Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Με μεγάλο ενθουσιασμό για αλλαγή σελίδας στο Ίλιον και νικηφόρο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του Κ. Κάβουρα



Στην κατάμεστη πλατεία Ιλίου πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, την κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου και επικεφαλής του συνδυασμού, "Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον", Κώστας Κάβουρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μια σύντομη αναδρομή, από την δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη, σε όλη την πορεία, Κώστα Κάβουρα, ενός νέου επιστήμονα, ενεργού πολίτη μέσα σε όλους τους αγώνες της γενιάς του, αλλά και στην ιστορία της δημοτικής κίνησης και τις παρεμβάσεις μέχρι σήμερα.
Η κ. Γιάμαλη ανέγνωσε και έναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δημιουργία του Πάρκου-Μουσείου Ραδιοφωνίας που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2020 τονίζοντας την μεγάλη συμβολή της δημοτικής κίνησης και του ίδιου του Κώστα Κάβουρα για να γίνει αυτό εφικτό.

Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκλογής προοδευτικών αυτοδιοικητικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα, την κρισιμότητα των ερχόμενων εκλογών σε όλα τα επίπεδα, ενώ δήλωσε την αισιοδοξία του για τη νίκη στο Δήμο Ιλίου.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ακόμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, τ. Αντιδήμαρχος Ιλίου, Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος τόνισε ότι η "Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον" είναι ένα πολυσυλλεκτικό εγχείρημα που αποτελείται από νέα, άφθαρτα πρόσωπα, απολύτως απαραίτητο για να αλλάξει πορεία η πόλη. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη να γίνει επιτέλους το Ίλιον μια πόλη καθολικά προσβάσιμη ώστε να μην υπάρχουν συμπολίτες που υφίστανται αποκλεισμό.

Στην συνέχεια, το λόγο έλαβε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, ο οποίος οριοθέτησε ως στόχο τη νίκη στη μάχη της ερχόμενης Κυριακής. Αναφερόμενος στο συνδυασμό του είπε ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα και ότι η ενεργή δράση του στην πόλη όλο το προηγούμενο διάστημα το έχει ήδη αποδείξει.

"Δεν είμαστε ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που θυμήθηκε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές απλά να μοιράσει τις καρτούλες του" είπε ο κ. Κάβουρας και πρόσθεσε ότι "σίγουρα δεν είμαστε εκείνο το είδος των παραγόντων και παραγοντίσκων που γυροφέρνουν ετούτες τις ημέρες με αλαζονεία και έπαρση στους δρόμους της πόλης και συμπεριφέρονται λες και η πόλη τους ανήκει".
Ο κ. Κάβουρας ανέφερε πως "έχει έρθει η ώρα για μια νέα αρχή για την πόλη μας. Για μια νέα ιστορική επανεκκίνηση για το Ίλιον" και πρόσθεσε ότι "Το μέλλον ούτε περιμένει, ούτε χαρίζεται σε κανέναν. Εμείς, όλοι μαζί, πρέπει να το χτίσουμε, να το διεκδικήσουμε, να το διαμορφώσουμε".
Στην συνέχεια ο κ. Κάβουρας παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως ότι πρέπει να προχωρήσει ο δήμος μας. "Ένα σχέδιο με αρχή, μέση, και τέλος. Ένα σχέδιο που ιεραρχεί, βάζει προτεραιότητες, αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών του Ιλίου", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο με σαφές αναπτυξιακό πρόσημο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ένα σχέδιο δίκαιο που δεν διαχωρίζει τις γειτονιές του Ιλίου σε Α΄ και Β΄ κατηγορίας και δεν καταδικάζει ολόκληρες συνοικίες, στον μαρασμό και την απαξίωση όπως συμβαίνει σήμερα με τον τρόπο που διοικεί η απερχόμενη διοίκηση Ζενέτου.

Παρουσίασε, τέλος, τις βασικές δεσμεύσεις από το πλούσιο πρόγραμμα του συνδυασμού που προέκυψε μέσα από ευρεία διαβούλευση με τους πολίτες. "Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, ένα πρόγραμμα ικανό να πάει την πόλη μας πολλά βήματα προς τα μπρος" τόνισε ο κ. Κάβουρας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, ο Βουλευτής Β' Αθήνας και τ. Υπουργός, Νίκος Τόσκας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θοδωρής Σχινάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής, Αναστασία Στεφανοπούλου, Νεκτάριος Κορδής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, Σούλης Τσακανίκας, Χρήστος Μπατσής, Βαγγέλης Αυγουλάς και Νίκος Ξενάκης.

Δελτίο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου