Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Ίλιον - Αλληλέγγυα Πόλη: Ο εμπαιγμός των κατοίκων της Ραδιοφωνίας και του Ρίμινι από τη δημοτική αρχή συνεχίζεται

Στις καλένδες για μία ακόμη χρονιά η ανάπλαση πάνω από το ρέμα της Εσχατιάς

Ανακοίνωση από τη Δημοτική Κίνηση Ιλίου Αλληλέγγυα Πόλη Συμμαχία για το Ίλιον:

Παρέμβαση στον ξεχασμένο και εγκαταλειμμένο χώρο πάνω από το σκεπασμένο ρέμα της Εσχατιάς, στην περιοχή του Ρίμινι και της Ραδιοφωνίας, πραγματοποίησε η δημοτική κίνηση “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον”.


Έναν χώρο που η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει καταδικάσει με την απραξία και την ολιγωρία της τουλάχιστον 5 χρόνια τώρα, σε τόπο εναπόθεσης μπάζων και άλλων επικίνδυνων υλικών, αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες των κατοίκων των γειτονιών της πόλης μας, αλλά και τους κινδύνους που αυτή η εγκατάλειψη μπορεί να δημιουργήσει.


Έναν χώρο πάνω από το σκεπασμένο ρέμα της Εσχατιάς, που προεκλογικά ο κ. Ζενέτος υποσχέθηκε πως θα μετατρέψει σε χώρο πρασίνου και αναψυχής αλλά για ακόμη μία χρόνια, όπως αποδείχθηκε και κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου λίγες ημέρες πριν, δεν προβλέπεται να γίνει το παραμικρό.


Επιβεβαιώθηκε έτσι, για μία ακόμη φορά η στρεβλή και απαράδεκτη λογική που διακατέχει τη σημερινή δημοτική αρχή για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της πόλης μας, που δυστυχώς, επικεντρώνει υπέρμετρα σε συγκεκριμένα έργα που γίνονται στο κέντρο αυτής και μόνο σε αυτό, τη στιγμή που ολόκληρες συνοικίες και γειτονιές του Ιλίου μένουν ξεχασμένες και χωρίς κανένα έργο υποδομής για χρόνια.


Πρόσφατα ως δημοτική κίνηση αναδείξαμε και τα μαύρα – στην κυριολεξία – χάλια που επικρατούν στο Κτήμα Δήμου Ιλίου στην περιοχή των εργατικών πολυκατοικιών, πέριξ της κεντρικής εισόδου του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», και αναφέραμε μάλιστα πως τέτοιες εικόνες πέρα από τα προβλήματα που δημιουργούν στην καθημερινότητα των δημοτών, εξευτελίζουν στην κυριολεξία και τον Δήμο μας, στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών στο Πάρκο.


Η δημοτική αρχή επιλέγει συνειδητά να μην προβλέψει το παραμικρό κονδύλι στο προϋπολογισμό που ψήφισε μόλις λίγες ημέρες είτε για την ανάπλαση πάνω από το ρέμα της Εσχατιάς, έργο που θα δώσει νέα πνοή στου κατοίκους του Ρίμινι και της Ραδιοφωνίας, είτε για την αναβάθμιση του Κτήματος Δήμου Ιλίου στην περιοχή των εργατικών, είτε για την ανάδειξη οποιοδήποτε άλλου ελεύθερου – πράσινο χώρου στην πόλη. Και αυτό το γεγονός αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα για την ίδια την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του Ιλίου. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.


Καλούμε τους ενεργούς πολίτες στην πόλη μας, φορείς και συλλογικότητες, όλους τους κατοίκους, να διεκδικήσουμε από κοινού αυτά που μας πρέπουν, αυτά που μας αξίζουν. Δήμαρχοι που πανηγυρίζουν για πλεονάσματα εκατομμυρίων στα ταμεία τους, τη στιγμή που οι γειτονιές του Ιλίου ρημάζουν, αφημένες και ξεχασμένες στην τύχη τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος οποιασδήποτε λύσης.


Να προχωρήσει τώρα η ανάπλαση πάνω από το ρέμα της Εσχατιάς. Να διαμορφωθεί ο χώρος σε χώρο αναψυχής για τους κατοίκους των περιοχών του Ρίμινι και της Ραδιοφωνίας, αλλά και όλου του Ιλίου, που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά, λόγω και της πανδημίας και αναζητούν ποιότητα στην καθημερινότητά τους. Δεν μπορεί να χαθεί και άλλος χρόνος.










Ίλιον, 29/12/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου