Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

23/2/2021

 Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δασκάλων,  νηπιαγωγών και γονέων με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»  από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού  


                              

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού πραγματοποιεί διαδικτυακή Ημερίδα ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής  και των γονέων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους  σε θέματα χρήσης των  αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων αλλά και την εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο  παιδαγωγικό υλικό. 
Η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, στις 18:00 έως 20.30 μμ. με ενημερωτικές ομιλίες από έγκριτους καθηγητές  της πανεπιστημιακής  κοινότητας.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με την φιλοσοφία και την μεθοδολογία του Π.Ο.Υ., στην προαγωγή, προάσπιση, πρόληψη και προστασία της υγείας  και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Όπως  αναφέρει ο Δήμαρχος   Αγίων Αναργύρων  Καματερού  Σταύρος  Τσίρμπας  «Έχοντας  ως βασική προτεραιότητα την προαγωγή της υγείας των πολιτών  και την ευημερία της πόλης μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε  διατομεακές δράσεις για την πρόληψη της υγείας,  εντάσσοντας έτσι τη φιλοσοφία των υγιών πόλεων στις πολιτικές μας. Ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψη αφενός  τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας  και της επίκαιρης   διενέργειας των εμβολιασμών και αφετέρου με δεδομένο ότι στη  χώρα μας  γίνεται  υπερκατανάλωση και  αλόγιστη χρήση  των αντιβιοτικών, έχουμε χρέος μας να ενημερώσουμε την νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας».  
Η Εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη.

Το βιβλίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Φ14/226374/ΕΚ/1670/Δ1 για τη διανομή του στα δημοτικά σχολεία της χώρας μέσω των Δήμων-μελών του Δικτύου. 
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν  να παρακολουθήσουν την ημερίδα -μέσω της πλατφόρμας ZOOM- παρακαλούνται  να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τρίτη  2 Μαρτίου 2021 στον ακόλουθο σύνδεσμο  https://www.agan.gov.gr/articlesview.php?id=3900  

Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στo ακόλουθο τηλέφωνο: 2132039936 (KΕΠ Υγείας).  




Κλειστό το ΚΕΠ Νέας Ζωής λόγω ύποπτου κρούσματος 



Το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) Νέας Ζωής, θα παραμείνει κλειστό από σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενο. Ο Δήμος Περιστερίου προβαίνει στην απολύμανση του ΚΕΠ και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το ΚΕΠ θα λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, ενώ οι πολίτες μπορούν εξυπηρετούνται από το ΚΕΠ Ανθούπολης (Αγίας Μαρίνας 77, τηλ. 2105714623, 2105714526) και το κεντρικό ΚΕΠ (Εθνάρχου Μακαρίου 44, τηλ. 2132016500, 2132016502). E-mail: d.peristeriou@kep.gov.gr







Κινητοποίηση για τη στελέχωση και όχι το κλείσιμο του ΙΚΑ Αγ. Ιεροθέου (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Κινητοποίηση για να στελεχωθούν τώρα το ΙΚΑ Αγίου Ιερόθεου και τα υπόλοιπα ΙΚΑ στην ευρύτερη περιοχή, να επαναλειτουργήσουν άμεσα και πλήρως στελεχωμένα, τουλάχιστον, τα υποκαταστήματα ΙΚΑ που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, να επιταχτούν οι ιδιωτικές δομές Υγείας της περιοχής για να γίνονται μαζικά δωρεάν ιατρικοί έλεγχοι και εμβολιασμοί, αλλά και να καταγραφούν οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται στην περιοχή και ανάλογα με την ειδικότητα τους να ενταχθούν σε ενιαίο σχέδιο παροχής δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, απαίτησαν μεταξύ άλλων Σωματεία και φορείς του Περιστερίου. 


Σημείωσαν πως αφού κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισαν συνειδητά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για να δώσουν χώρο στους ιδιώτες που ξεφύτρωσαν τις επιχειρήσεις τους σαν τα μανιτάρια στο Περιστέρι, τώρα προχωρούν στο κλείσιμο του ΙΚΑ στον Άγιο Ιερόθεο και ξεκαθαρίζουν πως «δεν θα τους περάσει». 


Στην κινητοποίηση χαιρέτισε ο Γιώργος Σιδέρης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

https://www.youtube.com/watch?v=2qtFym9oRRI&feature=emb_logo&ab_channel=902.gr


O Γιώργος Καπλάνης Επικεφαλής παράταξης «Η δική μας πόλη» ΓΙΑ ΤΟ WIFI4EU


Επιστολή του Επικεφαλής παράταξης «Η δική μας πόλη» κ. Γιώργου Καπλάνη ΓΙΑ ΤΟ WIFI4EU:

Αγία Βαρβάρα, 21/02/2021

κ. Μίχο, 

Μαζέψτε τους βεζίρηδες και τους παρατρεχάμενους, πριν να είναι πολύ αργά! Προστατέψτε τους και προστατέψτε πια κι αυτή την ίδια την κοινωνική συνοχή αυτής της πολύπαθης πόλης!  

Με τις ρεβανσιστικές και εμμονικές, ρητορικές επιλογές σας «σπείρατε ανέμους, θερίζετε θύελλες και, οσονούπω, καταιγίδες κι ανυπολόγιστες καταστροφές»! 

Σας έχει ξεφύγει η κατάσταση, έχει χαθεί κάθε ίχνος ψυχραιμίας σε όλη την ομάδα σας. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει, όποτε θέλει, όπως θέλει, χωρίς να υπολογίζει ούτε κι εσάς πια!

Βγάζετε το πρώτο δελτίο τύπου -όχι πλήρες αλλά, τέλος πάντων, κάπως μετριοπαθές- και συμβατό με τη συνέχεια της διοίκησης για το πρόγραμμα «WIFI4EU», που φέραμε στην πόλη το 2018, κι αμέσως βάλθηκαν όλοι οι «δικοί σας (;)» να μας ακυρώσουν (αναμενόμενο) και να σας ακυρώσουν (μη αναμενόμενο)! 

Έχασαν το μυαλό τους και ξεστομίζουν ένα σωρό ανοησίες, τι για χαμένα προγράμματα, τι για κλεμμένο και κατεστραμμένο εξοπλισμό. Όχι άλλο κάρβουνο, έλεος!  

Εξηγήστε τους πια, σας παρακαλώ, τώρα που ο στόχος σας να γίνετε «Πρώτος Ξανά» επιτεύχθηκε, ότι όλα τα έργα, οι δράσεις και τα προγράμματα που γίνονται σήμερα, αλλά και όσα θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, είναι όλα αποτέλεσμα της διοίκησης Καπλάνη! 

Όχι μόνο το WIFI4EU, αλλά ολόκληρο το τεχνικό μας πρόγραμμα με 33 χρηματοδοτημένα έργα και έργα σε εξέλιξη συνολικού ποσού 30.000.000€, το υιοθετήσατε πλήρως και το ψηφίσατε ΟΛΟΙ, και πολύ καλά κάνατε βεβαίως, για το καλό της πόλης! 

Και μπορεί να βάλατε όλα τα έργα στην «κατάψυξη», για να τα «ξεπαγώνετε» σήμερα κι αύριο ένα-ένα και να τα παρουσιάζετε για δικές σας μεγάλες επιτυχίες, αλλά τα πράγματα δεν είναι πια, όπως τα ξέρατε, που μπορούσατε να κάνετε τον κόσμο να ξεχνάει! 

Ξεχνούν μόνο όσοι «τσιμπολογούν για να αγαπούν», που λένε κι οι γνωρίζοντες! 

Οι υπόλοιποι ανοίγουν στο κινητό τους την «αναζήτηση στο διαδίκτυο», γράφουν: https://agiavarvara.gr/?s=WIFI4EU (ναι, είναι δημοσιευμένη στη νέα, κατά πολύ φθηνότερη και λειτουργικότερη από αυτή που μας αφήσατε, ιστοσελίδα του δήμου) και βλέπουν ότι το «ΔΩΡΕΑΝ WIFI ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ» ήρθε  το 2018!

 Και μετά… ξαναήρθε το 2021! 

Καληνύχτα σας!!

Υ.Γ.: Μην ξεχάσετε σε ένα δύο μήνες να αυτοδοξαστείτε και για τη νέα ιστοσελίδα του δήμου μας, που έγινε κι αυτή επί των ημερών μας! Πεδίο δόξης λαμπρό;;;




Γιώργος Καπλάνης

Επικεφαλής παράταξης «Η δική μας πόλη»




test covid στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας


test covid στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας





Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Για το ΧΥΤΑ Φυλής και το εργοστάσιο καύσης



 Την Τετάρτη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. 

Ένα από τα θέματα του είναι η γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου "Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμάτων (ΟΕΔΑ) Αττικής". Με απλά λόγια μπαίνει το θέμα της χωματερής στη Φυλή και το εργοστασίου καύσης.

Αναλυτικα μπορείτε να δειτε:

1. Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου για έκτακτη λήψη απόφασης καταδίκης από το Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου

 https://lsperisteriou.blogspot.com/2021/02/blog-post_21.html


2. Πρόσκληση για την διαδικτυακή εκδήλωση της Λαικής Συσπείρωσης Αττικής την Τρίτη για το ίδιο θέμα και τις αναλυτικές μέχρι τώρα παρεμβάσεις της παράταξης μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

https://lsperisteriou.blogspot.com/2021/02/232.html  


Πρόταση για έκτακτη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου για την χωματερή και το εργοστάσιο καύσης στη Φυλή

 

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λώλο


ΠΡΟΣ τον Δήμαρχο κ.Παχατουρίδη


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στους δημοτικούς συμβούλους Περιστερίου


Θα θέλαμε να σας θέσουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα που κατά τη γνώμη μας επείγει.

Την Τετάρτη 24/2 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (σας επισυνάπτουμε τη θεματολογία του).

Όπως θα δείτε στο θέμα 4 συζητείται Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου "Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμάτων (ΟΕΔΑ) Αττικής".

Με απλά λόγια μπαίνει το θέμα της χωματερής και του εργοστασίου καύσης.

Κάτι τέτοιο, από όσο γνωρίζουμε, έχει καταδικαστεί από το σύνολο των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας.


Κατά τη γνώμη μας ΟΦΕΙΛΕΤΕ 


είτε να συγκαλέσετε ΕΚΤΑΚΤΩΣ το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να παρθεί ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της συγκεκριμένης ενέργειας 

είτε διά περιφοράς να εγκριθεί ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Όποια από τις δύο ενέργειες αποφασίσετε πρέπει να έχει γίνει ΠΡΙΝ την Τετάρτη 24/2.

Ακολουθεί το κείμενο που προτείνουμε να υιοθετηθεί 

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου απορρίπτει συνολικά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δηλώνει κάθετα αντίθετο στη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή. Διεκδικούμε το άμεσο οριστικό κλείσιμο της χωματερής. Η ζωή, η υγεία και η ποιότητα ζωής του λαού της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής δεν παζαρεύονται. Όχι άλλα εγκλήματα τύπου Φυλής στην Αττική. Χωροθέτηση ρυπογόνων δραστηριοτήτων με επιστημονικά κριτήρια και διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος".  

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Περιστερίου

Γιώργος Σιδέρης

Χρήστος Μαργανέλης

Στέλιος Μπούσουλας

Φίλιππος Φλουσκούνης

21/2/2021


Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Συζήτηση στο διαδίκτυο για την εγκληματική επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής την Τρίτη 23/2 στις 7 μ.μ.

 



Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής καλεί την Τρίτη 23 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. σε διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την απαράδεκτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκληματική επέκταση της χωματερής στη Φυλή, που έρχεται να ψηφιστεί στην τηλεσυνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Φλεβάρη.


Θα γίνουν παρεμβάσεις από εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε δήμους της Αττικής και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το «902.gr».


Σημειώνεται πως μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις στο e-mail της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (lspa@patt.gov.gr) μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης.


Να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη του επόμενου (24 Φλεβάρη) Περιφερειακού Συμβουλίου και να συζητηθεί σε μονοθεματική (ακόμα και έκτακτη) συνεδρίαση ο νέος ΧΥΤΑ Φυλής, το σύνολο των εγκαταστάσεων στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής αλλά και γενικότερα η διαχείριση απορριμμάτων «ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της Αττικής» απαιτεί από την Περιφερειακή Αρχή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.


Υπενθυμίζει πως για το συγκεκριμένο θέμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει 12 αιτήματα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη δέσμευση, από πλευράς Διοίκησης, πως θα γινόταν μονοθεματική συνεδρίαση. Ωστόσο τώρα, «η Διοίκηση εν μέσω πανδημίας και ολικού lockdown, προσπαθεί να περάσει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν μια απλή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αττικής έχει επανειλημμένα ζητήσει να γίνει συζήτηση και να παρθεί απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με το νέο ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και το σύνολο των εγκαταστάσεων στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και γενικά για τη Διαχείριση Απορριμμάτων, καταθέτοντας δημόσια την πρότασή της.


Συγκεκριμένα και μόνο όσον αφορά στη διάρκεια της Διοίκησης Πατούλη αιτηθήκαμε 12 φορές να γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και συγκεκριμένα:


5 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θεμάτων στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης:


α) για να καταγγελθεί η με αριθμ. 248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, που καταδικάζει το λαό της Δυτικής Αθήνας και Θριασίου να συνεχίσει να ζει μέσα στα σκουπίδια και


β) για να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο και τη θωράκιση των κτιρίων μεγάλου ενδιαφέροντος.


6 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος αντισεισμικής θωράκισης στη 19η συνεδρίαση και ένταξης στην 20η συνεδρίαση θέματος σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.


12 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 20ης συνεδρίασης, σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.


17 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στην 20η συνεδρίαση, σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.


1 Οκτώβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στην 21η συνεδρίαση, σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.


7 Οκτώβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 22ης συνεδρίασης, που αφορά στην με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, για τη δημιουργία Νέας Χωματερής.


30 Γενάρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 3ης συνεδρίασης, σχετικά με την παρουσίαση του Σχεδίου Διαχείρισης Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων.


4 Φλεβάρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στην 3η συνεδρίαση, σχετικά με τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική.


20 Φλεβάρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 5ης συνεδρίασης, σχετικά με τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.


4 Μάρτη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος σχετικά με τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική.


30 Σεπτέμβρη 2020. Αίτημα ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 19ης συνεδρίασης, σχετικά με τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.


5 Οκτώβρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος σχετικά με τη λειτουργία της χωματερής στη Φυλή.


Σε όλα τα αιτήματά μας η απάντηση ήταν, ότι θα συζητιόταν σε επόμενο μονοθεματικό Συμβούλιο.


Όλο αυτό το χρονικό διάστημα κι άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα με πιο πρόσφατο το αίτημα της επικεφαλής της παράταξης "Ανυπότακτη Αττική", περιφερειακής συμβούλου, Μαριάννα Τσίχλη, στις 12 Γενάρη, που ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της ΜΠΕ ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής. Ο περιφερειάρχης, δεσμεύτηκε ότι σε λιγότερο του ενός μηνός θα έφερνε το θέμα σε μονοθεματική συνεδρίαση.


Να θυμίσουμε ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος (5η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου 4-3-2020) από τη δέσμευση της Διοίκησης, δια στόματος Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ότι θα γινόταν μονοθεματική συνεδρίαση στις 18 Μάρτη του 2020 για τη διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική, που τελικά δεν έγινε λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία Covid-19.


Μετά τον ενταφιασμό του έτους ανακύκλωσης, όπως ο περιφερειάρχης είχε χαρακτηρίσει το 2020, έρχεται η συγκεκριμένη μελέτη που προβλέπει νέο 3ο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής χωρισμένο σε 3 κύτταρα που θα σκεπάσει τα υφιστάμενα κύτταρα και πανωσηκώματα. Για την αντιστήριξη του τεράστιου αυτού "πάνω - πανωσηκώματος" και για τη δημιουργία του απαιτούμενου χώρου θα κατασκευαστεί περιμετρικά ανάχωμα, ένα χωμάτινο "μίνι σινικό τείχος" μήκους 1.535 μέτρων (!) και ύψους 20 μέτρων (!), που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν περίπου 36.000 δρομολόγια τριαξονικών φορτηγών για να κατασκευαστεί το συμπιεσμένο επίχωμα των 361.570 κ.μ. του θηριώδους αυτού αναχώματος. Επιπλέον προβλέπει τη χωροθέτηση του εργοστάσιου καύσης αποβλήτων που, όπως σκόπιμα διαρρέεται, πρόκειται να εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Θριάσιου Πεδίου.


Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ίσως η πιο σημαντική αρμοδιότητα από αυτές που ασκεί η Περιφέρεια Αττικής. Η Διοίκηση εν μέσω πανδημίας και ολικού lockdown, προσπαθεί να περάσει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν μια απλή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.


Γι' αυτό το λόγο ζητάμε να αποσυρθεί σαν θέμα της ημερήσιας διάταξης και να οριστεί μονοθεματική συνεδρίαση ακόμη και έκτακτη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της Αττικής».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου