Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Σάββας Βαρυτιμιάδης: Ο ευρύτερος χώρος της βιβλιοθήκης στο Αίθριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί στην προσθήκη ενός απλού κυλικείου




Άρθρο του Σάββα Βαρυτιμιάδη για την καφετέρια Αίθριο που η προηγούμενη Δημοτική αρχή μετέφερε την βιβλιοθήκη.
Μέσα υπάρχει ένας χώρος κενός και σημερινή Δημοτική αρχή βγάζει σε διαγωνισμό για ένα κυλικείο.
Στο άρθρο του Σάββα Βαρυτιμιάδη υπάρχουν προτάσεις "προς όφελος των Χαϊδάριωτων και", όπως ο ίδιος τονίζει, "ειδικά προς όφελος συμπολιτών μας που αυτήν την περίοδο έχουν πολύ σοβαρές ανάγκες:



Ο Δήμος Χαϊδαρίου διαθέτει μοναδικής ομορφιάς χώρους και κτίρια που δυστυχώς από τις διάφορες αστοχίες της Δημοτικής αρχής δεν αξιοποιούνται όπως θα μπορούσαν προς όφελος των Χαϊδάριωτων και ειδικά συμπολιτών μας που αυτήν την περίοδο έχουν πολύ σοβαρές ανάγκες.
Έτσι ο ευρύτερος χώρος της βιβλιοθήκης στο Αίθριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί στην προσθήκη ενός απλού κυλικείου. 
Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και ως χώρος εκδηλώσεων, συνάθροισης κοινού, ημερίδες από συλλόγους, πολιτικά κόμματα, συλλόγους γονέων, συλλογικότητες, νεολαίας κτλ.
Θα μπορούσε μάλιστα σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία που θα λειτουργήσει το κυλικείο να υπάρχουν οικονομικότερες τιμές για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις.

Θα μπορούσε επίσης να αξιοποιηθεί και από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και ειδικότερα για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ώστε να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται αξιοπρεπώς.

Ο χώρος αυτός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απομονωθεί από την χαιδαριωτικη κοινωνία, εξαιτίας του επιχειρηματίκου κέρδους αλλά να αξιοποιηθεί σε συνεννόηση με διάφορους φορείς για ποιοτική, πολιτιστική και κοινωνική προοπτική. 
Το πνεύμα αυτό αποτυπώθηκε και σε πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο με την συμμετοχή των νεολαίων της συλλογικότητας Αρχή Διαλόγου που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα της κοινωνικής υπηρεσίας.

Σάββας Βαρυτιμιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου