Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Γιατί εξαιρέθηκε ο Δήμος Πετρούπολης από την έκτακτη επιχορήγηση λόγω Covid-19; Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών από τη βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

 



Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία που επικρατεί στην κοινωνία της Πετρούπολης από την εξαίρεση του Δήμου από την έκτακτη επιχορήγηση λόγω Covid-19.


Συγκεκριμένα, αναφέρει η βουλευτής πως «Παρά και την προφορική επιβεβαίωση του προέδρου της ΠΕΔΑ προς τον Δήμαρχο, ο εν λόγω Δήμος δεν συμπεριλήφθηκε στην έκτακτη επιχορήγηση που εξαγγέλθηκε προς διάφορους Δήμους της χώρας, λόγω του Covid-19». 

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός που παραθέτεται πως «Το Υπουργείο ενέκρινε την πρόσληψη μόνο 27 καθαριστριών, από σύνολο 50 που χρειάζονται για την πλήρη κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων. Ο Δήμος, για την κάλυψη των κενών αυτών, προχώρησε στη διάθεση εργατών της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου με αμοιβή αυτών από τους ιδίους πόρους του.»

Τέλος, τονίζει το εξής: «Οι πολίτες της Πετρούπολης, και γενικότερα της Δυτικής Αθήνας, για άλλη μία φορά αντιμετωπίζονται από την κυβέρνησή σας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εκτός από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, δε δόθηκε στους υπόλοιπους Δήμους της Δυτικής Αθήνας έκτακτη χρηματοδότηση.»

Προς τούτο η βουλευτής ερωτά το Υπουργείο αν προτίθεται να ανακοινώσει έκτακτες επιχορηγήσεις λόγω Covid-19 στους υπόλοιπους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Πετρούπολης;


Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:   


Κύριε Υπουργέ,


Με την επιστολή διαμαρτυρίας που κοινοποιεί ο Δήμαρχος Πετρούπολης προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, αναδεικνύεται ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον συγκεκριμένο Δήμο.


Συγκεκριμένα, παρά και την προφορική επιβεβαίωση του προέδρου της ΠΕΔΑ, ο εν λόγω Δήμος δεν συμπεριλήφθηκε στην έκτακτη επιχορήγηση που εξαγγέλθηκε προς διάφορους Δήμους της χώρας, λόγω του Covid-19. 

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως τα σχολεία του Δήμου Πετρούπολης δεν καλύφθηκαν επαρκώς με τον απαιτούμενο αριθμό καθαριστριών που έχουν ανάγκη. 

Το Υπουργείο ενέκρινε την πρόσληψη μόνο 27 καθαριστριών, από σύνολο 50 που χρειάζονται για την πλήρη κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων. Ο Δήμος, για την κάλυψη των κενών αυτών, προχώρησε στη διάθεση εργατών της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου με αμοιβή αυτών από τους ιδίους πόρους του. 

Αποτέλεσμα αυτού, είναι η αδυναμία κάλυψης των άμεσων αναγκών των πολιτών του Δήμου Πετρούπολης, αφού θα επιβαρυνθούν επιπρόσθετα, λόγω των μειωμένων κονδυλίων του Δήμου. 

Οι πολίτες της Πετρούπολης, και γενικότερα της Δυτικής Αθήνας, για άλλη μία φορά αντιμετωπίζονται από την κυβέρνησή σας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εκτός από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, δε δόθηκε στους υπόλοιπους Δήμους της Δυτικής Αθήνας έκτακτη χρηματοδότηση.

Κατόπιν των όσων εξέθεσα παραπάνω,


Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ :


  1. Προτίθεστε να ανακοινώσετε έκτακτες επιχορηγήσεις λόγω Covid-19 στους υπόλοιπους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Πετρούπολης;

Κωνσταντίνα(Νάντια) Γιαννακοπούλου

 Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας



Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2020



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου