Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ



Με προσαγωγές προσφύγων και μεταναστών ολοκληρώθηκε η σημερινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 να μιλούν για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» και «χολιγουντιανή παράσταση» αντίστοιχα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης υπενθυμίζοντας πως «τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια και στο κέντρο της Αθήνας στόχευαν στο οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά και το παραεμπόριο με σημαντικά αποτελέσματα και εξαρθρώσεις συμμοριών» υπογραμμίζοντας πως «αυτό ήταν και παραμένει το κύριο αίτημα των πολιτών».

Σχετικά με τη σημερινή επιχείρηση ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, σχολίασε πως «παρακολουθήσαμε ένα οργανωμένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Διότι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι γυναίκες πρόσφυγες με ανήλικα παιδιά».

Όσον αφορά την Ελληνική Αστυνομία, τονίζει πως «δεν μπορεί να γίνεται πρωταγωνιστής σε επικοινωνιακές καμπάνιες της κυβέρνησης».
ΜέΡΑ25: «Κανένα παιδικό αρκουδάκι δεν θα απειλεί πλέον» του Αθηναίους

Η κυβέρνηση επέλεξε να γιορτάσει την πρώτη μέρα της Δημαρχίας του κυρίου Μπακογιάννη με μια χολιγουντιανή παράσταση «απελευθέρωσης» των Εξαρχείων με διμοιρίες ΜΑΤ, κλούβες, ελικόπτερα, και αν ήταν λίγο φαρδύτεροι οι δρόμοι, ήμαστε σίγουροι ότι θα έστελνε και αεροπλανοφόρο.



Στόχος ήταν καταλήψεις που φιλοξενούσαν οικογένειες προσφύγων. Άνθρωποι ικέτες που οι πολιτικές του επίσημου ελληνικού κράτους ολιγωρούν να τους παράσχουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής, άκουσαν τον εκπρόσωπο της ΠΟΑΣΥ στο ΣΚΑΪ να τους αποκαλεί «σκουπίδια», ενώ θεωρήθηκε απαραίτητο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ξαναζήσουν την τραυματική εμπειρία των εμπόλεμων ζωνών απ' τις οποίες διέφυγαν, με ελικόπτερα να ουρλιάζουν πάνω από τα κεφάλια τους την ώρα που μαζικά τους στρίμωχναν σε κλούβες πάνοπλοι αστυνομικοί. Ναρκωτικά και όπλα πάντως, που ήταν το φύλο συκής της καθαρά σαλβινικής αυτής επιχείρησης, δε βρέθηκαν.

«Οι Αθηναίοι πολίτες θα κοιμούνται πιο ήσυχοι από σήμερα. Κανένα παιδικό αρκουδάκι δεν θα απειλεί πλέον τον ανέφελο βίο τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ν. Ηλιόπουλος: «Το να κυνηγάς κατατρεγμένους ανθρώπους δεν προσφέρει τίποτα στην ασφάλεια»

Με ανάρτησή του στο facebook, ο Νάσος Ηλιόπουλος, επέκρινε την επέμβαση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, λέγοντας ότι «το να κυνηγάς κατατρεγμένους ανθρώπους, πρόσφυγες, γυναίκες και μικρά παιδιά δεν προσφέρει τίποτα στην ασφάλεια» και υποστηρίζει ότι «το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι η δράση του οργανωμένου εγκλήματος και εκεί δεν χωράνε κινήσεις εντυπωσιασμού».
Ο πρώην υφυπουργός Εργασίας στάθηκε και στα όσα είπε  ο ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη και ρατσιστική» τη δήλωση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ.



Νάσος Ηλιόπουλος
 
Η σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια καταδεικνύει την στρεβλή αντίληψη της κυβέρνησης για το ζήτημα της ασφάλειας. Εκεί εγγράφεται και η απαράδεκτη και ρατσιστική δήλωση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ που αναφέρεται σε ανθρώπους ως "σκουπίδια". Αυτή είναι η λογική απόληξη της αντιμεταναστευτικής και ακροδεξιάς ρητορικής της κυβέρνησης.
Το να κυνηγάς κατατρεγμένους ανθρώπους, πρόσφυγες, γυναίκες και μικρά παιδιά δεν προσφέρει τίποτα στην ασφάλεια. Το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι η δράση του οργανωμένου εγκλήματος και εκεί δεν χωράνε κινήσεις εντυπωσιασμού.
Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας δεν έρχονται σε σύγκρουση αλλά συνιστούν ουσιαστική προϋπόθεση για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με ασφάλεια και δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου