Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας τόνισε τη σημασία της δυνατότητας ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών! Τεχνικές δοκιμές 5G με drones στο Δημοτικό Γήπεδο Αιγάλεω

Ο δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου HORIZON 2020, με τίτλο 5G!Drones πραγματοποίησε αρχικές τεχνικές δοκιμές, προκειμένου να διερευνηθεί η εφαρμογή και η ενσωμάτωση των δικτύων τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς (5G) στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones).

Στις τεχνικές δοκιμές με τον δήμο Αιγάλεω συμμετείχαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», οι εταιρείες «Infolysis», «Cosmote» από την Ελλάδα, «Cafatech», «Hepta» από την Εσθονία, «Robots Expert» από τη Φινλανδία.

Τα αποτελέσματα των τεχνικών δοκιμών ήταν ενθαρρυντικά, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας τόνισε τη σημασία της δυνατότητας ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών, όταν ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη και τη χρήση τους, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τους πολίτες.




**
«Στην Ελλάδα, στην παρούσα φάση, υλοποιείται εκτενές Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο, που έχει ως στόχο να απεγκλωβίσει τη χώρα από τις τελευταίες θέσεις των δεικτών του Ψηφιακού Θεματολογίου για την Ευρώπη (Digital Scoreboard) και να την προετοιμάσει για την «Κοινωνία του Gigabit» και την 4η βιομηχανική επανάσταση. 

Η δημόσια παρέμβαση είναι από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι ιδιωτικές επενδύ-
σεις, που αναμένεται να κινητοποιήσει, ακόμα μεγαλύτερες.

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ψηφιακά ανώριμη: υστερεί σε όλους σχεδόν τους δείκτες του Ψηφιακού Θεματολογίου, σε υποδομές, σε υπηρεσίες και –γενικότερα– σε αυτό που θα λέγαμε «ψηφιακή κουλτούρα».

Από την άλλη, τα δυνητικά οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας είναι τεράστια: βιώσιμη ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, καινοτόμες υπηρεσίες, γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος. Η κοινωνία του Gigabit, το διαδίκτυο των αντικειμένων, τα δίκτυα 5ης γενιάς, οι έξυπνες
πόλεις, είναι η αυριανή κοινωνία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου