Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας - Όλοι να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ

 
 
 
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας, με ανακοίνωση της, καταγγέλλει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δήμων. Μιλάει για τυφλή ιδεοληψία  της κυβέρνησης της ΝΔ που αδιαφορεί για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και τις νέες επιβαρύνσεις των δημοτών. Καλεί τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες των δήμων να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ, το λαό και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας να προστατεύσουν το δικαίωμα τους σε υψηλού επιπέδου δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες που οι Δήμοι οφείλουν να παρέχουν, και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και τα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν θέση στο πλευρό των εργαζομένων και των δημοτών.

  • Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας καταγγέλλει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δήμων μέσω της δυνατότητας σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες, των υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας και πρασίνου που δίνει το άρθρο 179 του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου».

Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια κατά την κρίση τους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις για την εκτέλεση υπηρεσιών, συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτηρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Η εφαρμογή αυτών θα έχει ως συνέπεια απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομική επιβάρυνση για τους Δημότες μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Το άρθρο αυτό καταργεί το άρθρο 61 του Νόμου 3979, το οποίο απαιτούσε αιτιολογημένη απόφαση που να τεκμηριώνει την αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών κι απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πράσινου και Ηλεκτροφωτισμού.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να θωρακίσει τις ανταποδοτικές υπηρεσίες με προσλήψεις 8.500 εργαζομένων, μέσω ΑΣΕΠ, που τώρα ολοκληρώνεται και δυνατότητα αγοράς νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως, με τυφλή ιδεοληψία, αδιαφορώντας για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και τις νέες επιβαρύνσεις των δημοτών, βάζει επισήμως και από την πόρτα τους εργολάβους και τα μεγάλα συμφέροντα στους κοινόχρηστους χώρους και τα δημοτικά κτίρια, για να αναλάβουν τη συλλογή μεταφορά στερεών αποβλήτων και τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Καλούμε:

  • Τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες των δήμων να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που οι συλλογικότητές τους έχουν αποφασίσει.
  • Το λαό και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας να προστατεύσουν το δικαίωμα τους σε υψηλού επιπέδου δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες που οι Δήμοι οφείλουν να παρέχουν.
  • Όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και τα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν θέση στο πλευρό των εργαζομένων και των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου