Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Αγία Βαρβάρα - Ψεκασμός Πεύκων



Άρχισαν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 οι επίγειοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του εντόμου πιτυοκάμπης των πεύκων (Thaumetopoea pityocampa) στην .

Συγκεκριμένα, το τμήμα Κηποτεχνίας και Πρασίνου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με εξειδικευμένο συνεργείο θα πραγματοποιήσει ψεκασμούς τις πρωινές ώρες χρησιμοποιώντας το εξειδικευμένο βιολογικό εντομοκτόνο Bacillus Thurigiensis (Dipel 2x) το οποίο είναι ακίνδυνο για τα τέλεια έντομα όπως η μέλισσα, τα ζώα και τον άνθρωπο, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 

Πεδίο εφαρμογής των ψεκασμών είναι τα πευκόφυτα πάρκα, άλση, περιβάλλοντες χώροι σχολείων αλλά και μεμονωμένα άτομα πεύκης του Δήμου.

Για τους ψεκασμούς χρησιμοποιήθηκε το ειδικό αυτοκίνητο του Δήμου με το πλυστικό μηχάνημα στο οποίο με εντολή του δημάρχου Λάμπρου Μίχου τοποθετήθηκε καινούριος (turbo) κινητήρας με αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία για τους ψεκασμούς των πεύκων.
Χώροι που πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί την Τρίτη 22/10/2019

  • Άλσος Δόξης: ~70 πεύκα 
  • Προαύλιος χώρος 6ο Νηπιαγωγείου (οδός Δόξης): 19 πεύκα
  • Παιδική χαρά Παπαφλέσσα: 20 πεύκα
  • Δασάκι 1ου δημοτικού σχολείου (επί της οδού Παπαφλέσσα): ~ 10 πεύκα
Ο ψεκασμός στον προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/10/2019 έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου