Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Να ληφθούν άμεσα μέτρα από τον Δήμο για την ασφάλεια των παιδιών ζητά ο Σύλλογος Γονέων του 28ου Νηπιαγωγείου Ιλίου.





Σύλλογος Γονέων                               
28ου Νηπιαγωγείου
Δήμου Ιλίου
                       
ΠΡΟΣ:        Σχολική Επιτροπή Α΄ Βάθμιας
Εκπαίδευσης Δήμου Ιλίου
  Κοινοποίηση :                                        Δήμος Ιλίου,
Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Ιλίου

Θέμα: «Κίνδυνοι από την αυξημένη κίνηση των οχημάτων κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών από το 28ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Ιλίου»

Το 28ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Ιλίου είναι το σχολείο όπου καθημερινά παρευρίσκονται τα παιδιά μας.
Το Σχολείο μας έχει την «ατυχία» να βρίσκεται δίπλα σε έναν κεντρικό δρόμο της περιοχής - την οδό Ερμιόνης - ο οποίος ειδικά τις πρωινές ώρες χαρακτηρίζεται από την πολύ έντονη κίνηση/διέλευση οχημάτων.
Ως γονείς το διαπιστώνουμε αυτό καθημερινά.
Από τη μία η απουσία σχολικού τροχονόμου, από την άλλη η έλλειψη οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης ώστε να προειδοποιούνται έγκαιρα και αποτελεσματικά οι οδηγοί ότι πλησιάζουν σε σχολική μονάδα, κάνουν την κατάσταση ακόμη δυσκολότερη, ακόμη πιο επικίνδυνη.
Ακόμη και η διάβαση για τους πεζούς που υπάρχει στον χώρο, δύσκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή καθότι σβησμένη.
Ως Σύλλογος Γονέων εφιστούμε την προσοχή όλων των αρμοδίων. Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα διευκολύνουν και θα προστατεύουν  τους γονείς και τους μαθητές που καθημερινά κινούνται από και προς το σχολείο μας.
Υπενθυμίζουμε ότι στο 28ο Νηπιαγωγείο λειτουργούν αυτήν τη στιγμή τέσσερα τμήματα εκ των οποίων τα δύο και με ολοήμερη λειτουργία, με το σύνολο των παιδιών είναι πάνω από 80!

Κατόπιν όλων των παραπάνω:
- Αιτούμαστε της άμεσης τοποθέτησης Σχολικού Τροχονόμου επί της οδού Ερμιόνης πλησίον του 28ου Νηπιαγωγείου Ιλίου, ώστε να μπορούν γονείς και μαθητές να προσεγγίζουν με ασφάλεια τον χώρο του σχολείου.
- Ζητούμε την άμεση ενίσχυση της οριζόντιας σήμανσης επί της οδού Ερμιόνης, με την ανακατασκευή και της κείμενης διάβασης, με την παράλληλη  τοποθέτηση πινακίδων και των χαρακτηριστικών φωτεινών σηματοδοτών που θα εφιστούν την προσοχή των οδηγών, θα επισημαίνουν ότι στον χώρο βρίσκεται σχολείο, θα υπενθυμίζουν τα χαμηλά όρια ταχύτητας που θα πρέπει να ακολουθούν οι οδηγοί ή ότι άλλο κρίνουν οι υπηρεσίες απαραίτητο.

Αναμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.

Μην υποτιμάτε, μην υποβαθμίζετε την ασφάλεια των παιδιών μας.

Σύλλογος Γονέων 28ου Νηπιαγωγείου Δήμου Ιλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου