Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

«Αγία Βαρβάρα Πρώτη Ξανά» - Συζήτηση για την Εκπαίδευση




Μετά τη συζήτηση για την Υγεία, η παράταξη του Λάμπρου Μίχου «Αγία Βαρβάρα  Πρώτη Ξανά» διοργάνωσε, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, συζήτηση για την Εκπαίδευση, στο καφέ «Άγγελος». 



Ομιλητές, εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της πόλης,  αποτύπωσαν τις ανάγκες των σχολείων, τις ελλείψεις της πόλης σε εκπαιδευτικές δομές και πρότειναν λύσεις για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στην Αγία Βαρβάρα.



Προβληματισμένοι από την υπάρχουσα κατάσταση ζήτησαν από τον Λάμπρο Μίχο να ξαναγίνει ο Δήμος ουσιαστικός αρωγός  των σχολείων,  να εφαρμόσει και πάλι πολιτικές που θα ενδυναμώσουν το ρόλο  της εκπαίδευσης στην πόλη και δομές που  θα δώσουν διεξόδους στους νέους αλλά και μεγαλύτερους συνδημότες μας,  τις οποίες  στερείται μέχρι στιγμής η πόλη. 

Ο κ. Μίχος στην ομιλία του για τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα παρεμβάσεων του Δήμου στην εκπαίδευση τόνισε : «ο Δήμος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υποχρεούται να ασκήσει εκείνες τις πολιτικές που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να αποκτήσουν καλύτερη εκπαίδευση, να περιορίσει τις εκπαιδευτικές ανισότητες, απόρροια των κοινωνικών ανισοτήτων και να δει ολοκληρωμένα τη ζωή του παιδιού στην πόλη, τον αθλητισμό του, την ψυχαγωγία του, την πολιτιστική αναβάθμιση της καθημερινότητάς του.

Η εκπαίδευση των παιδιών μας, μας αφορά ιδιαιτέρως γιατί είναι το μέσον της κοινωνικής και επαγγελματικής τους  ανέλιξης αλλά και γιατί η γνώση οδηγεί στην ατομική αυτοπραγμάτωση και τη συλλογική ευημερία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου