Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

«Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»: Εμείς θα ασκούμε πάντα υπεύθυνα το ρόλο που μας ανέθεσαν οι δημότες


Ανακοίνωση από την «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»:
"Έχουν το θράσος να μας ζητάνε και το λόγο. Επιτίθενται χυδαία στον επικεφαλής της παράταξης μας με αήθεις εκφράσεις και ψεύδονται ασύστολα, διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και αποπροσανατολίζουν για να μη μάθει ο κόσμος την αλήθεια.

Απάντηση στην ανακοίνωση του γραφείου του δημάρχου

Προκαλούμε, τους συντάκτες της ανακοίνωσης και όποιον κρύβεται πίσω της, να μας πουν σε ποιο σημείο της ανακοίνωσης της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» της 15ης Ιουλίου 2020, με τίτλο «ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΎΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ 60.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;» πήραμε θέση για την ουσία της απόφασης της διοίκησης Μίχου να καταβάλει 60.000 ευρώ στις εταιρείες που είχαν αναλάβει να φυλάνε το ΠΆΝΘΕΟΝ.

Σε ποιο σημείο μιλήσαμε για «σπατάλες»; Κατασκευάζουν χαρακτηρισμούς για να εξαπολύσουν επίθεση και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Μήπως ισχύει το «όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται;

Πότε αξιολογήσαμε και είπαμε αν είναι καλός ή κακός ο συμβιβασμός;

Αντιθέτως, τονίσαμε ότι «δεν ασχολούμαστε με την ουσία της υπόθεσης» γιατί εκκρεμεί στα δικαστήρια και γιατί δεν μας στάλθηκαν εγκαίρως οι εισηγήσεις για να τις μελετήσουμε και να τιμήσουμε τον όρκο που δώσαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι, να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον.

Ενώ αποκρύπτουν τον φάκελο της υπόθεσης, και δεν μας έδωσαν τα στοιχεία που εμπεριέχει, κατηγορούν εμάς για «σκόπιμη απόκρυψη και επιχειρούμενη διαστρέβλωση της πραγματικότητας», λες και εμείς έχουμε τα στοιχεία!!!

Η σκοπιμότητα παραποίησης των γεγονότων είναι προφανής όπως και η παραχάραξη της αλήθειας επίσης. Η αντιστροφή της πραγματικότητας είναι τουλάχιστον ανέντιμη.

Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση «Δεν φτάνει που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι». Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

Κατακρίναμε τη συστηματική, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τακτική της διοίκησης Μίχου να υποβαθμίζει τις συνεδριάσεις των οργάνων για να αποφασίζει αυτός και η ομάδα του, αγνοώντας όλους τους άλλους δημοτικούς συμβούλους.

Δεν θέλει να ενημερώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι, να γνωρίζουν και να μελετούν τα θέματα.

Γι' αυτό στέλνονται οι εισηγήσεις λίγα μόλις λεπτά πριν τη συνεδρίαση των οργάνων διοίκησης και ιδιαίτερα της Οικονομικής Επιτροπής. Για να μην υπάρχει χρόνος να ερευνηθεί το θέμα.

Το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές. Αυτό κάναμε και στην τελευταία ανακοίνωσή μας. Ας την διαβάσουν ξανά αν δεν την κατάλαβαν.

Αφού όμως προκαλούν ας απαντήσουν και ας πληροφορήσουν τον κόσμο για την ουσία της υπόθεσης.


Ποιος έδωσε προφορική εντολή και σε ποιον, να φυλάξει το αναψυκτήριο «ΠΑΝΘΕΟΝ» τον Αύγουστο του 2009; Ήταν τότε δήμαρχος ο κ. Μίχος;


Γιατί δεν υπογράφτηκε σύμβαση; Πώς δικαιολογείται η καταβολή χρημάτων χωρίς πράξη ανάθεσης και υπογραφή σύμβασης;


Ο «διάδοχος, που πήρε το δαχτυλίδι» συνέχισε σαν καλός μαθητής το ίδιο έργο, μέχρι το 2012. Έτσι κι αλλιώς εκείνη την εποχή ήταν υπό επιτήρηση και οι σχέσεις τους ήταν άριστες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα εύσημα «Είναι ο καλύτερος δήμαρχος» που απέδιδε ο Μίχος στον Καπλάνη το 2012; Γιατί απορεί τώρα;


Γιατί πρέπει, εμείς, να γνωρίζουμε τις εισηγήσεις και τις προφορικές συμφωνίες των Μίχου - Καπλάνη και των εταιρειών φύλαξης; Μας τις έθεσε κανείς υπόψη;

Οι σκελετοί είναι στα δικά τους ντουλάπια. Ας δώσουν επιτέλους τους φακέλους του ‘ΠΑΝΘΕΟΝ» στη δημοσιότητα.


Αφού η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο δικαστήριο, ποιος προδικάζει το αποτέλεσμα;


Δεν απορρίφθηκε η προσφυγή των εταιρειών σε πρώτο βαθμό;


Ποιος προκάλεσε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό; Ποιος πρότεινε τον συμβιβασμό στις 60.000 ευρώ; Με ποια δεδομένα; Να δοθεί η αλληλογραφία στη δημοσιότητα.


Ποιος είναι τόσο ανόητος ή γενναιόδωρος να δέχεται να πάρει μόνο 60.000 ευρώ όταν υπάρχει βεβαιότητα να κερδίσει – κατά τον Μίχο - από το δικαστήριο 1.000.000 ευρώ; Ποιόν κοροϊδεύουν;

Μάλλον ασπάζονται τη ρήση «όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα τόσο καλύτερα γίνεται πιστευτό»


Γιατί να μη γίνει, για τόσο σοβαρό ζήτημα και τόσο μεγάλο ποσό, κανονικό δημοτικό συμβούλιο να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και κυρίως οι δημότες, από που προκύπτουν αυτά τα ποσά;

Αντί λοιπόν να απαντηθούν αυτά και ακόμη περισσότερα ερωτήματα, το γραφείο του δημάρχου επιτίθεται στον επικεφαλής του συνδυασμού μας κατασκευάζοντας αυθαίρετους ισχυρισμούς και ψέματα.

Προσπαθούν σκόπιμα να δημιουργήσουν θόρυβο για να καλύψουν τις μεθοδεύσεις τους.

Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι η άσκηση διοίκησης απαιτεί ψυχραιμία, γνώση, υπευθυνότητα, αυτοσεβασμό, ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ, σεβασμό στην διαφορετική άποψη, δημοκρατική λειτουργία και κυρίως έλεγχο των παθών και των εμμονών.

Εμείς θα ασκούμε πάντα υπεύθυνα το ρόλο που μας ανέθεσαν οι δημότες. Θα ελέγχουμε τη διοίκηση και θα ενημερώνουμε τον κόσμο.

«Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου