Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

5ο ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ERASMUS+ ΚΑ2 «Knowledge Base International Ltd»







13-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΚΑ2 «Knowledge Base International Ltd»


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εβδομάδα ERASMUS+ του 5ου ΓΕΛ Πετρούπολης, από τις 13 μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2, με τίτλο «Knowledge Base International Ltd» και θεματική ενότητα: Who has given the European culture?

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 10 καθηγητές και 24 μαθητές από 3 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Ουγγαρία, Τουρκία, Κροατία) καθώς και 18 μαθητές και 06 καθηγητές του 5ου Λυκείου. Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε ελληνικές οικογένειες.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες στα παρακάτω θέματα που είχε αναλάβει η κάθε χώρα:

1) Ελλάδα "Arts"
2) Ουγγαρία "Natural values"
3) Τουρκία "Architectural and cultural values"
4) Κροατία "Science and Technology"



Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και διοργανώθηκε ελληνική πολιτισμική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς και σπιτικό φαγητό από τους γονείς των συμμετεχόντων μαθητών με στόχο την ανταλλαγή πολιτισμικών εμπειριών.

Τέλος, έγινε επίσκεψη το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Αθήνας, ξεναγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, στον βράχο της Ακρόπολης, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (όπου οι μαθητές έπαιξαν ένα απόσπασμα από την Αντιγόνη) και στην πόλη του Ναυπλίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου