Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

19/2/2021



Δημήτρης Τσατσαμπάς: Στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών όλοι οι φορείς της Πολιτείας επιβάλλεται να βρίσκονται μεταξύ τους σε συνέργεια.


 Ο δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου κ. Δημήτρης Τσατσαμπάς σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα με την κακοκαιρία και την αντιμετώπιση της, τόνισε:

Όταν έχουμε συμβάντα, που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή ζωή των πολιτών, όπως τα προχθεσινά από την έντονη χιονόπτωση, η αντιμετώπισή τους εντάσσεται στο επιχειρησιακό πλαίσιο της πολιτικής προστασίας. 

Η πολιτική προστασία είναι μια υπηρεσία, η οποία δυστυχώς όσο είναι αχρείαστη κανένας δεν της δίνει σημασία, όταν όμως χρειαστεί τότε είναι υπεραναγκαία και όλοι αγωνιωδώς την επιζητούν. 

Επιχειρησιακό πλαίσιο πολιτικής προστασίας σημαίνει συγκρότηση σταθερού και ικανού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών. 

Ο μηχανισμός αυτός αποτελούμενος από πρόσωπα, φορείς και μέσα για να είναι αποτελεσματικός στη λειτουργία του θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί οι παρακάτω βασικές προϋποθέσεις: 

Αποσαφήνιση ρόλων και αρμοδιοτήτων, σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προσδιορισμός ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, εξασφάλιση ετοιμότητας και διασφάλιση επικοινωνίας. 

Ο μηχανισμός επίσης εκτός της αντιμετώπισης των κινδύνων έχει τον πρώτο λόγο και ρόλο στην πρόληψη, την ετοιμότητα και την αποκατάσταση. 

Γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων υπάρχει και μάλιστα έχει την κωδική ονομασία <<Βορέας>>

Το σχέδιο αυτό εξειδικεύεται από τον κάθε Δήμο ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες, που έχει και εφαρμόζεται με ευθύνη της εκάστοτε διοίκησης. 

Στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών όλοι οι φορείς της Πολιτείας επιβάλλεται, για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος, να βρίσκονται μεταξύ τους σε συνέργεια

Σε αυτό οφείλεται και η συνδρομή γειτονικών Δήμων για εξασφάλιση της πρόσβασης στα Νοσοκομεία της πόλης μας. 

Το ίδιο αντίστοιχα οφείλει να κάνει και ο Δήμος μας, όπου και όταν χρειαστεί. Λόγω του εύρους των κινδύνων, που οι έκτακτες ανάγκες μπορεί να επιφέρουν, η επίκληση ανεπάρκειας μέσων για τη μη αντιμετώπισή τους δεν είναι αποδεχτή δικαιολογία. 

Η συνεργασία με τους φορείς, η ενεργοποίηση του μητρώου εργοληπτών, η δυνατότητα άμεσης διάθεσης πόρων και η αξιοποίηση εθελοντικών οργανώσεων, είναι βασικοί παράμετροι για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών και θα πρέπει να αξιοποιούνται άμεσα και στο έπακρο.

 

 

 

 


Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου: Λίγες ώρες χιονόπτωσης ήταν αρκετές για να υποφέρει ο Χαϊδαριώτικος λαός, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της Δημοτικής Αρχής
 


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαϊδαρίου σχετικά με τις ενέργειες της διοίκησης Ντηνιακού,  απέναντι στα φυσικά φαινόμενα που προκάλεσε η "Μήδεια":

Η προστασία του λαού από τον χιονιά δεν πραγματοποιείται με τις φιέστες του Ντηνιακού
Λίγες ώρες χιονόπτωσης ήταν αρκετές για να φανεί πόσο εκτεθειμένος είναι ο Χαϊδαριώτικος λαός απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της Δημοτικής Αρχής.
Η κατάντια τους αποδείχθηκε ακόμα μια φορά:


• Όλοι οι δρόμοι, ακόμα και οι κεντρικές αρτηρίες της πόλης, παρέμειναν κλειστές. Ακόμα και στο Αττικό Νοσοκομείο που εξυπηρετεί τη μισή Αττική, δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί κανείς από και προς τη δουλειά του. Δεν πραγματοποιήθηκαν τα συσσίτια , απόδειξη της παντελούς έλλειψης οργάνωσης και προγραμματισμού σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
• Η απάντηση στα αιτήματα των δημοτών για τον εφοδιασμό τους με αλάτι, ήταν «αδυνατούμε»… Ειδικά σε ορισμένες περιοχές όπως στο Δάσος, τοποθετήθηκε απλά λιγοστή ποσότητα αλατιού στην πλατεία και οι κάτοικοι αφέθηκαν στη διάθεση του χιονιά. Τα ίδια και στον Προφήτη Ηλία, τη Γρηγορούσα, στο Δαφνί ακόμα και το κεντρικό Χαϊδάρι. Δεν υπήρξε καμία μέριμνα από τη πολιτική διοίκηση για την πρόληψη και την ρίψη τουλάχιστον αλατιού ΠΡΙΝ, και όχι εκ των υστέρων.
• Δεκάδες σπίτια στην Άνω και Κάτω Αφαία έμειναν χωρίς ρεύμα, άρα και θέρμανση, και χωρίς καμία ενημέρωση, βοήθεια και συμβολή από το Δήμο.
Στη Δομή του Σκαραμαγκά η διοικήτρια ήταν εξαφανισμένη, με τους πρόσφυγες παρατημένους στο έλεος της κακοκαιρίας, χωρίς τουλάχιστον η Δημοτική Αρχή να είναι ενήμερη για την κατάσταση.
• Αφού τελείωσε η χιονόπτωση, δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τον άμεσο καθαρισμό των δρόμων, απλά μπήκε σε λειτουργία το σχέδιο «Ήλιος», σε συνέχεια του σχεδίου «Μείνετε σπίτι»…
 

Οι δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδήμαρχου, ότι όλα πήγαν τέλεια, αλλά από σεμνότητα η Δημοτική Αρχή δεν διαφημίζει το έργο της, ξεπερνά κάθε πρόκληση προς τους συμπολίτες μας. 


Ενώ λοιπόν δικαιολογημένα υπάρχουν εκατοντάδες παράπονα, διαμαρτυρίες και καταγγελίες από δημότες για την παντελώς απούσα Δημοτική Αρχή, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας προκαλεί και εμπαίζει τις οικογένειες που έμειναν χωρίς ρεύμα, αβοήθητες στο κρύο και αποκλεισμένους από το χιόνι, κατηγορώντας τους για λαϊκιστές. 


Οφείλουμε να συγχαρούμε τους εργαζόμενους που έπραξαν παραπάνω από όσα τους ζητήθηκαν και να τους διαχωρίσουμε από την διοίκηση Ντηνιακού , που δεν είχε κανένα σχέδιο και καμία προετοιμασία. Τον ερχομό της κακοκαιρίας τον γνώριζαν. Η επιλογή τους όμως να χαρακτηρίζουν φυσικά φαινόμενα ως ακραία γίνεται για να κρύψουν τη γύμνια τους και την έλλειψη προετοιμασίας για την αντιμετώπισή τους.


Μπορεί να μην είμαστε Ελβετία όταν χιονίζει, όπως είπε έτερος Αντιδήμαρχος, ούτε Αγγλία όταν βρέχει, ούτε Ιαπωνία όταν γίνεται σεισμός, αλλά δεν ζούμε στο μεσαίωνα. Υπάρχουν η επιστημονική πρόβλεψη και τα σύγχρονα μέσα, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε 20 πόντους χιόνι. 


Βασική αιτία που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα είναι η πολιτική τους, που συντάσσεται με αυτήν της Περιφέρειας και του κεντρικού κράτους, με κύριο άξονα την ανάθεση σε ιδιώτες μιας σειράς κρίσιμων αρμοδιοτήτων που έχουν να κάνουν με την προστασία του λαού από διάφορα φαινόμενα (πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, σεισμούς κ.ά.). Η υποστελέχωση των αντίστοιχων υπηρεσιών στις οποίες ανήκει αυτή η αρμοδιότητα, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται με προσλήψεις, αλλά αντίθετα με προσπάθεια απόλυσης εργαζόμενων. 


Στις τοποθετήσεις μας έχουμε αναδείξει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες λειτουργούν κυριολεκτικά "στο κόκκινο", με ελάχιστο εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς μηχανήματα και αναγκαίο εξοπλισμό. Αυτή η κατάσταση καθιστά τον Δήμο ανίκανο να αντιμετωπίσει μια σειρά από φαινόμενα, είτε πρόκειται για χιονόπτωση το χειμώνα, είτε για πυρκαγιές το καλοκαίρι, είτε για πλημμύρες.


Ο κρατικός μηχανισμός στο σύνολο του υπηρέτησε το ρόλο του. Είναι ο κρατικός μηχανισμός που λειτουργώντας στη λογική του κόστους - οφέλους και με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού που πνίγεται σε κάθε βροχόπτωση, καίγεται σε μια σοβαρή φωτιά, καταστρέφεται όταν γίνεται σεισμός και βέβαια εγκλωβίζεται ακόμα και σε λίγους πόντους χιονιού. Με αυτό τον κρατικό μηχανισμό ο λαός θα μένει ώρες χωρίς ρεύμα και θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς πρόσβαση σε δομές Υγείας, θα βάζει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια του τη ζωή παλεύοντας για το μεροκάματο. Θα βγαίνει να πάει στη δουλειά μέσα στο χιόνι. Για αυτό τον κρατικό μηχανισμός χτες στελέχη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, έλεγαν ότι «λειτούργησε σωστά» και θα συνεχίσει το έργο της... 


Σε αντίθεση με την πολιτική των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών Αρχών και της Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού, ο λαός του Χαϊδαρίου έχει προτεραιότητα την προστασία της ζωής του. Για αυτό, και βάζοντας στη πρώτη γραμμή τις ανάγκες του, παλεύει μέσα από τα σωματεία και τους φορείς που ανήκει».


Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

 



Κοινωνικός Αγώνας Δρόμου - Virtual Run


Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Άρηξις" διοργανώνουν Κοινωνικό αγώνα δρόμου (Virtual Run) αφιερωμένο στο Σεβασμό.

Με αφορμή και εκκίνηση την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου και με βασικό μήνυμα: «Τρέχουμε ή Περπατάμε για έναν κοινό σκοπό: ΝΑΙ στο Σεβασμό - ΟΧΙ στον Εκφοβισμό», καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε αυτό τον «αγώνα δρόμου», διαδίδοντας το κοινωνικό μήνυμα της σημασίας και της αξίας του Σεβασμού, μιας από τις πιο σημαντικές θεμελιώδεις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να αποτελέσει μια σημαντική αφορμή για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων προς την αντιμετώπιση και την πρόληψη του φαινόμενου του εκφοβισμού που εμφανίζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον, σχολικό, εργασιακό, οικογενειακό ή φιλικό. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, της πανδημίας, είναι σημαντικό να μεταδοθεί ένα μήνυμα στήριξης, ενότητας και αλληλεγγύης, αφού συμμετέχοντας στην ίδια δράση, με τον ίδιο κοινό σκοπό, μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί και ας βρισκόμαστε σε απόσταση και να γίνουμε αρωγοί σε μια κοινή προσπάθεια, για μια πιο ποιοτική ζωή, με γνώμονα την ανθρώπινη αξία.

Ο κοινωνικός αγώνας δρόμου - Virtual Run, θα διεξαχθεί το διάστημα από 6 έως 28 Μαρτίου. Συμμετέχοντας, μπορεί κάποιος να τρέξει ή να περπατήσει την απόσταση των 5χλμ, 2χλμ ή 1χλμ, που θα δηλώσει κατά την εγγραφή του, σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, μόνος ή μαζί με φίλους (τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του COVID 19), οποιαδήποτε μέρα μεταξύ του διαστήματος που εξελίσσεται ο αγώνας και οποιαδήποτε ώρα. Επίσης, μπορεί να τρέξει ή να περπατήσει τη συγκεκριμένη απόσταση περισσότερες από μια φορά.


Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για εγγραφή στον αγώνα εδώ: https://forms.gle/J1mC9eRc6jpt84Bz5

Η περίοδος των εγγραφών θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει όλη την περίοδο διεξαγωγής του αγώνα.

Πληροφορίες ή τηλεφωνικές δηλώσεις για τον Κοινωνικό Αγώνα Δρόμου:

Τηλ. 210 5313243, Κέντρο Πρόληψης «Άρηξις».





Δήμος Αγίας Βαρβάρας

Αριστομένους 8

τηλ. 213 2019300

https: //agiavarvara.gr

info@agiavarvara.gr

facebook: Δήμος Αγίας Βαρβάρας


Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Άρηξις" Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον

ΟΚΑΝΑ & την Περιφέρεια Αττικής

Σμύρνης 28, Αιγάλεω, Τηλ. 210 5313243

http://kentroprolipsisarixis.blogspot.com

kp.arixis@yahoo.gr, facebook: kp.arixis




Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις» δημιουργήθηκε από τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ & την Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων στην τοπική κοινότητα.








Κοινωνικός Αγώνας Δρόμου - Virtual Run

«Τρέχουμε ή Περπατάμε για έναν κοινό σκοπό:

ΝΑΙ στο Σεβασμό - ΟΧΙ στον Εκφοβισμό»


Διαδικασία και όροι συμμετοχής



Στον κοινωνικό αγώνα δρόμου-virtual run, μπορεί κάποιος να τρέξει ή να περπατήσει την απόσταση των 5χλμ, 2χλμ ή 1χλμ, που έχει δηλώσει κατά την εγγραφή του, σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, μόνος ή μαζί με φίλους (τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του COVID 19), οποιαδήποτε μέρα μεταξύ του διαστήματος που εξελίσσεται ο αγώνας (6-28 Μαρτίου 2021). Επίσης, μπορεί να τρέξει ή να περπατήσει τη συγκεκριμένη απόσταση περισσότερες της μιας φοράς.

Ο αγώνας απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, που θέλουν να μεταδώσουν το κοινωνικό μήνυμα.

Η περίοδος των εγγραφών θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου και θα διαρκεί καθόλη τη διεξαγωγή του αγώνα.

Για να συμμετέχετε στον κοινωνικό αγώνα δρόμου:

Βήμα 1: Για την εγγραφή σας μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Α. Υποβάλλετε την εγγραφή σας στη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (https://agiavarvara.gr), στο facebook του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (facebook: Δήμος Αγίας Βαρβάρας) και στο ιστολόγιο του Κέντρου Πρόληψης «Άρηξις»: (http://kentroprolipsisarixis.blogspot.com)

Φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/J1mC9eRc6jpt84Bz5

Β. Επικοινωνείτε τηλεφωνικά αναφέροντας όνομα, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας, τόπο διαμονής και απόσταση που επιθυμείτε να τρέξετε ή να περπατήσετε στη γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης «Άρηξις» (210 5313243).

Αφού ολοκληρώσετε με επιτυχία την εγγραφή σας, θα παραλάβετε το αναγνωριστικό σήμα σας για τον αγώνα, από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού SARS-COV-2 (ισχύει μόνο για δημότες Αγίας Βαρβάρας). Για όλους τους υπόλοιπους θα σταλεί ηλεκτρονικά μέσω e-mail, προκειμένου να το εκτυπώσετε και να το έχετε μαζί σας την ημέρα που θα τρέξετε ή θα περπατήσετε. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να αποτυπώσετε το δικό σας μήνυμα για τη συγκεκριμένη ημέρα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αναγνωριστικού σήματος.


Βήμα 2: Την ημέρα που θα επιλέξετε να τρέξετε ή να περπατήσετε την απόσταση που έχετε δηλώσει (οποιαδήποτε μέρα εντός του χρονικού διαστήματος που διαρκεί ο αγώνας, 6-28 Μαρτίου) βγάλτε μια φωτογραφία το αναγνωριστικό σήμα συμμετοχής σας με το μήνυμα σας για τη συγκεκριμένη ημέρα και για όσους έχουν τη δυνατότητα και το επιθυμούν αποτυπώστε με στιγμιότυπο (screenshot) το αποτέλεσμα και την απόσταση που έχετε καταγράψει στο smartphone ή smartwatch σας.


Βήμα 3: Στείλτε τη φωτογραφία ή και το στιγμιότυπο (screenshot) στο e-mail:

runvirtual21@gmail.com


Βήμα 4: Δείτε τις φωτογραφίες με τα μηνύματα όλων των συμμετεχόντων στο facebook του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και του Κέντρου Πρόληψης «Άρηξις».


Βήμα 5: Αφού ολοκληρώσετε τον αγώνα θα σας αποσταλεί στο e-mail σας έπαινος συμμετοχής και φόρμα εντυπώσεων, την οποία θα επιθυμούσαμε να συμπληρώσετε και να μας την αποστείλετε.


H συμμετοχή στον Κοινωνικό Αγώνα είναι δωρεάν.



Αγία Βαρβάρα: Ερωτήματα παράταξης "Η δική μας πόλη" για τα διαδικτυακά μαθήματα



Lockdown στην παιδεία
Ερωτήματα παράταξης "Η δική μας πόλη" για τα διαδικτυακά μαθήματα:

Κλείνουμε 1 χρόνο πανδημίας και το κουδούνι των διαδικτυακών μαθημάτων χτύπησε για 3η φορά για τις μαθήτριες και τους μαθητές.

Απευθυνόμαστε ξανά στη δημοτική αρχή του δήμου και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καθώς διατηρούν σιγή ιχθύος γι’ αυτό το θέμα. Αναπάντητα είναι τα ερωτήματα που κατέθεσε η παράταξή μας ήδη από τον Μάιο του 2020, τα οποία επανέλαβε μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2020.

Έχετε αφήσει την παιδεία ανοργάνωτη κι "ανοχύρωτη" και ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας στις φωτογραφίσεις. Αδιαφορείτε ξανά για τους μαθητές!

Ενδιαφερθήκατε να μάθετε κάτω από ποιες συνθήκες λειτουργεί-ή και όχι- η τηλεκπαίδευση; Γνωρίζετε πόσοι μαθητές συμμετέχουν στα μαθήματα ή πρέπει να σας δικαιολογήσουμε για 3η φορά δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών; Τι ενέργειες έπραξε ο δήμος τόσο καιρό; Ενεργοποίησε τα σημεία ενισχυμένου δικτύου της περιοχής (hot spot);Προμήθευσε με υπολογιστές τους μαθητές που αδυνατούν να αγοράσουν;

Έστω και τώρα περιμένουμε να ενδιαφερθείτε με το μέλλον της πόλης μας και να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας!

Αγία Βαρβάρα "Η δική μας πόλη"
Αγία Βαρβάρα, 19/02/2021



ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Δωρεάν TEST COVID 19 κατ’ οίκον για ΑΜΕΑ δημότες

 

με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Medical Services


Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας που έχουν πιστοποιηθεί ως Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ότι στον δήμο μας θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ covid 19 με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Medical Services σε συνεργασία με τη Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι».

Τα δωρεάν τεστ θα διεξαχθούν στις 25 Φεβρουαρίου 2021 στο χώρο του Α ΚΑΠΗ του δήμου μας (Καλατζάκου 7, Αγία Βαρβάρα), κατόπιν ραντεβού.

Για όσα άτομα δεν είναι δυνατή η μετακίνηση, υπάρχει η πρόβλεψη να πραγματοποιηθούν τα τεστ κατ’ οίκον, κατόπιν συνεννόησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, στο τηλέφωνο: 2105690436 έως και τις 18 Φεβρουαρίου 2021.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη και επίδειξη της σε ισχύ γνωμάτευσης αναπηρίας των ΚΕΠΑ.





ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Δωρεάν test COVID-19 για όλους τους δημότες

Μπροστά στο δημαρχείο Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ





Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, από 10 π.μ – 3 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν έλεγχος ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid covid-19 test), για όλους τους δημότες, μπροστά στο δημαρχείο.



Για το τεστ πρέπει να δίνονται:


Ονοματεπώνυμο/ Ταυτότητα


ΑΜΚΑ


Τηλέφωνο επικοινωνίας

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.



Για την μετακίνησή σας για την πραγματοποίηση του test στέλνετε sms στο 13033, κωδικός 1.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΠ. ΜΙΧΟΣ




10 ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ


 


Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο προσφέρει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε κοινόχρηστους χώρους και δημοτικά κτίρια που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου στο πλαίσιο μετασχηματισμού της Αγίας Βαρβάρας σε «ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ».

Οι χώροι στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι :


  1. Το Δημαρχείο της Πόλης
  2. Η Πλατεία Παναγίας Ελεούσας
  3. Το Κέντρο Φιλίας & Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Φαρμακείο και Παντοπωλείο και το ΚΕΠ Υγείας, στην οδό Ηρακλείου
  4. Η Πλατεία Μακρυγιάννη
  5. Το Άλσος Μητέρας
  6. Το Δημοτικό Ωδείο στην οδό Σίφνου & Αγ. Γεωργίου
  7. Η Εστία Ποντίων, η σχολή χορού και το γυμναστήριο, στην οδό
  8. Μ. Αλεξάνδρου
  9. Το Πολιτιστικό Κέντρο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Δραματική Σχολή στην οδό Σερίφου
  10. Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (ενεργοποίηση την 1η Μαρτίου 2021)


Στο αμέσως προσεχές διάστημα η δωρεάν πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης.

Το έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της δράσης «WiFi4EU - Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες».



Νάντια Γιαννακοπούλου: ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ



«Χρειάζονται ενέργειες στήριξης και ενίσχυσης του περιφερειακού και του τοπικού Τύπου»



Στην συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στην συνεδρίαση της Ολομέλειας, τοποθετήθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου.



Ξεκινώντας την ομιλίας της, η βουλευτής τόνισε πως οι εκθέσεις του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου παρουσίασαν την προβληματική κατάσταση που επικρατούσε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυστυχώς συνεχίζει να υπάρχει και με την τωρινή Κυβέρνηση, αφού το 90% των παρουσιάσεων στα κεντρικά κανάλια είναι από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με βεβαίως συντριπτική υπεροχή της Κυβέρνησης.



Επιπλέον, ως προς το Νομοσχέδιο η βουλευτής αναφέρει πως έχει ορισμένες θετικές ρυθμίσεις, οι οποίες ιδιαίτερα αφορούν στην ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας, όπως, η απαγόρευση υποκίνησης μέσω οπτικοακουστικών μέσων σε βία, μίσος κατά κοινωνικών ομάδων ή τέλεση τρομοκρατικών εγκλημάτων, η αύξηση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων με την ενίσχυση πολύ χρήσιμων εργαλείων και μια σειρά ρυθμίσεων για προστασία των ανηλίκων, οι οποίες στηρίζουν ακόμα περισσότερο την προστασία της σωματικής, ψυχικής και ηθικής ανάπτυξής τους.



Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα αρνητικά σημεία, τα οποία είναι τα εξής:

∙ Μείζον ζήτημα προκύπτει στη ρύθμιση για τις αποδοχές του προσωπικού το οποίο ασκεί διοίκηση με οποιονδήποτε τρόπο στην ΕΡΤ, οι οποίες θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση. Όμως, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, όπου χιλιάδες άνθρωποι πιέζονται ασφυκτικά από την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, κάτι τέτοιο είναι άκαιρο και άκυρο, τόσο από άποψη ουσίας όσο και από άποψη συμβολισμού.

Γι’ αυτό ζήτησε από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτήν τη ρύθμιση.



∙ Η σκόπιμη ασάφεια σχετικά με την παράταση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών. μέχρι τον διορισμό νέων. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ασάφεια η οποία ανοίγει τον δρόμο σε αυθαίρετες ερμηνείες, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο.

Είναι μία ρύθμιση η οποία είναι απολύτως έξω από το επιτρεπτό πλαίσιο.



∙ Απουσιάζουν οι στοχευμένες ενέργειες στήριξης και ενίσχυσης εν μέσω πανδημίας του περιφερειακού και του τοπικού Τύπου, όπως για παράδειγμα, το πώς θα μπορούσε να επιχορηγηθεί το μίσθωμα το οποίο πληρώνουν τα τοπικά κανάλια ή άλλα πολλά.

Θεωρείται αναγκαία η αντίστοιχη ρύθμιση και προσοχή και στα τοπικά και περιφερειακά κανάλια.

∙ Όσον αφορά τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει πουθενά καμία αναφορά στη δυνατότητα αναστολής αριθμού εργαζομένων στα κανάλια, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, όπως προβλέπεται για μία σειρά από τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Κάτι τέτοιο εύλογα προκαλεί απορίες και σίγουρα είναι κάτι το οποίο μάλλον δεν ρυθμίζεται και το οποίο είναι πολύ αρνητικό για τους εργαζόμενους.



Κλείνοντας, επιζήτησε να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τον Υφυπουργό οι 3 τροπολογίες που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής ως προς την απρόσκοπτη λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών.



Ακολουθεί link στο youtube με την ομιλία της Κας Νάντιας Γιαννακοπούλου:

 

 

https://youtu.be/HbaLBU8_bos




Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης:


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βρισκόμαστε εν μέσω μιας πρωτοφανούς κακοκαιρίας, η οποία χτυπάει όλη την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα την Αττική. Πάρα πολλοί δήμοι, πάρα πολλές γειτονιές της Αττικής βρίσκονται σε ένα blackout. Είναι είτε χωρίς ρεύμα είτε χωρίς νερό. Η πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα και ολοκληρωμένα, με τους πιο ταχείς ρυθμούς, προκειμένου άμεσα να υπάρξει αποκατάσταση αυτών των βλαβών.


Ελπίζω, κυρία Πρόεδρε, επειδή κι εγώ έχω διαρκείς διακοπές ρεύματος από το πρωί, κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου να μην πέσει το ρεύμα και αναγκαστικά βγω εκτός.

Να ξεκινήσουμε, λοιπόν, για το εν λόγω νομοσχέδιο. Θα ήθελα κατ’ αρχάς να αναφερθώ στις εκθέσεις του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, οι οποίες αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί παρουσιάστηκε η προβληματική κατάσταση η οποία επικρατούσε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυστυχώς συνεχίζει να υπάρχει μια απαράδεκτη στάση της τωρινής και Κυβέρνησης, αφού το 90% των παρουσιάσεων στα κεντρικά κανάλια είναι από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με βεβαίως συντριπτική υπεροχή της Κυβέρνησης. Και νομίζω, αναρωτιόμαστε εύλογα κατά πόσο κάτι τέτοιο αποτελεί πολυφωνία ή πλουραλισμό μέσα σε μία δημοκρατία, όπως η δικιά μας. Είναι ολοκληρωμένη και αντικειμενική ενημέρωση που δίνει σε όλες τις δυνάμεις τη δημοκρατική δυνατότητα να παρουσιάζουν με επάρκεια τις θέσεις τους αυτό το οποίο συμβαίνει; Σε καμία περίπτωση!


Και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει -και καλά κάνει-, αλλά να μην ξεχνάει ότι είναι συνέταιρος σε όλη αυτήν την άνιση μοιρασιά με θύματα τα τέσσερα από τα έξι Κόμματα της Βουλής και, βεβαίως, ξεκινώντας από το τρίτο, που είναι το Κίνημα Αλλαγής.


Από την άλλη, η Κυβέρνηση απαντά με μια προσπάθεια συμψηφισμού, λέγοντας ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κι εσείς τα ίδια κάνετε».


Αυτό, όμως, το πινγκ πονγκ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν οδηγεί πουθενά. Δεν έχουμε ξεχάσει, άλλωστε, το τι συνέβαινε όταν είχαμε και την προηγούμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις παρασκηνιακές κινήσεις κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με το κυνήγι μαγισσών κατά δημοσιογράφων, με τους αντισυνταγματικούς νόμους και άλλα πολλά.


Τι θα γίνει, όμως; Θα ασκούμε κριτική -και σωστά- κατά όσων έγιναν ή γίνονται αυτήν τη στιγμή για να πάμε μπροστά ή για να διαιωνίζουμε αδικίες και παθογένειες λέγοντας απλά πως «και εσείς τα ίδια κάνετε»; Πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά.


Τώρα όσον αφορά το νομοσχέδιο, ο στόχος αυτού του νομοσχεδίου είναι, όπως αναφέρει και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, να δημιουργηθεί ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα αντικατοπτρίζει την ψηφιακή πρόοδο και θα επικαιροποιεί τη νομοθεσία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, καθώς ήδη βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, η οποία εξελίσσεται διαρκώς στην εποχή του YouTube, στην εποχή του NETFLIX, στην εποχή νέων πλατφορμών και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε σε όλες αυτές τις νέες συνθήκες.


Κατ’ ουσίαν, λοιπόν, με τη συζήτηση και την ψήφιση ή μη αυτού του νομοσχεδίου καλούμαστε να τοποθετηθούμε σε θέματα, τα οποία κατά περίπτωση αφορούν και ουσιαστικά ρυθμίζουν τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα σε όλη αυτήν την καινούργια, τη νέα πραγματικότητα, τη διαρκώς μεταβαλλόμενη.


Η θέση μας ως Κίνημα Αλλαγής είναι πάντα και ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση προς την κατεύθυνση της εποικοδομητικής και ουσιαστικής κριτικής ως Αντιπολίτευση, απομακρυσμένη από κάθε παλαιοκομματική τακτική στείρας αντιπολίτευσης.


Με αυτό, λοιπόν, το σκεπτικό θα ήθελα να κάνω κάποιες σύντομες παρατηρήσεις.

Πρώτον, βεβαίως και το νομοσχέδιο αυτό έχει ορισμένες θετικές ρυθμίσεις, οι οποίες ιδιαίτερα αφορούν στην ενσωμάτωση της οδηγίας, όπως, παραδείγματος χάρη, η απαγόρευση υποκίνησης μέσω οπτικοακουστικών μέσων σε βία, μίσος κατά κοινωνικών ομάδων ή τέλεση τρομοκρατικών εγκλημάτων, η αύξηση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων με την ενίσχυση πολύ χρήσιμων εργαλείων, όπως είναι η νοηματική, όπως είναι ο υποτιτλισμός, όπως είναι η θέσπιση λογοδοσίας των παρόχων κ.α. και, βεβαίως, μια σειρά ρυθμίσεων για προστασία των ανηλίκων, οι οποίες στηρίζουν ακόμα περισσότερο την προστασία της σωματικής, ψυχικής και ηθικής ανάπτυξής τους.


Υπάρχει, όμως, και μία σειρά από αρνητικά σημεία. Τονίζω πως αυτό έχει να κάνει καταρχάς με το μείζον ζήτημα το οποίο προκύπτει στη ρύθμιση για τις αποδοχές του προσωπικού το οποίο ασκεί διοίκηση με οποιονδήποτε τρόπο στην ΕΡΤ, οι οποίες θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση. Η απάντηση που έδωσε ο Υπουργός κατά τη συζήτηση σίγουρα δεν μας καλύπτει.


Βεβαίως και χρειάζεται να υπάρχουν σε τέτοιους οργανισμούς μάνατζερ με μισθούς οι οποίοι θα αντιστοιχούν στις ευθύνες που αναλαμβάνουν. Όμως, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, όπου χιλιάδες άνθρωποι πιέζονται ασφυκτικά από την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, κάτι τέτοιο είναι άκαιρο και άκυρο, τόσο από άποψη ουσίας όσο και από άποψη συμβολισμού. Γι’ αυτό ζητούμε από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτήν τη ρύθμιση.


Όσον αφορά, επίσης, τη σκόπιμη ασάφεια σχετικά με την παράταση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών, συγκεκριμένα αναφέρεται μέχρι τον διορισμό νέων, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ασάφεια η οποία ανοίγει τον δρόμο, ανοίγει το παράθυρο, αν θέλετε, σε αυθαίρετες ερμηνείες, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο. Είναι μία ρύθμιση η οποία είναι απολύτως έξω από το επιτρεπτό πλαίσιο.


Επίσης, ενώ βλέπουμε να υπάρχει μία σειρά από ρυθμίσεις για τα κεντρικά κανάλια, απουσιάζουν οι στοχευμένες ενέργειες στήριξης και ενίσχυσης εν μέσω πανδημίας του περιφερειακού και του τοπικού Τύπου, όπως για παράδειγμα, το πώς θα μπορούσε να επιχορηγηθεί το μίσθωμα το οποίο πληρώνουν τα τοπικά κανάλια ή άλλα πολλά. Ζητούμε, λοιπόν, και αντίστοιχη ρύθμιση και προσοχή και στα τοπικά και περιφερειακά κανάλια.

Και κλείνω αναφερόμενη στο πολύ σημαντικό γεγονός που έχει να κάνει με τους εργαζόμενους, ότι δεν υπάρχει πουθενά καμία αναφορά στη δυνατότητα αναστολής αριθμού εργαζομένων στα κανάλια, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, όπως προβλέπεται για μία σειρά από τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Κάτι τέτοιο εύλογα προκαλεί απορίες και σίγουρα είναι κάτι το οποίο μάλλον δεν ρυθμίζεται και το οποίο είναι πολύ αρνητικό για τους εργαζόμενους.


Κλείνω, κύριε Πρόεδρε -και σας ευχαριστώ πολύ και για τον χρόνο που μου δώσατε- αναφερόμενη στις τρεις τροπολογίες οι οποίες έχουν κατατεθεί και οι οποίες αφορούν στην απρόσκοπτη λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών, τις οποίες επιζητούμε να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη και να τις κάνετε αποδεκτές.


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.


Εγκατάσταση Σταθμών Μέτρησης Ατμοσφαιρικών Ρύπων από τον Δήμο Χαϊδαρίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής


Σταθμούς μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων θα εγκαταστήσει ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Με τους σταθμούς μέτρησης θα διερευνηθεί η επιβάρυνση συγκεκριμένων περιοχών του Χαϊδαρίου με αυξημένους ατμοσφαιρικούς ρύπους αλλά και η πιθανή προέλευσή τους από βιομηχανικές δραστηριότητες και ειδικότερα από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Χαϊδάρι λόγω των διυλιστηρίων ήταν έντονο στο παρελθόν και είχε επιλυθεί με τον εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων. Όμως εδώ και κάποια χρόνια η ενόχληση έχει παρουσιαστεί πάλι, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Με σκοπό την ακριβή καταγραφή και την επίλυση του προβλήματος, ο Δήμος Χαϊδαρίου ζήτησε τη συμβολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την Ανάπτυξη και Εγκατάσταση Μετρητικών Σταθμών Ατμοσφαιρικών Ρύπων στο Δήμο Χαϊδαρίου από την Ερευνητική Μονάδα Μεταφοράς Τεχνολογίας & Έξυπνων Λύσεων του Πανεπιστημίου. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του γενικότερου Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του ΠΑΔΑ, το οποίο υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2020.

Η χρηματοδότηση της υλοποίησης του έργου από το Πανεπιστήμιο θα γίνει μέσω χορηγίας των ΕΛΠΕ ύψους 37.200 Ευρώ και η απόφαση για την αποδοχή της χορηγίας από τον Δήμο ελήφθη στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Τα δεδομένα από τους Σταθμούς Μέτρησης θα μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο σε εξυπηρετητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ώστε να γίνονται οι απαραίτητοι υπολογισμοί και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πιστοποιημένους χρήστες. Ταυτόχρονα θα αναπτυχθεί και σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την περίπτωση που καταγραφούν πρόδρομα φαινόμενα έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Διοίκηση
 



Προς: Δήμαρχο Ιλίου, κ. Ζενέτο Νικόλαο

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, κ. Χαραλαμπόπουλο Ιωάννη

Κοινοποίηση: Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου




Η κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση νόμου για νέο εκλογικό νόμο στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Οι άξονες της πρότασης είναι οι εξής:

- Εκλογή δήμαρχου/περιφερειάρχη με ποσοστό 43%.

- Τα 3/5 των εδρών δίνονται στον επιτυχόντα συνδυασμό και τα 2/5 στην αντιπολίτευση.

- Τίθεται όριο για την κατανομή των εδρών το 3%.

- Μειώνεται ο αριθμός των εδρών σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια με μια κλιμάκωση από τους μικρούς δήμους στους μεγαλύτερους.

- Επαναφέρεται το κοινό ψηφοδέλτιο δήμων και κοινοτήτων με πληθυσμό άνω των 500 κατοίκων και μπαίνει ως προϋπόθεση εγκυρότητας του ψηφοδελτίου ο συνδυασμός να κατεβάσει τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων στο σύνολο των κοινοτήτων. Στην Αττική καταργούνται οι κοινότητες πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

- Διατηρείται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων.

- Αυξάνονται κατά πολύ τα παράβολα. Πιο συγκεκριμένα κατά 150% για τους υποψήφιους περιφερειάρχες, κατά 100% για τους υποψήφιους δημάρχους και κατά 60% για τους περιφερειακούς, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

Η πρόταση νόμου της κυβέρνησης φέρνει νέους απαράδεκτους περιορισμούς και αποκλεισμούς ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών που έχουν προωθηθεί στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο μετατρέποντας δήμους και Περιφέρειες σε μοχλό για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων.

Ζητάμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Διοίκηση.

Ίλιον 19/2/2021

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου

Νίκος Σταματόπουλος

Χρήστος Κούκος

Πετρούλα Κυριακοπούλου

Παναγιώτης Ρήγας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου