Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ"ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ" στους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ





Μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις,απεκόμισαν οι εκδρομείς που συμμετείχαν στο 7ήμερο προσκυνηματικό ταξίδι(17-23 Οκτωβρίου) του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»,στους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ! ΄
 
Ενα Ταξίδι Ζωής,με πρόγραμμα που συνδύαζε επισκέψεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο θρησκευτικού.
Στο ταξίδι αυτό ακολούθησαν τα βήματα του Ιησού από τη γενέτειρά του, μέχρι τον λόφο του Μαρτυρίου Του,Πραιτώριο,Φυλακή, την Ανάσταση και την Ανάληψή Του! Επισκέφθηκαν τη Βηθλεέμ,(Ναό και σπήλαιο Γεννήσεως,σπήλαιο Ποιμένων και Μάγων) Ναζαρέτ, Ιεριχώ,Κανά,Καπερναούμ,Γεσθημανή,λίμνηΤιβεριάδα,Γαλιλαία και την Πρωτεύουσα όλων των θρησκειών, την Ιερουσαλήμ , που βρίσκεται το σημαντικότερο προσκύνημα και το κατεξοχήν λατρευτικό μνημείο του χριστιανισμού: το σύνθετο και πολύπλοκο κτιριακό συγκρότημα του ναού της Αναστάσεως, με το πλήθος των επιμέρους προσκυνημάτων:Γολγοθάς,Αποκαθήλωση,Πανάγιος Τάφος κ.α σε ένα μοναδικό οδοιπορικό,όπου είχαν και συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων , Μακαριώτατο κκ. Θεόφιλο Γ',που τους έδωσε την ευλογία Του! Μοναδική εμπειρία,η βάπτισή τους στον Ιορδάνη ποταμό,μετά από θεία λειτουργία και Αγιασμό.η επίσκεψή τους στην Νεκρά Θάλασσα και στο οχυρό Μασάντα όπου είχε ο Ηρώδης τα χειμερινά του ανάκτορα!Επισκέφθηκαν τις Ιερές μονές:Αναλήψεως στο ΄Ορος των Ελαιών,Αγ. Γεωργίου στη Λήδα,Αγ.Στεφάνου,Εκκλησία των Εθνών,Ευαγγελισμού, Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο όρος Θαβώρ,Αββά Θεοδοσίου ,Αββά Γερασίμου-Όαση στην ΄ερημο,Σάββα του Ηγιασμένου,την αρχαιότερη μονή της Αγίας Γής -Τιμίου Σταυρού κ.α Επισκέφθηκαν ακόμα την Αγία Σιών με το υπερώον του Μυστικού Δείπνου,το Μαυσωλείο του Γιασέρ Αραφάτ στη Ραμάλα,ξεναγήθηκαν στο Τελ Αβίλ και στο μουσείο ολοκαυτώματος Γιαντ Βασεμ!Μοναδική και ανεπανάληπτη ξεναγός η Ιστορικός ΣΟΦΙΑ ΣΦΥΡΟΕΡΑ(θερμές ευχαριστίες από όλους)...και όπως πάντα η πρόεδρος Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, φρόντισε να περάσουν υπέροχα τα Μέλη και οι Φίλοι του Συλλόγου!
 
Η πρόεδρος και το ΔΣ ευχαριστούν θερμά την Κα Σοφία Σφυρόερα,και το ταξιδιωτικό γραφείο GREFIS ,που ταξίδεψε υπέροχα τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»,καθώς και όλους τους συμμετέχοντες!




 για το ΔΣ:  η πρόεδρος

Μαρία Μπρη Παπαμακαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου