Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Αλληλέγγυα Πόλη Συμμαχία για το Ίλιον: Στα γήπεδα του Ιλίου η εγκατάλειψη και οι κακοτεχνίες αναστενάζουν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Δημοτικής Κίνησης Ιλίου Αλληλέγγυα Πόλη Συμμαχία για το Ίλιον, σχετικά με την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Ιλίου:


"Στα γήπεδα του Ιλίου η εγκατάλειψη και οι κακοτεχνίες αναστενάζουν

Χειμώνες πάνε και έρχονται και η δημοτική αρχή συνεχίζει με τη γνωστή αδιαφορία


Δεν έχουν τελειωμό οι εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ιλίου, που τείνουν να γίνουν καθεστώς. Με αποτέλεσμα, εκατοντάδες, χιλιάδες γονείς και παιδιά, κάθε χρόνο,  να αδυνατούν να αθληθούν όπως το επιθυμούν στην πόλη μας.


Συνεχίζουν να  ηχούν ως το «συντομότερο ανέκδοτο» τα νέα γήπεδα που έταζε προεκλογικά, την άνοιξη του 2019, ο κ. Ζενέτος σε φορείς και αθλητικά σωματεία του Ιλίου, ισχυριζόμενος, μάλιστα, πως έχει 600 χιλιάρικα στο χέρι από προγράμματα και θα «τα ρίξει όλα» για νέα γήπεδα. Και πως να είναι διαφορετικά από τη στιγμή που όχι νέα, αλλά ούτε τα υπάρχοντα γήπεδα δεν κατορθώνει η δημοτική αρχή να επιδιορθώσει, να ανασκευάσει και να διατηρήσει σε ένα στοιχειώδες επίπεδο.


Ως δημοτική κίνηση είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα και είχαμε επισημάνει ήδη από τον Γενάρη του 2019 σε ανακοίνωσή μας τη δημοτική αρχή, να αξιοποιήσει άμεσα –τότε – το σπουδαίο και εύχρηστο χρηματοδοτικό εργαλείο του Προγράμματος «Φιλόδημος II», να καταθέσει φάκελο και να προχωρήσει στη συνέχεια στα τόσο απαραίτητα έργα συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη μας (γήπεδα μπάσκετ σε Άλσος, Άγιο Φανούριο, Μεσολογγίου και Ραδιοφωνία) όσο και άλλα εξίσου αναγκαία έργα συντήρησης, όπως στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο Ραδιοφωνίας με την εκεί αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα, την κατασκευή κερκίδας για θεατές, ή στην μετατροπή του γηπέδου μπάσκετ επί της Καπετάν Βέρα σε ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο κτλ.


Ταυτόχρονα, από τότε προτρέπαμε την δημοτική αρχή να υπογράψει την απαραίτητη προγραμματική σύμβαση με τον Φορέα διαχείρισης του Πάρκου ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν και να ενταχθούν σε χρηματοδότηση έργα αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου – αλλά και στο βοηθητικό γήπεδο – όπως η δημιουργία κατάλληλων  αποδυτηρίων, η τοποθέτηση οικίσκων ώστε να διευκολύνονται οι αθλητές και οι ομάδες, διευθέτηση των προβλημάτων που υπάρχουν στο γήπεδο μπάσκετ επί της Ελευσίνιων Μυστηρίων κλπ.


Τίποτα από τα παραπάνω δεν προχώρησε, με τις ευθύνες που βαραίνουν την διοίκηση του Δήμου Ιλίου και τον κ. Ζενέτο προσωπικά να είναι πολύ μεγάλες. Χρηματοδοτήσεις χάθηκαν, έργα δεν προχώρησαν, το «στοίχημα» χάθηκε. Το «μάρμαρο» από αυτήν την απραξία χρόνων αλλά και τα συνειδητά ψεύδη στα οποία δεν δίστασε να καταφύγει η νυν δημοτική αρχή για να επανεκλεγεί, τα πληρώνουν σήμερα οι πολίτες του Ιλίου.


Τέλος, καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να μεριμνήσει άμεσα για την επιδιόρθωση κακοτεχνιών που υπάρχουν σε γήπεδα, όπως στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου εντός του Πάρκου ή στο γήπεδο μπάσκετ στο Άλσος, ώστε να αποφευχθεί κάποιος πιθανώς τραυματισμός, κάτι που δεν θέλει να δει να συμβαίνει κανείς και καμία."


Ίλιον, 20/10/2020

 Δημοτική Κίνηση Ιλίου

Αλληλέγγυα Πόλη

Συμμαχία για το Ίλιον

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου