Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Διαδικτυακοί εορτασμοί για τα Βουρβάχεια στον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού



 Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 θα διεξαχθεί, με διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθως, ο Εορτασμός της «Μάχης του Καματερού» (Βουρβάχεια 2021), προς τιμήν του Συνταγματάρχη Διονυσίου Βούρβαχη και των Ηρώων της Μάχης του  Καματερού. 


Εξαιτίας των επιταγών της πανδημίας του  covid- 19, ο φετινός Εορτασμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά,  μέσω  ενός ντοκιμαντέρ  με  θέμα  τη  Μάχη του Καματερού και  τον ρόλο της στον Απελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων από  την  Οθωμανική Κυριαρχία και με τίτλο:1821-2021. Διακόσια Χρόνιο οπό την Ελληνική Επανάσταση Η Μάχη του Καματερού {27-01-1827)


Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της Διεύθυνσης Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού σε συνεργασία με τον Παραδοσιακό Λαογραφικό Σύλλογο Καματερού «Το Γιορντάνι» και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και αποτελεί την πρώτη εκδήλωση  του  Δήμου  μας στο πλαίσιο του Εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.


Ας μην ξεχνάμε ότι η Μάχη του Καματερού -η οποία έλαβε χώρα στις 27/01/1827- έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πολιορκία της Ακρόπολης και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες επηρέασε τη γενικότερη έκβαση των γεγονότων στη Στερεά Ελλάδα και τη διαμόρφωση του Νεοελληνικού Κράτους.


Σας καλούμε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ σε πρώτη διαδικτυακή προβολή την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, ώρα 18:00, στους εξής συνδέσμους:


Ιστοσελίδα: www.agankam.gov.gr

YouTube: Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού

Fb: Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Fb: Διεύθυνση Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου