Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ Απαιτούν άμεσα μέτρα με αφορμή τα κρούσματα σε 2 παιδικούς σταθμούς και 5 σχολεία


«Τέρμα πια η κοροϊδία - Μέτρα τώρα για την υγεία», απαιτούν οι Οργανώνεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Αιγάλεω, με αφορμή τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε 2 παιδικούς σταθμούς και 5 σχολεία (3 Δημοτικά και 2 Γυμνάσια) μέσα σε λιγότερες από 10 ημέρες.

«Επιβεβαιώνεται ότι η υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας δεν συμβιβάζεται με τα "πρωτόκολλα"- λάστιχο της κυβέρνησης, που δεν προβλέπουν ούτε καν τη διενέργεια τεστ για όσους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα», σημειώνουν, τονίζοντας ότι «τώρα χρειάζονται άμεσα μέτρα, ουσιαστική ετοιμότητα και παρέμβαση από την κυβέρνηση, τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τη δημοτική αρχή, χωρίς κανέναν εφησυχασμό και καθυστέρηση».

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Τα κρούσματα κορονοϊού, όπως και οι χειρισμοί που ακολούθησαν καθώς και η διαχείρισή τους εκ μέρους διοίκησης δήμου - Διευθύνσεων Εκπαίδευσης - υπουργείου Παιδείας, σε συνδυασμό με την πλήρη ανεπάρκεια μέτρων προστασίας της υγείας του λαού και της νεολαίας αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής!

Κυβέρνηση και δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έκαναν απολύτως τίποτα, αλλά αντίθετα την ώρα που το εργατικό κίνημα, οι Σύλλογοι Γονέων και άλλοι μαζικοί φορείς διεκδικούσαν μέτρα για να καλυφθούν οι τεράστιες εντοπισμένες ελλείψεις, προπαγανδίζουν ότι "όλα βαίνουν καλώς..."».

Ακόμα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται: 

Τι κι αν είναι στοιβαγμένα 20 και 25 παιδιά μέσα στην τάξη (είναι άλλωστε πιο ασφαλές από το 15άρι τμήμα, λέει ο Μαγιορκίνης...)


Τι κι αν με τις υπάρχουσες καθαρίστριες (των 3ωρων και 6,5ωρων συμβάσεων), που δεν αντιστοιχούν ούτε μία σε κάθε σχολείο του Αιγάλεω, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υλοποιηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σχετικά με τον σχολαστικό καθαρισμό του σχολείου.


…όλα αυτά είναι "ψιλά γράμματα"... ουδείς λόγος ανησυχίας!


Από όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνεται ότι η υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας δεν συμβιβάζεται με τα "πρωτόκολλα"-λάστιχο της κυβέρνησης, που δεν προβλέπουν ούτε καν τη διενέργεια τεστ για όσους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.


Τώρα χρειάζονται άμεσα μέτρα, ουσιαστική ετοιμότητα και παρέμβαση από την κυβέρνηση, τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τη δημοτική αρχή, χωρίς κανέναν εφησυχασμό και καθυστέρηση.


Απαιτούμε να γίνουν τώρα πράξη οι διεκδικήσεις των εργατικών σωματείων, των μαζικών φορέων, των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών που αυτή την περίοδο, με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, απαιτούν μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τάξη, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας!»


«Απαιτούμε να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων με τέτοιον τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα», τονίζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου