Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Χρόνια πολλά Μουσείο της Ακρόπολης! Έγινε 10 χρονών





Το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν εκδηλώσεις.

 Την Πέμπτη 20 Ιουνίου το Μουσείο της Ακρόπολης κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας έχοντας φιλοξενήσει μέχρι στιγμής 14.500.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Την ίδια μέρα η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 8 π.μ. τις 8 μ.μ., ενώ από την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα ανοίξει για το κοινό η ανασκαφή του ισογείου, η οποία θα είναι επισκέψιμη για το κοινό με το εισιτήριο γενικής εισόδου.

Πρόκειται για ανεσκαμμένη έκταση 4.000 τ.μ. με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς με διάρκεια ζωής από τα κλασσικά έως τα βυζαντινά χρόνια, σε επάλληλες φάσεις.

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 21.00 οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στον προαύλιο χώρο μια μοναδική ορχηστρική συναυλία υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου με οκταμελή ορχήστρα από διακεκριμένους Έλληνες σολίστ. Την συγκεκριμένη βραδιά το Μουσείο θα λειτουργήσει με εκτεταμένο ωράριο από τις 8 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο τις συγκεκριμένες ώρες.

Από:  www.in2life.g


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου