Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου


Όλα είναι έτοιμα για τη νέα χρονιά! (δήλωση της Κεραμέως). 

Τι περιλαμβάνει αυτό το «όλα είναι έτοιμα»; Ποια είναι τα μέτρα, δηλαδή, που έχει λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε αντιμέτωποι και με τα κύματα της πανδημίας; 

  • Η ύπαρξη ενός ενημερωτικού site
  • Η ανάρτηση ενημερωτικού βίντεο
  • Οι μάσκες (που ακόμα δεν έχουν φτάσει)
  • Παγούρια 

Και τέλος! Δηλαδή, ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ μέτρο, πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας στα σχολεία που θα συγκεντρωθούν, περίπου, 1,5 εκατομμύριο μαθητές, συν τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό! 

Αντίστοιχα, έρχεστε εσείς, στηρίζοντας – πρακτικά – την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και λέτε ότι «ό,τι περνούσε από το χέρι μας το κάναμε» και αντίστοιχες δηλώσεις με τα κυβερνητικά στελέχη. 

Τι είναι έτοιμο;

  • Η υλοποίηση των όποιων έργων του Τεχνικού Προγράμματος, που αφορούν τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, βρίσκεται περίπου στο 20%. 
  • Αυτά τα έργα, στην πλειοψηφία τους, αφορούν βαψίματα και άλλες στοιχειώδεις διορθωτικές κινήσεις.
  • Υπενθυμίζουμε την παράταση που δόθηκε στον εργολάβο το καλοκαίρι για 3 μήνες για έργα στα σχολικά συγκροτήματα. 
  • Και ένα κατεβατό με το τι ΘΑ γίνει τους επόμενους μήνες. Θα, που τα ίδια ακούγαμε και για τα σεισμόπληκτα σχολεία. Αν είχαν γίνει τα απαραίτητα για την αντιμετώπισή τους, σίγουρα θα είμασταν σε μία καλύτερη κατάσταση σήμερα, από την άποψη των υποδομών. 


Οι δηλώσεις του υπεύθυνου της Τεχνικής Υπηρεσίες αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση:

  • «Το τι σχολεία έχουμε καθορίζεται από το πόσα χρήματα διαθέτουμε».
  • «Για τις ανάγκες των σχολείων στο Αιγάλεω τα απαιτούμενα χρήματα είναι, τουλάχιστον, 20 εκατομμύρια €».
  • «Οι υαλοπίνακες (σ.σ. τζάμια στα παράθυρα) των σχολείων που είναι κατασκευασμένα πριν το 1980 (σ.σ. η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή) χρειάζονται αλλαγή»


Τι δείχνουν όλα τα παραπάνω;

  • Ότι οι ευθύνες ΟΛΩΝ των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι διαχρονικές και εγκληματικές!
  • Ότι οι ευθύνες ΟΛΩΝ των προηγούμενων διοικήσεων σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αιγάλεω είναι διαχρονικές και εγκληματικές!
  • Ότι το αστικό κράτος, όταν πρόκειται για μονοπωλιακούς ομίλους βρίσκει πακτωλό χρημάτων. Όταν, όμως, πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, τότε επικαλείται την έλλειψη χρημάτων! 



Τζογάρετε, πραγματικά, την υγεία του λαού. Σε επίπεδο κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου προωθείται μία πραγματικά επικίνδυνη, εγκληματική πολιτική.

Τι ακούμε όλες αυτές τις ημέρες. 

  • Ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα. 
  • Ότι το σύστημα υγείας είναι πλήρως θωρακισμένο. 
  • Ότι ο λαός και, ειδικά, η νεολαία ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων. 
  • Ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά και κατά γράμμα. 
  • Ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με απόλυτη ασφάλεια.


Αλήθεια, πόσα ψέματα μαζεμένα που δεν κρύβουν τα εξής: 

Η διαχείριση και της πανδημίας γίνεται με γνώμονα τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη θωράκιση των κερδών του κεφαλαίου.

ο χρόνος που «κέρδισε» ο λαός με τη στάση του στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά τα τεράστια κενά παραμένουν, ενώ η κατάσταση σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη χειρότερη και από πριν, με γιατρούς, νοσηλευτές, νοσοκομεία «στο κόκκινο».


«Υγεία και οικονομία είναι δύο έννοιες που δεν αντιπαλεύει η μία την άλλη», δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο ο Πρωθυπουργός. Προφανώς, δεν αναφερόταν στην υγεία του λαού, γιατί αποκλειστικά καθολική, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό και καπιταλιστική οικονομία είναι δύο έννοιες εντελώς αταίριαστες μεταξύ τους. 

Γι' αυτό οι υποτιθέμενες «μαζικές προσλήψεις» προσωπικού στα νοσοκομεία, για τις οποίες μιλάει η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν είναι μόνιμες, αλλά με ημερομηνία λήξης και με τους γνωστούς άθλιους όρους. 

Γι' αυτό τα κλειστά νοσοκομεία, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Λοιμωδών στην περιοχή μας,  παραμένουν κλειστά, οι υποδομές στην ίδια άθλια κατάσταση, ο εξοπλισμός όχι μόνο δεν ενισχύεται, αλλά μεταφέρεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ακόμα κι από νησί σε νησί (!) για να «μπαλώσει» όπως όπως τις τρύπες. 

Γι' αυτό οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται εν μέσω πανδημίας, αλλά την ίδια ώρα η κυβέρνηση αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να πατήσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι πιο γερό «πόδι» σε Υγεία και Πρόνοια. Για να πάει δηλαδή παραπέρα η πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας, που εφάρμοσαν με συνέπεια όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα τη σημερινή γύμνια. 

Τι είχαμε, επίσης, να αντιμετωπίσουμε, ως εγκληματική συνενοχή και ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ;

  • 100% πληρότητα των αεροπορικών πτήσεων. 
  • Αύξηση της πληρότητας των πλοίων σε 85%.
  • Στοίβαγμα σα σαρδέλες του κόσμου στα ΜΜΜ.
  • Συγκάλυψη και αποσιώπηση των κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές. 
  • Έλεγχοι στην τύχη 

Και ο λαός, πραγματικά πειραματόζωο, με βάση τις κυνικές ομολογίες Χαρδαλιά. 

Και, φυσικά, σε κάθε φάση η απάντηση ήταν η ίδια «έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα». Το ίδιο και το αντίστοιχο κάνει και η διοίκηση του δήμου Αιγάλεω που στηρίζει και στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

Γιατί είναι, πραγματικά, εγκληματική η πολιτική που ακολουθείται από την Κυβέρνηση και τις Διοικήσεις της Περιφέρειας και του Δήμου Αιγάλεω. Για να μιλήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα. 

Αίθουσες με 20, 25,30 παιδιά, αλλού και περισσότερα! 

Κενά σε εκπαιδευτικούς που μόνο για το Αιγάλεω είναι 16 δάσκαλοι, 13 νηπιαγωγοί, χώρια τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε μία σειρά από ειδικότητες, στα Λύκεια, στα ΕΠΑΛ και ακόμα περισσότερο στα ειδικά σχολεία. 

Σχολικές αίθουσες και συγκροτήματα με ακατάλληλες, πραγματικά, υποδομές, πόσο μάλλον εν καιρώ πανδημίας (Ομολογία όλων αυτών κατά τη διάρκεια της…ενημέρωσης από τη διοίκηση) . 

Τεράστια κενά σε καθαρίστριες, τα οποία υπήρχαν έτσι και αλλιώς κάθε χρόνο, πόσο μάλλον την περίοδο αυτή που μόνο μία σχολική αίθουσα θα πρέπει να καθαρίζεται και απολυμαίνεται πριν, κατά τη διάρκεια κάθε διαλείμματος, μετά και πάει λέγοντας. Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι με 20 καθαρίστριες αορίστου χρόνου, 39 συμβασιούχες 6ωρες και 10 μερικής απασχόλησης να καλυφθούν οι ανάγκες των 65 σχολικών μονάδων του Δήμου;

Ανύπαρκτο ιατρικό προσωπικό στις σχολικές μονάδες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση. Αλήθεια, ποιος θα κάνει τη θερμομέτρηση, για παράδειγμα, για να μιλήσουμε για το πιο απλό πράγμα;

Εφιαλτική, πραγματικά, κατάσταση στα ειδικά σχολεία. Που, μάλιστα, την προηγούμενη περίοδο, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, συζητήθηκε ως ειδικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για μία σειρά μέτρων και αιτημάτων. Τι κάνατε για αυτά; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. 

Παρατημένες και υποστελεχωμένες ιατρικές μονάδες. Μόνο το Λοιμωδών να πιάσουμε που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έκλεισαν και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ταφόπλακα, μετατρέποντάς το οριστικά σε Πρωτοβάθμια μονάδα υγείας (Δηλαδή, μετατροπή του από Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας) αρκεί, για να αποδειχθούν οι εγκληματικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στο χώρο της Υγείας. 


Στα ζητήματα αυτά είμαστε ανυποχώρητοι. Καλούμε ακόμα και τώρα τη Διοίκηση του Δήμου να λάβει μία σειρά από μέτρα και να διεκδικήσει μία σειρά από ζητήματα: 

  • Σχολικά τμήματα που θα αποτελούνται το πολύ από 15 μαθητές. 
  • Επίταξη όλων των δημοτικών χώρων και μετατροπή τους σε σχολικές αίθουσες. Από την αίθουσα του Γιάννης Ρίτσος και τη βιβλιοθήκη μέχρι την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τα ΚΑΠΗ, άλλες αίθουσες. 
  • Κάλυψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού. Άμεσος διορισμός ΟΛΩΝ των αναπληρωτών. 
  • Ακόμα περισσότερες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας σχολικών καθαριστριών. 
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση (ακόμα και έκτακτη) των σχολικών επιτροπών. 
  • Ύπαρξη αναγκαίου και απαραίτητου ιατρικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες. 
  • Διενέργεια επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών tests. 
  • Να ανοίξει ξανά το Λοιμωδών, ως Νοσοκομείο, πλήρως στελεχωμένο. 
  • Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας την Υγείας. 


Στην προσπάθεια αυτή που κάνει η κυβέρνηση, αλλά και η διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω έχει πολύτιμους συμπαραστάτες.

Το ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που τώρα καμώνονται ότι ανακάλυψαν τα πρωτόκολλα - «λάστιχο», ενώ μέχρι πριν από δύο μήνες ζητούσαν να γίνουν ακόμη πιο «λάστιχο» για να μη διακινδυνεύσουν οι τουριστικοί όμιλοι. Όπως ανακάλυψαν και τα κενά και τις ελλείψεις του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, που φέρουν τη σφραγίδα και των δικών τους κυβερνήσεων. Που προσφέρουν την πολυτιμότερη υπηρεσία, κοροϊδεύοντας το λαό πως με μια άλλη «υπεύθυνη» διαχείριση θα μπορούσε και το κεφάλαιο να είναι «χορτάτο» και η «πίτα» του λαού ολόκληρη. Ειδικά, για το ΣΥΡΙΖΑ η βολική – για το σύστημα – δήθεν αντιπολίτευση του Γαβρόγλου με τα μαθηματικά της Κεραμέως ή για τα ζητήματα των αναπληρωτών τη στιγμή που έχει ΑΚΕΡΑΙΑ την ευθύνη για την κατάσταση στην παιδεία τα τελευταία 4 χρόνια είναι, όχι μόνο υποκριτική, αλλά και ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Αλλά και εδώ στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τη μια η συζήτηση πήγε να περιοριστεί μόνο σε τεχνικές αναλύσεις και μακριά από τα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και των παιδιών μας. Και από την άλλη η πολιτική αντιπαράθεση κινήθηκε μόνο στην άσφαιρη κριτική για «ανίκανη κυβέρνηση» και «ανίκανη Υπουργό Παιδείας». 

Πολύτιμους συμπαραστάτες όμως η κυβέρνηση έχει και τους κάθε λογής «αρνητές» του ιού. Διάφορες θεωρίες που μπερδεύουν μισές αλήθειες με ολόκληρα ψέματα από τη μια, εκ των πραγμάτων, αναδεικνύονται ως σύμμαχοι της κυβέρνησης. Και αυτό, γιατί με τον τρόπο αυτό θολώνουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και προσπερνούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, ως αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Από την άλλη, η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης αναπαράγει αυτές τις θεωρίες. 

Τελευταία, δυστυχώς, επιστήμονες θέτουν την επιστήμη τους στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής, επικαλούμενοι διάφορα παιδικά σκίτσα, προκειμένου να μας πείσουν ότι σε μία σχολική αίθουσα με 15 παιδιά μεταδίδεται πιο εύκολα ή το ίδιο ο ιός σε σχέση με μία αντίστοιχη με 25 παιδιά! Τυχαία (;) στο ερευνητικό κέντρο που δραστηριοποιείται ο ίδιος επιστήμονας έδωσε ο κυβέρνηση της ΝΔ μποναμά να διεξαγάγει διαγνωστικά tests, φυσικά με το αζημίωτο, αφού άφησε και σε αυτή την περίπτωση αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Το άνοιγμα των σχολείων και η αντιμετώπιση της πανδημίας με την έναρξη του Φθινοπώρου γίνεται μόνο από μία σκοπιά: από εκείνη της λογικής «κόστους – οφέλους». Όλα μπαίνουν στο ζύγι του κόστους. Όταν πρόκειται για το λαό, για την υγεία του, για την παιδεία του υπάρχει δυσβάσταχτο κόστος. Όταν πρόκειται για κάθε λογής επιχειρηματικό όμιλο, μεγαλοεργοδότη τότε όλα βαίνουν καλώς. 

Και εδώ η ευθύνη βαραίνει όλους σας. Και, όταν μιλάμε για ευθύνες μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε εγκληματικές. Ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, με προεξάρχοντα το ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνει στα κεραμίδια, τη στιγμή που, για παράδειγμα, επί κυβέρνησής του έκλεισαν Νοσοκομεία, όταν μόνο σε 1 χρόνο οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια Υγεία μειώθηκαν πάνω από 800 εκατομμύρια €. Αντίστοιχες, όμως, ευθύνες βαραίνουν και τη διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω που παρουσιάζει, λίγο ως πολύ, ότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα για την έναρξη των σχολείων. Ό,τι ακριβώς μας λέει και η κυβέρνηση. 

Το κρίσιμο που πρέπει να απασχολεί το λαό δεν είναι η χρήση ή η μη χρήση της μάσκας. Άλλωστε, είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση. 

Το κρίσιμο που πρέπει να απασχολεί είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου