο, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, κοσμήματα, ρολόγια, παλαιά νομίσματα, κατσαβίδια, χρηματικά ποσά και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών


Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 1-2-2021 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονος και 38χρονη αλλοδαποί, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.


Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με δύο άτομα (άνδρα- γυναίκα) που διέπρατταν κλοπές από οικίες και καταστήματα, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας που εντόπισε τους ανωτέρω και πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους είχαν οργανωθεί, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με τον άνδρα να έχει αναλάβει το ρόλο του φυσικού αυτουργού και τη γυναίκα το ρόλο του τσιλιαδόρου.


Ως προς τον τρόπο δράσης, επέλεγαν κυρίως ως στόχους μονοκατοικίες που εξωτερικά φαίνονταν να μην είναι πρόσφατα κατοικήσιμες. Επίσης, διέπρατταν τις διαρρήξεις απογευματινές και βραδινές ώρες και χρησιμοποιούσαν ως μέσο μετάβασης και διαφυγής συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.


Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περίστροφο, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, κοσμήματα, ρολόγια, παλαιά νομίσματα, κατσαβίδια, χρηματικά ποσά και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών.


Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν -8- περιπτώσεις κλοπών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου