Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Τάκης Θεοδωρικάκος προς Γιάννη Γκίκα: Η κυβέρνησή μας θέλει μία αυτοδιοίκηση που λύνει προβλήματα





Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Γιάννη Γκίκα για την ανάληψη των καθηκόντων του όπως και όλων των δημοτικών συμβούλων όλων των συνδυασμών:


Αξιότιμε Δήμαρχε,

Σας συγχαίρω για την ανάληψη των καθηκόντων σας όπως και όλους τους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών.

Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που ενώνονται δυνάμεις για το καλό των τοπικών κοινωνιών.

Για την κυβέρνησή μας και το σύνολο της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών δεν υπάρχουν γαλάζιοι, πράσινοι, κόκκινοι ή οτιδήποτε άλλο χρώμα, δήμαρχοι. Είναι όλοι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί από το λαό, που πρέπει να λύσουν προβλήματα της κοινωνίας. Και τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.

Η κυβέρνησή μας θέλει μία αυτοδιοίκηση που λύνει προβλήματα, είναι αποτελεσματική, δυναμική και παίρνει αποφάσεις γι’ αυτό στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τον θεσμό αυτό.

Στους επόμενους μήνες, μέσα από ουσιαστικό διάλογο μαζί σας και τους θεσμικούς σας φορείς θα φέρουμε ένα νέο εκλογικό σύστημα που διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα, την αναλογικότητα και την αντιπροσωπευτικότητα στην Αυτοδιοίκηση. Θα προχωρήσουμε, επίσης, στην κωδικοποίηση και στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους και των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης, με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να αναβαθμισθεί ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και θα το πράξουμε και μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων και μέσω των απαιτουμένων αλλαγών στη νομοθεσία.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η πόρτα του Υπουργείου Εσωτερικών θα είναι πάντα ανοικτή. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας θα έχετε έναν σύμμαχο που θα στηρίξει τον κοινό στόχο να παράγουμε έργο για τους πολίτες.



Εύχομαι σε εσάς και στο Δημοτικό σας Συμβούλιο, καλή δύναμη κι επιτυχία στο έργο σας.





Ο Υπουργός Εσωτερικών

Τάκης Θεοδωρικάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου