Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Επεισόδια στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού με εργαζόμενους και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας



Επεισόδια σημειώθηκαν στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Η αιτία ήταν πως ο αντιδήμαρχος έχει κάνει αναφορά στην εργαζομένη της υπηρεσίας πρασίνου ότι «καθόταν εν ώρα υπηρεσίας», ενώ η εργαζομένη και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του δήμου υποστηρίζει ότι είχε νιώσει αδιαθεσία λόγω πάθησης από την οποία υποφέρει, αλλά και από την υπερβολική ζέστη. Κατά τη συζήτηση υπήρξαν αντεγκλήσεις και έχουμε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ανακοινώσεις. Η μία είναι από τον δήμο και η δεύτερη από την  Ανυπότακτη Πόλη.
Ερώτηση για την επίθεση που έκανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αγίων Αναργύρων – Καματερού στην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου.

  • Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού με τίτλο: Στήριξη στον Αντιδήμαρχο από το προσωπικό της καθαριότητας Αγίων Αναργύρων-Καματερού, αναφέρει:

"Επεισόδια σημειώθηκαν στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού μετά από τη σφοδρή σύγκρουση του σωματείου εργαζομένων με μερίδα υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και…μενού τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουλίου, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους που έφτασαν μέχρι και …τη Βουλή!

Για πρώτη φορά στα χρονικά οι εργαζόμενοι τάχθηκαν στο πλευρό αιρετού του Δήμου εις βάρος του σωματείου τους.

Όλα ξεκίνησαν μετά από φραστική επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Γιώργου Νταούτη από την πρόεδρο του Σωματείου και στη συνέχεια ανταλλαγή εκφράσεων και από τις δύο πλευρές.

Προς έκπληξη όλων των παρευρισκόμενων, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα παραβλέποντας την εκπροσώπησή τους από το Σωματείο έδωσαν βροντερό παρών και παρευρέθηκαν σύσσωμοι στο Συμβούλιο, παίρνοντας τον λόγο και εκθειάζοντας τόσο την αγαστή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο όσο και για την καθημερινή τους ανθρώπινη επαφή που τα προηγούμενα χρόνια δεν βρήκαν στο πρόσωπο της διοίκησης.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που εργαζόμενοι γυρίζουν περίτρανα την πλάτη στο σωματείο τους ενώ ταυτόχρονα στρέφονται υπέρ της εκλεγμένης διοίκησης.

Σημειώνεται ότι συνολικά κατατέθηκε ψήφισμα υπογεγραμμένο από 93 εργαζόμενους (από το σύνολο των 104) στο οποίο αναφέρθηκε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μία προσωπική διαμάχη, που δεν πρέπει να δυναμιτίζει την αρμονική σχέση διοίκησης και εργαζομένων.

Το σωματείο έφτασε το θέμα στη Βουλή, ενώ στελέχη της πολιτικής Διοίκησης και των εργαζομένων του Δήμου συνέστησαν σε όλες τις πλευρές να χαμηλώσουν οι τόνοι για να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που επιτελείται στον τομέα της καθαριότητας.

Η Ανυπότακτη Πόλη ανακοίνωσε:

Το δημοτικό συμβούλιοΑγ.Αναργυρων Καματερού πήρε απόφαση καταδίκης της στάσης του αντιδημάρχου του δήμου Αγ.Αναργυρων για την χυδαία σεξιστική και τρομοκρατική για την ζωή της
Υβριστική στάση απέναντι στην πρόεδρο του σωματείου των εργαζομενων.
Δεν το ψήφισε μόνον η διοίκηση Τσιρμπα (και οι κολαουζοι της) που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τον νταή αντιδημαρχο της .
Και βέβαια πως να το ψηφίσει η διοίκηση Τσιρμπα αφού και η στάση του δημάρχου μέχρι σήμερα είναι αυτή που εκκολαψε αυτή την κατ"επανάληψη συμπεριφορά του αντιδημάρχου .....θα ξεχάσουμε την φράση του απέναντι σε σύμβουλο ,....να την βγάλουμε να την μετρήσουμε κ.α. παρόμοια .
Δυστυχώς (το αυγό του φιδιού ) έσπασε και θέλει τσάκισμα διότι δεν αρκέστηκαν ,στο χυδαιολογιο αλλά μάζεψαν και ##στρατο## για να τους στηρίξουν και όχι γιατί δεν συνέβη το γεγονός αλλά να τον δικαιολογησουν### γιατί είναι άνθρωπος και αυτος##
Τα συμπεράσματα δικά σας ....


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Έχει περάσει σχεδόν 1 χρόνος,από όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση τα καθήκοντά της και έχουν συμβεί δεκάδες περιστατικά αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και σε πολλές των περιπτώσεων επιθέσεις με χυδαίες σεξιστικές εκφράσεις,του τύπου <<τι θέλετε να την βγάλουμε να την μετρήσουμε>>που ειπώθηκε από τον Δήμαρχο σε Δημοτικό Σύμβουλο ή το σύνηθες σεξιστικό επιχείρημα του Δημάρχου<<εγώ φοράω παντελόνια>>προκειμένου να πείσει για την πιστότητα των λόγων του,λες και οι γυναίκες που φοράνε φόρεμα είναι λιγότερο αξιόπιστες,ή αντιδημοκρατικές δηλώσεις του Δημάρχου πχ «αποφασίστε εσείς σαν Δημοτικό Συμβούλιο αλλά εγώ δε θα τα υλοποιήσω»,ή όταν εκφράζεται μία αντίθετη άποψη από την Ανυπότακτη Πόλη<<είσαι ψεύτρα>> και άλλες ειρωνείες και αντιδεοντολογικές εκφράσεις από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κο Νταούτη.

Δεν ξεχνάμε την επίθεση του κ. Δημάρχου στο 15μελές του 1ουΓυμνασίου-Λυκείου όταν ήρθαν να θέσουν τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου τους με την φράση <<ποιος σας σέρνει από τη μύτη και έρχεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο>>, δεν ξεχνάμε την ανάρτηση του κoυ Νταούτη στο fb όπου επέτρεπε να δημιουργηθεί ένα κλίμα <<όπου βρούμε τους δημοτικούς συμβούλους που δεν ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση του πρασίνου θα τους δείρουμε κ.α.>>,ή η στάση πάλι του ίδιου Αντιδημάρχου σε κάτοικο και καλλιεργητή στο λαχανόκηπο «ξέρω πού ήσουν πριν από λίγο,μαζί με τη σύμβουλο της Ανυπότακτης Πόλης» (εύλογο ερώτημα: παρακολουθούμαστε άραγε;)… Δεν μας φτάνει η σελίδα να περιγράψουμε τα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα από μεριάς της διοίκησης.

Όμως η πρόσφατη συμπεριφορά του Δημάρχου να πετάξει έξω από το γραφείο του με απαράδεκτο τρόπο το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζόμενων και εκπρόσωπο των εργαζόμενων μουσικών, όταν τον επισκέφθηκε προκειμένου να απαιτήσει την πληρωμή των μουσικών με σύμβαση έργου για την περίοδο της καραντίνας,άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για συμπεριφορές απαξίωσης κάθε αντίστασης ή διεκδίκησης αυτονόητων δικαιωμάτων των εργαζόμενων,αλλά και για τραμπούκικες συμπεριφορές σαν αυτή του Αντιδημάρχου Νταούτη απέναντι στην Πρόεδρο του σωματείου.

Σε παρέμβαση του σωματείου στους εργαζόμενους ο Αντιδήμαρχος Νταούτης επιτέθηκε με βρισιές χυδαίου επιπέδου (δεν τολμάμε να αναφέρουμε τις βρισιές λόγω της χυδαιότητας)στην Πρόεδρο του Σωματείου και απειλές του τύπου<< θα σε λιώσω >> κ.ά.

Καμία ανοχή στην τραμπούκικη,χυδαία και σεξιστική συμπεριφορά της διοίκησης,διότι δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά είναι το στίγμα της: κανένας σεβασμός στις συλλογικότητες,καμία λογική δημοκρατικών διαδικασιών,ασυδοσία και επίθεση σε οτιδήποτε είναι κόντρα στις αντιδραστικές τους επιλογές.

Ας το ακούσουν καλά: ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι τους και οι τακτικές σαν αυτές που ακολουθούν τις έχουν ακολουθήσει πολλές εξουσίες και αργά ή γρήγορα πετάχτηκαν από την μαζική δράση του λαού στα σκουπίδια.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους κάποιοι που ανέχτηκαν τέτοιες συμπεριφορές,πως η ανοχή τις θεριεύει,δεν τις μαζεύει<<το αυγό του φιδιού δεν το ζεσταίνεις,το τσακίζεις με την γέννησή του>>.

Δεν είναι τυχαία η αυταρχική αντιδημοκρατική στάση της διοίκησης,αλλά είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης και όλων των μηχανισμών της,είναι συνέχεια του χτυπήματος των διαδηλώσεων και των συλλήψεων,του χτυπήματος μέχρι θανάτου του Βασίλη από τον Βόλο, είναι το χέρι του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Μενίδι που χτύπησε την εργαζόμενη γιατί αρνήθηκε να δουλέψει 16ωρο, είναι η προσπάθεια εκφασισμού κάθε πτυχής της ζωής του λαού και απαξίωση κάθε συλλογικού αγώνα που βάζει εμπόδιο στα αντεργατικά,αντιλαϊκά τους σχέδια.

Θεωρούμε πως πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό περιστατικό το οποίο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.

Α-Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές θα πρέπει να καταδικαστούν έμπρακτα με απόφαση ,του δημοτικού συμβουλίου .

Β-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΤΑΟΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.

Το μαζικό εργατικό κίνημα θα δώσει την απάντηση που πρέπει.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ .


Πλατιά καταδίκη της επίθεσης στην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο

Γενική καταδίκη εκφράζεται απέναντι στην πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, ο οποίος κατά τη διάρκεια περιοδείας και ενημέρωσης για εργασιακά θέματα εκτόξευσε ύβρεις εναντίον της.


Με κατά πλειοψηφία απόφασή του, ύστερα από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού «καταδικάζει τη χυδαία επίθεση του αντιδημάρχου Καθαριότητας προς την πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στο δήμο».

Την πρόταση καταψήφισαν οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, προσπαθώντας να παρουσιάσουν την επίθεση ως... μεμονωμένο επεισόδιο και «άτυχη στιγμή».

Την επίθεση σε βάρος της προέδρου κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, καθώς και οι Σύλλογοι Εργαζομένων στους δήμους Κορυδαλλού, Πετρούπολης, Ελευσίνας - Ασπρόπυργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Περάματος, Ηλιούπολης, Λυκόβρυσης - Πεύκης και το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών δήμου Πειραιά.

Επιπλέον, για τη χυδαία επίθεση του αντιδημάρχου στην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών. Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση στους δήμους και να μην επαναληφθούν περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας.





Θερμό επεισόδιο μεταξύ του αντιδημάρχου καθαριότητας του Δήμου Αγ. Αναργύρων και της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του δήμου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συνδικάτου ΟΤΑ αλλά και την καταδίκη της συμπεριφοράς του αντιδημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος έχει κάνει αναφορά στην εργαζομένη της υπηρεσίας πρασίνου ότι «καθόταν εν ώρα υπηρεσίας», ενώ η εργαζομένη και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του δήμου υποστηρίζει ότι είχε νιώσει αδιαθεσία λόγω πάθησης από την οποία υποφέρει, αλλά και από την υπερβολική ζέστη.
 
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το συγκεκριμένο επεισόδιο συζητήθηκε κατόπιν αιτήματος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δήμαρχο να το αποδίδει στην ένταση τη στιγμής και να δηλώνει ότι η αναφορά θα αποσυρθεί. Τελικά όμως με ψήφους 21-14 το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την επίθεση του αντιδημάρχου αναφέροντας στην απόφαση: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού καταδικάζει τη χυδαία επίθεση του αντιδημάρχου καθαριότητας προς την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο».

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Να σημειωθεί ότι οι σύμβουλοι της διοίκησης ψήφισαν κατά.


ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο ΟΤΑ κάνει λόγο για αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Μετά από παρέμβαση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ ΟΤΑ και το πλήθος των ψηφισμάτων από Σωματεία του κλάδου που κατατέθηκαν, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού καταδίκασε τη χυδαία λεκτική επίθεση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας απέναντι στην Γενική Γραμματέα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Συγκεκριμένα το σύνολο όλων των δημοτικών παρατάξεων υπερψήφισε την εισήγηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και καταδίκασε την χυδαία, λεκτική επίθεση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας με μοναδική παρασπονδία τον Δήμαρχο και τη παράταξη του που προσπάθησαν να πείσουν το σώμα ότι ήταν μια άτυχη στιγμή. Όμως τα γεγονότα ήρθαν να διαψεύσουν και το Δήμαρχο και τη παράταξη του αφού το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν ήταν το μοναδικό, παρόμοια περιστατικά υπήρχαν και στο παρελθόν.

Και από αυτό το περιστατικό καταλαβαίνουμε ότι η ένταση της επίθεσης από τη μεριά της κυβέρνησης και των δημάρχων το επόμενο διάστημα θα ενταθεί. Η ύπαρξη ενός μαχητικού σωματείου που συσπειρώνει τους εργαζόμενους, μάχεται για τα συμφέροντα τους, τους βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής, τους ενοχλεί και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να το υπονομεύσουν.

Για ακόμα μια φορά καλούμε το Δήμαρχο των Αγίων Αναργύρων Καματερού να πάρει μέτρα. Κανένας Αντιδήμαρχος και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να βρίζει και να χυδαιολογεί απέναντι στους εργαζόμενους γιατί δεν του κάνουν «τα χατίρια».

Καλούμε και όλους του συναδέλφους να πλαισιώσουν ακόμα περισσότερο το σωματείο τους που αποτελεί την μόνη λύση απέναντι στην πολιτική τους.


[upd] ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ερώτηση για τη χυδαία επίθεση που έκανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αγίων Αναργύρων – Καματερού στην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου.

Παραθέτουμε την Ερώτηση: «Περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας έλαβε χώρα στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού την Τετάρτη 8 Ιουλίου. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο χώρο του αμαξοστασίου, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων για εργασιακά θέματα, παρενέβη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο οποίος με χυδαίο ύφος επιτέθηκε στην πρόεδρο του Σωματείου, φτάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιήσει χυδαίες ύβρεις.

Η επίθεση αυτή καταδικάστηκε από σωματεία εργαζομένων στους Δήμους. Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού που στη συνεδρίασή του στις 15 Ιουλίου έλαβε την ακόλουθη απόφαση: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού καταδικάζει τη χυδαία επίθεση του αντιδημάρχου Καθαριότητας προς την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο».

Οι ισχυρισμοί της δημοτικής αρχής ότι πρόκειται για ατυχές περιστατικό δεν ισχύουν γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος προβαίνει σε ενέργειες που έχουν καταδικαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση στους Δήμους και να μην επαναληφθούν περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας;».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου