Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Καφαντάρη, Γιαννακοπούλου και Αρσένης στη Βουλή για σχολεία Αιγάλεω και Πετρούπολης






Εντείνεται η πίεση της αντιπολίτευσης από βουλευτές του Δυτικού Τομέα για τη διευθέτηση του κτηριακού προβλήματος των σχολείων που επλήγησαν από τον σεισμό του Ιουλίου στον δήμο Αιγάλεω, μετά από τις ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή η Χαρά Καφαντάρη, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Κρίτων Αρσένης.

Τα περισσότερα σχολικά κτήρια του Αιγάλεω έχουν να ελεγχθούν από το σεισμό του 1999, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα είναι κτήρια παλιά (πριν το 1985) και επιβαρυμένα από παλαιότερους σεισμούς (1981), επισήμανε η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καφαντάρη, ρωτώντας πότε οι αρμόδιοι θα ασχοληθούν με το πρόβλημα επισκευής των κτηρίων του 7ου και 17ου Δ.Σ, αλλά και τι θα γίνει με το κτήριο του 11ου Δ.Σ και του 1ου Γυμνασίου, που χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο και ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση, ώστε να μην παραταθεί η παραμονή των μαθητών του Ειδικού Σχολείου σε ένα μη κατάλληλο κτήριο.

Άλυτο παραμένει το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων, τόνισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, εστιάζοντας στην ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών στο 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για οριστικές λύσεις και εχέγγυα ασφαλείας, για τους μαθητές όλων των σεισμόπληκτων Σχολείων του δήμου Αιγάλεω.
Οριστική διευθέτηση του ζητήματος ζήτησε ο βουλευτής του ΜεΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης, αναφέροντας λεπτομερώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα ακατάλληλα για χρήση κτήρια στο Αιγάλεω, αλλά και στο 2ο Λύκειο Πετρούπολης. Ο κ. Αρσένης, με θητεία στην Ευρωβουλή, απεύθυνε την ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας ποια συγκεκριμένα μέτρα και δεσμεύσεις θα αναληφθούν, ειδικά για τα σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό του Ιουλίου στο Αιγάλεω.
Μετά από πολλές μεταστεγάσεις σχολείων και μεγάλη προσπάθεια από τις δημοτικές αρχές στο Αιγάλεω, όλα τα σχολεία της πόλης λειτουργούν σε πρωινή βάρδια πλέον. Πριν από λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου, επαναφέροντας το σε πρωινή βάρδια, όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας, αναλύοντας πως τους τελευταίους τρεις μήνες, οργάνωσαν, σχεδίασαν, μετέφεραν, επιδιόρθωσαν, ανακαίνισαν και τελικά παρέδωσαν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, τα κτήρια που θα στεγαστούν αυτή τη χρονιά.
Ωστόσο, όπως τονίζει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, η πολιτεία καλείται πλέον να διευθετήσει άμεσα τα όποια διαδικαστικά ζητήματα και να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για οριστικές λύσεις, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων, όπου αυτό είναι εφικτό, και να μειωθεί η ταλαιπωρία των μαθητών και η επιβάρυνση των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου