Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Δημοτική Κίνηση Ιλίου Αλληλέγγυα Πόλη: Στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους





Με καυστικά σχόλια για την παράταξη του κ. Ζενέτου και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κώστας Κάβουρας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Ιλίου Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους με την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η προσπάθεια της κυβέρνησης, μέσα από το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των ΟΤΑ όπως η καθαριότητα, το πράσινο και ο ηλεκτροφωτισμός μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι εργολάβοι θα αυξήσουν το κόστος και θα υποβαθμίσουν την ποιότητα, ενώ οι εργασιακές σχέσεις θα χειροτερεύσουν. Αυτό δείχνει η διεθνής εμπειρία και γι’ αυτό καταγράφεται διεθνώς μία δυναμική τάση επαναφοράς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας σε δημοτικό και δημόσιο έλεγχο.

Κλείνοντας τα μάτια σε αυτήν την πραγματικότητα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται δέσμια της ιδιοτελών δεσμεύσεών της. Ενάντια στον αναχρονιστικό κυβερνητικό σχεδιασμό, χρέος μας είναι να στηρίξουμε τις δημοτικές υπηρεσίες και τους εργαζόμενους σε αυτές, να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητά τους, καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, και να αναβαθμίσουμε έτσι την καθημερινότητα του δημότη, αντί να την παζαρεύουμε σε συμβάσεις που δεν προτάσσουν το όφελός του.

Η Αλληλέγγυα Πόλη συμπαρατάσσεται με τις κινητοποιήσεις για απόσυρση του άρθρου 179 του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου που έχει αποφασίσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και στηρίζει την δίκαιη διεκδίκηση των εργαζομένων των δήμων, υπερασπιζόμενη τα ζωτικά συμφέροντα του δήμου Ιλίου των κατοίκων της πόλης μας.

Επιπλέον, καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου Ιλίου που, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, καταψήφισε την πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και να ληφθεί απόφαση τόσο στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων, όσο και δέσμευσης ότι ακόμη κι εάν ψηφιστεί το εν λόγω άρθρο ο δήμος Ιλίου δεν θα το ενεργοποιήσει και θα κινηθεί αποκλειστικά στο πνεύμα όσων ορίζονταν στο άρθρο 61 του ν. 3979/2011.

Γίνεται σαφές με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η παράταξη του κ. Ζενέτου, πιστή στην πορεία που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να ταυτίζεται με τις πιο αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής που επιδιώκουν μια τοπική αυτοδιοίκηση ανίσχυρη, ανίκανη να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, αφημένη στο έλεος των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δημοτική Κίνηση Ιλίου
Αλληλέγγυα Πόλη
Συμμαχία για το Ίλιον
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ
Διεύθυνση: Μενελάου 90, Ίλιον Τ.Κ. 13122
Τηλέφωνο: 212-1052089
Ίλιον, 23/10/2019"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου