Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Ξεκίνησε η Πιλοτική Λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ασπροπύργου

Με δεδομένο ότι, τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, στη Χώρα μας έχουν ανοδική πορεία και έχοντας ως κύρια μέριμνα την ορθή εκπαίδευση και ενημέρωση των μαθητών της πόλης,
ο Δήμος Ασπροπύργου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Ασπρόπυργο.

Το εν λόγω πρόγραμμα, ξεκίνησε πριν λίγο καιρό και αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, αξιοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Η εκπαίδευση των μικρών μαθητών περιλαμβάνει την γνωριμία τους με τα σήματα και τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας για πεζούς και οδηγούς αλλά και την ορθή χρήση και λειτουργία του ποδηλάτου, στους δρόμους της πόλης.

Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μελετίου επισκέφθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και συνάντησε από κοντά τους μαθητές της Γ' τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, την ώρα της εκπαίδευσης. Συζητώντας με τους μαθητές, τους ανέφερε την σπουδαιότητα που έχουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας καθώς και το πόσο ωφέλιμο είναι να εξοικειωθούν με αυτά. Τους εξήγησε ότι πρέπει να υιοθετήσουν υπεύθυνη στάση ως πεζοί, ως επιβάτες και ως οδηγοί ποδηλάτου. Να αποκτήσουν μια θετική στάση στα θέματα οδικής ασφάλειας και έτσι να αναπτύξουν κυκλοφοριακή συνείδηση. Μόλις ολοκληρώθηκε το μάθημα, ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Μελετίου μαζί με την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, κ. Σοφία Μαυρίδη μοίρασαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό επισκέψεων οι ενδιαφερόμενοι (Διευθυντές Σχολείων) μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο υπάλληλο, κ. Μιχάλη Λιόση στο τηλέφωνο 2132006530.



ΔΗΜΟΣ  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
20/03/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου