Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή Μίχου προς τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη: "Έχετε πει ότι είσαστε τυχερός διότι παραλάβατε έναν υποδειγματικό δήμο. Τι σας έκανε να αλλάξετε γνώμη; "




Με μία επιστολή προς τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας  Γιώργο Καπλάνη απάντησε ο Λ. Μίχος
με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, περί ζημιογόνων Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Ο κ. Μίχος ζητά αποδείξεις και στοιχεία για θέματα που η διοίκηση έχει ήδη καταγγελθεί και αφορούν το Πάνθεον, τον Λίθο ακόμη και την Δημοτική Περιουσία που βρίσκεται στον χώρο της πρ. ΒΙΟΧΡΩΜ.
Επίσης με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν από την διοίκηση για ημιτελείς μελέτες αλλά και μηδενικό απόθεμα στα ταμεία του δήμου κατά την παραλαβή ως διοίκηση, απαντά πώς άφησε τον δήμο με καταθέσεις 2.113.098,59.

Ακολουθεί η επιστολή:


Αξιότιμε κ. δήμαρχε

Επειδή στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, απαντώντας σε ερωτήματα, που σας τέθηκαν, δώσατε, εσείς και οι συνεργάτες σας, γενικόλογες απαντήσεις και όπως έχετε διαπιστώσει οι ατεκμηρίωτες γενικολογίες είναι η καλύτερη τροφή για διάφορους κακόπιστους.
Επειδή πρέπει να ενημερωθούν υπεύθυνα και οι καλόπιστοι συνδημότες μας,
Σας καλώ να απαντήσετε αυτοπροσώπως και συγκεκριμένα στα παρακάτω θέματα που ήδη θίξατε και να δώσετε αμέσως στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία, που διαθέτει ο δήμος.

1.- Επειδή είπατε ότι τα αναψυκτήρια είναι ζημιογόνα,
Σας παρακαλώ να απαντήσετε, με επίσημα στοιχεία:
α) Πόσα χρήματα εισπράχθηκαν από το αναψυκτήριο ΠΑΝΘΕΟΝ, ανά έτος και συνολικά, από μισθώματα, τέλη κλπ και πόσα χρήματα οφείλονται, ανά έτος και συνολικά και τι ενέργειες έχουν γίνει, πότε και ποιες, για την είσπραξη των οφειλομένων (συγκεκριμένα στοιχεία, εκθέσεις κατάσχεσης, δικόγραφα κ.λ.π.).
β) Πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί από τα άλλα δύο αναψυκτήρια, ανά έτος και συνολικά, από μισθώματα, τέλη κλπ και πόσα χρήματα οφείλονται, ανά έτος και συνολικά και τι ενέργειες έχουν γίνει για την είσπραξη των οφειλομένων ανά έτος και συνολικά και τι ενέργειες έχουν γίνει, πότε και ποιες, για την είσπραξη των οφειλομένων (συγκεκριμένα στοιχεία, εκθέσεις κατάσχεσης, δικόγραφα κ.λ.π.).

2.- Επειδή είπατε ότι εκτός από το ΠΑΝΘΕΟΝ παραλάβατε και το λίθο κατεστραμμένο και επειδή επί θητείας μου ασκήθηκε αγωγή και για τις καταστροφές και για τα οφειλόμενα του λίθου, την οποία ουδέποτε εκτελέσατε,
Σας παρακαλώ να απαντήσετε, με επίσημα στοιχεία:
α) Αν εισπράξατε από την παραπάνω απόφαση (για το λίθο) και ποιό ποσό.
β) Τι ακριβώς αναφέρει η δικαστική απόφαση σε αγωγή, που ασκήθηκε επί θητείας μου και για τις καταστροφές και για τα οφειλόμενα (για το λίθο), την οποία ουδέποτε εκτελέσατε, δίνοντάς τη στη δημοσιότητα
γ) Αν σας έχει ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την ΜΗ εκτέλεση της παραπάνω απόφασης (Αν επιθυμείτε μπορείτε να δημοσιεύσετε τη σχετική απόφαση επί του παραπάνω ελέγχου).
δ) Γιατί ενώ καθημερινά συλλαμβάνονταν φορτηγά των πλιατσικολόγων που λεηλατούσαν το ΠΑΝΘΕΟΝ (έτος 2011), εσείς επιδεικνύατε εγκληματική αδιαφορία μέχρι την πλήρη λεηλασία. Και όλα αυτά συνέβαιναν τη στιγμή που είχατε αναθέσει σε εταιρεία security την 24ωρη φύλαξη; Επιβάλλεται να δώσετε στη δημοσιότητα τη σύμβαση για να διαπιστωθεί το ύψος του ποσού που οφείλει ο δήμος για την «προστασία» της λεηλασίας.

3.- Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για τη νομιμότητα του προστίμου της πολεοδομίας,
Σας παρακαλώ να απαντήσετε, με επίσημα στοιχεία:
α) Υπήρχε ναι ή όχι πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής από τη δασική υπηρεσία, για το ΠΑΝΘΕΟΝ και πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής, τα οποία ακυρώθηκαν δικαστικά; Παρακαλώ να δώσετε στη δημοσιότητα τη δικαστική απόφαση.
β) Επειδή υπήρξε και το πρόστιμο της πολεοδομίας, παρακαλώ να δώσετε στη δημοσιότητα τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε επί της προσφυγής του δήμου, για να απαντηθούν κάποια ερωτήματα με τα λόγια του ίδιου του Δικαστηρίου.

4.- Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα δάνεια του δήμου και το δάνειο για την αγορά της ΒΙΟΧΡΩΜ,
Σας παρακαλώ να απαντήσετε, με επίσημα στοιχεία:
α) Δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα ακίνητα που αγοράσθηκαν από το δήμο με δάνεια (αναλυτικά τα ακίνητα με τα αντίστοιχα ποσά).
β) Δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα δάνεια που κατά καιρούς λάβαμε, με τα αντίστοιχα επιτόκια και τα δάνεια που αναλάβαμε, καθώς μερικά είχαν συναφθεί τη δεκαετία του 1980 και με επιτόκια άνω του 18%.
γ) Δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα δάνεια που ανακεφαλαιοποιήσαμε (συμπεριλαμβανομένου του δανείου για την αγορά της ΒΙΟΧΡΩΜ) με επιτόκιο 1,2%.
δ) Δίνοντας στη δημοσιότητα το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο δήμος για τοκοχρεωλύσια των δανείων την περίοδο 1995-2009 και την περίοδο 2010-2019.
ε) Δίνοντας στη δημοσιότητα αναλυτικά, όλα τα ποσά που εισπράξαμε από μισθώματα και τέλη από όλους τους μισθωτές της ΒΙΟΧΡΩΜ, από τον Οκτώβριο του 2004 μέχρι σήμερα.

5.- Επειδή αναφέρατε ότι παραλάβατε ημιτελείς μελέτες και ειδικότερα υποστηρίξατε ότι φτιάξατε τρείς φορές τη μελέτη για το Κολυμβητήριο,
Σας παρακαλώ να απαντήσετε, με επίσημα στοιχεία:
α) Αν η μελέτη που παραλάβατε για την ανέγερση του 3ου ΚΑΠΗ, με άδεια πολεοδομίας και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ήταν ημιτελής.
β) Αν η μελέτη που παραλάβατε για την κατασκευή της πλατείας Γρ.Λαμπράκη, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ήταν ημιτελής.
γ) Αν η μελέτη που παραλάβατε για την κατασκευή του θεάτρου Ι.Καμπανέλης ήταν ημιτελής.
δ) Αν η μελέτη που παραλάβατε για την κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής (Σχολή Τσιλιβάκου), με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ήταν ημιτελής, διότι
ε) Να δώσετε στη δημοσιότητα τις τρείς αναθέσεις που λέτε ότι κάνατε για τη διόρθωση της μελέτης του Κολυμβητηρίου, για το οποίο υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για το οποίο δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα καμία επίσημη δικαιολογία για την μη κατασκευή του.

4.- Επειδή είπατε ότι όχι μόνο δεν παραλάβατε προίκα και δεν βρήκατε απόθεμα αλλά αντιθέτως ο δήμος ήταν μέσα οικονομικά, σας απαντώ συγκεκριμένα ότι: Στις 25/9/2009, που παρέδωσα, όπως φαίνεται από τα εξτρέ της Τράπεζας, στους λογαριασμούς του δήμου και των νομικών του προσώπων υπήρχαν καταθέσεις 2.113.098,59 ευρώ και οι πραγματικές υποχρεώσεις του δήμου, οι οποίες ενταλματοποιήθηκαν και πληρώθηκαν ήταν περίπου 300.000 ευρώ.

Αξιότιμε κ. δήμαρχε
Δίνοντας τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία ο δήμος διαθέτει, θα διευκολύνετε ένα τίμιο και πολιτισμένο διάλογο και, αν αυτό σας ενδιαφέρει, θα απομονώσετε τους εμπαθείς και τους ψεκασμένους.



Νόμιζα ότι αυτά τα παραπάνω θέματα είχαν επαρκώς εξηγηθεί και δεν θα χρειαζόταν να επανέλθουμε. Νόμιζα ότι θα αρχίζαμε να συζητούμε για το μέλλον, με οδηγό το καλό παρελθόν.
Έχετε πει ότι είσαστε τυχερός διότι παραλάβατε έναν υποδειγματικό δήμο. Τι σας έκανε να αλλάξετε γνώμη; Μη τα βάζετε με την πραγματικότητα και την αλήθεια.
Αγία Βαρβάρα 25/1/2019
Λάμπρος Μίχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου