Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Καμία ενημέρωση από τον Δήμο για την πορεία του κορονοϊού και τα κρούσματα στα σχολεία του Ιλίου επισημαίνει η Δημοτική Κίνηση Ιλίου Αλληλέγγυα Πόλη Συμμαχία για το Ίλιον

Η Δημοτική Κίνηση Ιλίου Αλληλέγγυα Πόλη Συμμαχία για το Ίλιον εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη κ. Δήμαρχε!

Εδώ και αρκετές ημέρες σε δύο δημοτικά σχολεία στο Δήμο μας έχει ανασταλεί η λειτουργία σε συγκεκριμένα τμήματα και τάξεις, λόγω ανίχνευσης κρουσμάτων κορονοϊού και των επακόλουθων μέτρων που σωστά επιβλήθηκαν.

Για τις συγκεκριμένες εξελίξεις δεν υπήρξε κάμια απολύτως ενημέρωση από τη δημοτική αρχή. Σε κανένα από τα αρκετά επίσημα μέσα που διαθέτει και χρησιμοποιεί ο Δήμος (ιστοσελίδα, social media κλπ) για την ενημέρωση των πολιτών, δεν είδαμε να γράφεται το παραμικρό.

Μάθαμε αυτές τις ημέρες για διάφορες συναυλίες του δήμου, είδαμε πανέμορφα βιντεάκια πολλών λεπτών για εγκαίνια παιδικών χαρών από τον Δήμο, δεν βρήκε όμως ο κ. Ζενέτος ή οι αντιδήμαρχοί του, όπως τελικά φαίνεται, ούτε ένα λεπτό να διαθέσουν για να  ενημερώσουν τους δημότες για τις εξελίξεις με την πανδημία στα σχολεία της πόλης.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ήδη από τη χθέσινη ημέρα σε κατά γένικη ομολογία έγκυρα τοπικά μέσα πληροφόρησης υπάρχει η είδηση για νέα κρούσματα σε αρκετούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου.

Όπως καταλαβαίνετε, κ. Δήμαρχε, οι συγκεκριμένες εξελίξεις αφορούν χιλιάδες πολίτες (γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους κλπ) στο Ίλιον, οι οποίοι δεν μπορούν να πορεύονται στο κενό, χωρίς να έχουν την παραμικρή πληροφόρηση  για την πορεία της πανδημίας στην πόλη μας και ειδικά στα σχολεία αυτής.

Ζητούμε την άμεση, επίσημη ενημέρωση από την δημοτική αρχή και τον κ. Δήμαρχο, για το ποια είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα στο Ίλιον και σε ποια σχολεία υπάρχουν ή δεν υπάρχουν κρούσματα.

Μην γιγαντώνεται άλλο με την αδράνειά σας την αγωνία και την ανασφάλεια των δημοτών κ. Δήμαρχε. Ενημερώστε επίσημα.

Κατανοήστε ότι αυτές είναι οι προτεραιότητες αυτή τη στιγμή για τους κατοίκους του Ιλίου. Εγκαίνια και κορδέλες μπορείτε να κόψετε και την Άνοιξη. Τώρα προέχει να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, αυτήν την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

Ίλιον, 23/09/2020

 Δημοτική Κίνηση Ιλίου

Αλληλέγγυα Πόλη

Συμμαχία για το Ίλιον

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου