Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ενθρονίστηκε ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πολλών μητροπολιτών και πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου 2019, στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος.

Τον νέο Μητροπολίτη Περιστερίου, υποδέχθηκε αρχικά στα όρια του Δήμου η Περιφερειάρχης Αττικής κα. Ρένα Δούρου, από όπου με πομπή το πλήθος κατευθύνθηκε στην πλατεία του δημαρχείου. Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, αφού καλωσόρισε τον μητροπολίτη, του οποίου την ενθρόνιση χαρακτήρισε θεάρεστο, ιστορικό γεγονός για την πόλη, τόνισε ότι «στο έργο σας θα μας έχετε όλους αρωγούς και θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι συμπαραστάτες».

Ο νέος Μητροπολίτης στην σύντομη αντιφώνησή του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τα καλά λόγια και την υποδοχή, τονίζοντας ότι "είναι έτοιμος για μια αγαστή συνεργασία για το κοινό καλό".

Στην συνέχεια ο νέος Ποιμενάρχης με πομπή κατευθύνθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε η ενθρόνιση παρουσία Ιεραρχών, κληρικών, των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου